Hemma hos Sandra – hundliv i huset vid havet

Hemma hos

Knappt en timmes bilfärd från Göteborgs stenarkipelag når vi Hallands sandstränder och det vita, putsade huset på höjden med utsikt över både hav och ängar. Här bor Alvhems grundare och delägare Sandra Guerrero tillsammans med sin sambo Martin, deras dotter Alma som är ett och ett halvt år och hundarna DJ och Ramón. Vi förbereder oss på en kärleksfull hundattack och knackar på för att kolla om vi som arbetar på Alvhem verkligen lever som vi lär. 

”Fel lampa! Då ville jag bara gå ner till havet och skrika”

Oj oj oj, var ska vi börja…? Håll i er nu för det här kommer att bli en text full av superlativ. Vi befinner oss som sagt på en höjd med det brusande havet åt ena hållet och åt alla andra håll böljande ängar som om bara ett par månader kommer blomma, surra och bädda in hela utsikten i grönska.

Huset, en dröm i vit puts med mörkt gröna, spröjsade fönster, är byggt i vinkel och skulle i sitt utförande lika gärna kunna ligga bland raukar och får på Gotland.
Valet av utebelysning, detaljerna på de franska balkongernas smidesräcken och det bandtäckta plåttaket hintar om att här, här bara måste det bo någon med en minutiös känsla för detaljer.
”Inget har lämnats åt slumpen” för att använda ett gammalt slitet mäklaruttryck.

 width=

Innanför den härligt mörkgröna (samma färg som fönstren) ytterdörren ligger det ett kalkstensgolv. Som sig bör på Gotl… nä just det, det var ju i Halland vi var! Stengolvet övergår till ett vitpigmenterat, hårdvaxoljat furuplankgolv och samspelet är så snyggt att vi från och med nu aldrig vill gå på andra typer av golv. Okej då, en fiskbensparkett kan funka. Och ett gammalt brädgolv med härliga springor. Men sen är det stopp!

– Ska jag vara helt ärlig är kombinationen galna hundar och ett ganska mjukt furugolv katastrof men eftersom jag älskar massiva plankgolv och inte kunde tänka mig något annat så får det helt enkelt bara funka. Tur att det är hela 30 mm tjockt och går att slipa om nästan hur många gånger som helst. Om hundarna inte lugnar ner sig får jag väl sätta raggsockor på tassarna.

 width=

Kalkstensgolv, furuplank samt ett magiskt ljus som fullkomligt strömmar in genom de höga fönstren, kan det bli bättre? Svaret är JA!

Till vänster ligger nämligen det av Nordiska Kök platsbyggda köket och det är väl ungefär nu vi kommer att nå superlativkulmen i den här texten. Det här är ett av de vackraste kök vi sett! Målat i en mjuk grågrön nyans (lugn bara lugn, vi kommer rada upp alla färgkoder i slutet av texten) och prytt med ljus pärlspont och en bänkskiva i Silestone som heter Altair och kommer från Cosentino. Samt en utsikt som gör diskandet till en lektion i mindfullness. Så oerhört harmoniskt!

 width=

 width=

 width=

 width=

Fast här pausar vi lite. Vi känner nämligen Sandra gaaaaanska väl. Det här är liksom kvinnan som målade om sin gamla lägenhet varannan månad under loppet av ett år och som har en nästintill sjuklig besatthet av att kunna alla NCS-koder utantill. Det här kan omöjligt ha varit lätta färgbeslut att ta?

– Jag trodde Magnus på Nordiska Kök skulle tappa förståendet på mig efter alla mina provmålningar… Och stackars Martin, han höll på att gå upp i atomer. Jag ger mig inte förrän jag hittar den exakta nyansen av grönbeigegrå om jag så ska ställa mig och blanda den själv. Vilket har hänt. Flera gånger…
Kulörer och nyanser handlar så oerhört mycket om hur ljuset faller och vilket väderstreck rummet ligger i.

 width=

I vinkel med köket ligger matsalen med höga fönster åt tre väderstreck. I ett tafatt försök att beskriva känslan är ordet sakral det som ligger närmast till hands. Takhöjden är dramatiska 4,7 meter. I mitten av rummet står ett stort franskt matbord och ovanför svävar en rislampa med en imponerande diameter på 120 cm.

– För att kunna hänga upp den fick vi balansera på en stege som vi ställt ovanpå bordet. När vi sedan skulle premiärtända den insåg vi att vi satt i fel glödlampa, en variant som inte gick att dimra. Då ville jag bara gå ner till havet och skrika. Men det hjälper ju föga så det var bara att ta fram stegen igen och börja om.

 width=

 width=

 width=

Trots att det putsade drömhuset på höjden i Halland är helt nybyggt är känslan oerhört långt från fabriksproducerade väggar, platta listverk och ihåliga dörrar. Även inomhus är det påtagligt att det här bor någon med öga för detaljer.

– Allt i det här huset är utvalt och bestämt av mig och Martin. Det här är inget kataloghus som vi suttit och valt via en broschyr. Efter 14 år i mäklarbranschen vet jag hur stor skillnad detaljerna verkligen gör. Alla våra dörrar är till exempel handmålade och på varenda list är spikhålen spacklade innan hela listen målats in på plats. Det är få saker jag tummar på. Det skulle vara teknikprylar eller funktioner på till exempel spisar, fläktar eller ugnar. Jag vill bara att de ska smälta in och göra sitt jobb.

 width=

 width=

En trappa upp ligger sovrummen, ett allrum och det stora badrummet i vilket en bastu snart kommer på plats. Från flera av fönstren ser man ner till Skrea strand och vågorna som idag är höga och brusande vita. Promenaden dit tar bara tio minuter.

 width=

 width=

Vi lovade ju er en hel bunt med färgkoder. Här har ni hela listan, håll till godo!

  • Väggfärg i hall och tv-rum: ”Hvit Komfort” från Jotun
  • Väggfärg i matsal: ”Washed Linen” från Jotun
  • Färg på köksluckorna: ”Hardwick white” från Farrow & Ball
  • Färg på väggarna i köket (pärlsponten): ”Tidlös” från Jotun
  • Knopparna i köket kommer från Byggfabriken
  • Väggfärg sovrum: ”Ascott” från Jotun

 

Tack för att vi fick hälsa på hos er! Vi är fulla av inspiration och kan definitivt konstatera att är det NÅGON som lever som hon lär, så är det Sandra. Sandra arbetar med att förmedla bostäder i Linnéstaden. Bor du där och går i säljtankar kan du läsa mer om hur det är att sälja ditt hem med oss här och höra av dig till oss, så kontaktar vi dig så fort vi kan.

Du når också Sandra på sandra@alvhem.com eller 0766-44 66 11.

Fler artiklar

Hemma hos

Hemma hos Ina Forssén – kylen full av champagne

Hemma hos

Hemma hos Tony – tre steg från Paradise

Hemma hos

Hemma hos Lina och Henrik som förädlat på klassiskt sekelskiftesvis