Arsenalsgatan 4A

1908

Med absolut bästa läget på Kungshöjd, mitt på Arsenalsgatan, erbjuds en riktigt bra sekelskiftestvåa till försäljning. Ett tyst och ostört läge mot gård och med en härlig rymd. Fina originaldetaljer såsom höga fotlister, gjutjärnsradiatorer och dekorativa listverk. Stort kök med bevarat kallskafferi och vardagsrum med fina vinklar. Skicket är mycket bra så här kan ni flytta in direkt.

 • Pris: 3 795 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2.5 rum och kök
 • Boarea: 64 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Kungshöjd
 • Månadsavgift: 4 858 kr Inkl V/VA+ 257 kr obligatoriskt tillägg för bredband och tv
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 496 684 kr
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1908
 • Våning: 1 av 5
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: / 1101
 • Andel i föreningen: 1,98059%
 • Andel av årsavgift: 1,98059%
 • Balkong/Uteplats: Nej
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag

Visning

söndag 24 september 13:3014:00

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Åke Åkerman

Fastighetsmäklare på Kungshöjd och inom vallgraven

0766-44 66 14 | ake@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Med absolut bästa läget på Kungshöjd i en välkänd och pampig borgfastighet är denna 2,5:a belägen. Arsenalsgatan är för många en drömadress och här är utbudet av lägenheter lågt. Här stortrivs de flesta från första stund och här vill man bo kvar länge. Läget är optimalt och utanför dörren finns allt man behöver inom bekvämt avstånd. Kungsgatans puls nås endast 100 meter bort och det är något alldeles speciellt med atmosfären i dessa kvarter som präglas av en genuin känsla av grannskap. Många som bor här har bott här i decennier vilket innebär att man hälsar på varandra och utbyter ett par ord med många. Som en liten stad i staden kan man säga. Kungshöjd är känt för sin vackra arkitektur och här står pampiga tegelfastigheter på rad. Ett stenkast bort lockar mixen av restauranger, kaffebarer och folkmyllret som ger en kontinental känsla. För shopping är favoritgatan Magasinsgatan och längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare vår och sommartid på restaurangernas uteserveringar för en bit mat kombinerat med sol. Området har i sin helhet utvecklats något enormt de senaste åren utan att det har kompromissats med den äldre charmen. Man känner fortfarande historiens vingslag när man står uppe på muren där Göteborgare stod på 1500-talet och spanade efter dansken. Med Arsenalsgatan som utgångspunkt når ni efter sju minuters promenad Linné, Vasa, Haga, Avenyn och kommande Skeppsbron. Vid resecentret Stenpiren tar ni er enkelt över till Hisingssidan med båt. Är det avkoppling och grönska ni söker finns både Slottsskogen och Kungsparken inom räckhåll.

Brf Vapendragaren välkomnar med en rustik ekport som stänger ute stadens puls och ett eftertraktat lugn infinner sig. Trapphuset och hissen som bekvämt tar er en våning upp utgör ett konststycke i sig. Varsamt renoverat i tidsenlig sekelskiftesstil är detta en entré som berör. Väl uppe i lägenheten omfamnas ni av bostadens rogivande lugn. Planlösningen är allt annan än klassisk och överraskar med spännande vinkar, en varm atmosfär och härliga sekelskiftesdetaljer.

Entré

Den öppna entrén ger ett välkomnande intryck och skapar en känsla av samhörighet. Till vänster om ytterdörren finns plats för avhängning och kappor och skor kan enkelt döljas med ett draperi eller en enklare konstruktion. Tack vare en planlösning där ni kommer direkt in i vardagsrummet slösas inga dyrbara kvadratmeter på onödiga ytor.

Vardagsrum

Halldelen glider sömlöst in i vardagsrummet och det första man uppmärksammar är det generösa fönsterpartiet med överljus. Den strama stuckaturen och höga fotlisterna som löper längs golvet vittnar om en svunnen tid. Den trivsamma planlösningen och rejäla takhöjden med stram stuckatur ger en trivsam rymd och här finns plats för både en avkopplande soffgrupp, en rogivande läshörna och en arbetsplats för den som önskar.

Kök

Från vardagsrummet skymtar ni köket som är den självklara samlingsplatsen och här är trivselfaktorn hög. Smakfullt renoverat för ett par år sen i tidlösa färg- och materialval. Den helkaklade väggen ger en go bistrokänsla. Ett tidsenligt kallskafferi med spegeldörr i original ger gott om extra förvaring för allt en kock kan tänkas behöva. Matbordet får en naturlig plats framför det stora fönstret som vetter mot den lugna gården där ett stort kastanjeträd står i full blom.

Arbetsrum

I anslutning till köket ligger det forna trapphuset. Numera fungerar utrymmet som ett hemmakontor och den cirkulära utformningen ger en annorlunda och tilltalande karaktär åt rummet. Storleken gör att det också går fint att använda som sovrum vilka andra i huset har nyttjas detta rum som. Ett liggande fönster vetter mot gården och släpper in ljus.

Inre hall

Från vardagsrummet löper en inre hall vidare in till lägenhetens sovrum och badrum. Till höger finns två rejäla garderober som rymmer det mesta i klädväg.

Sovrum

Fördelen med en lägenhet som vetter mot en innergård är det obeskrivliga lugn som uppstår. Detta blir extra påtagligt i lägenhetens sovrum som andas harmoni och avkoppling. Väggarna är målade i en varm ton som förstärker denna känsla. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord och två garderober. Ett stort fönster med vita karmar och djup nisch vetter mot gården och ger en trivsam vy mot innergårdens grönska.

Badrum

Badrummet finner ni praktiskt beläget intill sovrummet. Fint renoverat av tidigare ägare. Golvvärmen är ett stort plus liksom tvättmaskinen som underlättar vardagsbestyren. Bra förvaring i en stor kommod och rejäl dusch bakom vikbara glasväggar.

Område

Kungshöjd

Många bor länge på Kungshöjd och det är inte konstigt. Stadsdelen är såväl vibrerande, med trendiga restauranger och butiker, som rofylld med småskaliga och familjära kvarter. Majoriteten av byggnaderna har nationalromantisk arkitektur men det finns också ett och annat funkishus.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.