Tony Henschel

Fastighetsmäklare i Linnéstaden,

0766-44 66 13, tony@alvhem.com

Smaka på de här adresserna: Nordhemsgatan, Linnégatan, Plantagegatan, Majorsgatan. Här står sekelskifteshusen stolt på rad och kvarteren har anor från tiden då Oscar II var kung över Sverige – och Norge. Det är tveklöst ett privilegium att både få bo och arbeta i Göteborgs välbevarade innerstad.

Kalla mig gärna bostadsnörd. Jag slukar allt som har med hus och hem att göra:
* När nya planer för stadsbyggandet diskuteras är jag given deltagare.
* När Riksbanken kommer med ett räntebesked hänger jag vid datorn för att få informationen tidigt.
* Nytt nummer av Residence på hallmattan och jag slänger mig i soffan och njuter.

Jag ger mig inte förrän vi alla är nöjda med affären

För dig som funderar på att förändra din bostadssituation – både du som ska sälja och du som är i köptagen – kan jag därför lova att du kommer att möta en maximalt engagerad mäklare som hjälper dig genom sälj- eller köpprocessen på ett effektivt och tryggt sätt. Och jag ger mig inte förrän vi alla är nöjda med affären.

Tro det eller ej, men jag har haft ett tidigare liv. Vägen till yrket som fastighetsmäklare har gått via sportreporter i Småland, art director på stor dagstidning och därefter tidningskonsult med uppdragsgivare i hela norra Europa.

När yrkeskarriären tog en ny vändning, fanns det flera paralleller mellan rollen som tidningsmakare och mitt nuvarande jobb. Som designer ville jag visa en attraktiv produkt som tilltalar många. Samma sak gäller på vår växande mäklarbyrå. Vi är inte nöjda förrän vi – tillsammans med kunden – har fått hemmet i bästa möjliga skick inför försäljningen.

Jag har en tillvaro utanför jobbet också, även om det i mitt fall inte krävs mer än ett par steg över gatan för att komma hem till familjen, som består av två ”vuxna” barn och en fru. För att rensa skallen efter en dag med trevliga – och krävande! – kunder tar jag gärna en tur med min Ducati, en italiensk bella donna på 620 kubik och 60 hästkrafter. Det är märkligt hur tankarna blir skarpare ju högre farten är. Ett par tre kvällar i veckan jagar jag de små ulliga gula bollarna. Jag är ankare i Mölndals Tennisklubbs H50-lag och den som står på andra sidan nätet har det jobbigt, jag lovar!

Vill du se hur jag bor förresten? Kolla in hemma hos-reportaget här.

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!