Hemma hos Emma Green – mellan hav och stad

Hemma hos

En av våra största idrottsprofiler har lagt höjdhopparskorna på hyllan och förbereder sig för en ny fas i livet; föräldrafasen. Vår inredare Caroline har hjälpt till med det nya barnrummet och mellan färgval och möblering passade vi på att ta en kopp kaffe och en pratstund.

”Ett radhus från 1974 är det perfekta nybörjarhuset”

Nu är det inte långt kvar innan du blir mamma. Klassisk sportfråga, som du med största sannolikhet fått tidigare; hur känns det?
– Det känns fantastiskt, konstigt, spännande, roligt och skrämmande. Lite av alla känslor tror jag. Allt känns så naturligt, och samtidigt så onaturligt. Längtar efter att få lära känna den lilla människan som gror inom mig.

 width=

Du är ganska nybliven husägare, hur kändes det att lämna innerstan’?
– Faktiskt väldigt skönt! Det är mysigt att ha en liten trädgård att pyssla i och att vi både har nära till havet och spårvagnsavstånd in till stan’.

 width=

Berätta mer om huset!
– Det är ett radhus som ligger strax väster om Göteborg. Det perfekta nybörjarhuset, i princip bara invändiga projekt att ta tag i. Huset byggdes 1974 och när vi flyttade in fräschade vi upp de flesta ytskikten och gjorde nytt badrum. Vi trodde inte riktigt att det skulle vara så mycket jobb som det ändå blev. Men vi trivs kanon med både huset och området.

 width=

Vår inredare Caroline har ju hjälp dig med inredningen till den kommande bebisens rum. Vad var viktigt för dig i den processen?
– Kommunikationen mellan mig och Caroline och att barnrummet speglar vår resterande inredningsstil. Det känns som att Caroline har fingertoppskänsla och är dessutom mamma själv så hon vet vad som behövs i ett barnrum.

 width=

Hur ser det perfekta barnrummet ut?
– Det ska vara mysigt, charmigt, varmt, lekfullt, oömt och plats för praktisk och snygg förvaring.

 width=

 

Fler artiklar

Hemma hos

Hemma hos Jessica och Eric – med kärlek för originaldetaljer

Hemma hos

Hemma hos Johanna Bradford – från en annan vinkel

Hemma hos

Hemma hos Amanda – provhuset från 50-talet