Arsenalsgatan 4B

1908

I den omtalade och mycket vackra borgfastigheten på Kungshöjd har vi nu nöjet att presentera denna pampiga tvårummare om hela 88 kvadrat med magiskt ljusinsläpp, möjlig att göra om till tre rum och kök för den som vill. Skicket är oantastligt och utsikten över hamninloppet i väster bort mot Linnés takåsar och Skansen Kronan är hänförande och går inte att äta sig mätt på. Detta är ett hem för den som ställer höga krav på sitt boende. Välkomna på visning och välkomna hem!

 • Pris: 4 950 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 88 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Kungshöjd
 • Månadsavgift: 5 632 kr Inklusive Värme och Vatten + 257 kr i obligatoriskt tillägg för bredband
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1908
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 35
 • Andel i föreningen: 2,85086%
 • Andel av årsavgift: 2,85086%
 • Balkong: Nej
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Fastighetsbeteckning: Inom Vallgraven 41:13

Visning

söndag 9 oktober 15:0015:30

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Åke Åkerman

Fastighetsmäklare på Kungshöjd och inom vallgraven

0766-44 66 14 | ake@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Välkomna till Göteborgs andrum för boende! Längs bergskanten på Kungshöjd, med hänförande utsikt över hela södra staden i ett av Kungshöjds vackraste sekelskifteshus anno 1908, finner ni detta mycket fint renoverade hem med ett oslagbart läge. Stanna upp en stund och insup den svårslagna utsikten och den tystnad som råder i dessa anrika kvarter. Utanför dörren finns allt man behöver inom bekvämt avstånd. Lika majestätiskt som namnet antyder breder anrika Kungshöjd ut sig högt ovanför staden. Dess vackra stenfastigheter tornar ståtligt upp sig mot den klara skyn och vittnar om svunna tider och imponerande historik. När kvällsluften och mörkret omfamnar stadsdelen lyser området upp och utgör ett naturligt blickfång för förbipasserande nedanför. Att promenera omkring i kvarteren som utgjort en del av Göteborgs historia ända sedan grundläggningen inger en alldeles speciell känsla. I samma stund som du når krönets topp blir du uppmärksam på den stillhet som råder här. Så rofyllt och samtidigt så centralt. Kombinationen är oslagbar. Låt dig imponeras av områdets utmärkande karaktär och fortsätt Arsenalsgatan bort mot fastigheten med de välkända krenelerade hörntornen och den svårslagna utsikten.

Arsenalsgatan är för många en drömadress och här är utbudet av lägenheter lågt. Varför? Jo, har man än gång fått förmånen att bo här uppe på höjden, skyddad från innerstadens brus och med en magnifik vy att vila ögonen på, är det ett hem ni sällan vill lämna. Här stormtrivs de allra flesta från första stund och här vill man stanna kvar, länge. Läget är optimalt, eller vad sägs om några hundra meter till soldränkta Zamenhof eller Barabicu vägg i vägg, två personliga favoriter där både mat och dryck lovar många fina kvällar. Åt andra hållet ligger Da Matteo som levererar stans bästa kaffe och på trendiga Magasinsgatan hittar ni bland annat omskrivna och fantastiska Tavolo som intagit de gamla Artilleristallarna. Här finns också två riktigt bra mataffärer, gym, en skybar och icke att förglömma livet vid kajen. Det är här vid hamnen som Södra Älvstranden växer fram och längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare på restaurangernas uteserveringar för en bit mat kombinerat med sol. Som ni hör finns här något för alla och för er som skall vidare kommer ni till Linné på tre minuter och Haga och Vasa på endast några minuters promenadavstånd. Kollektivtrafiken är lysande med flertalet knutpunkter bara minuter bort.

Tillbaka till lägenheten, här finns mycket att berätta.

Har ni alltid drömt om att bo med fri vy med ljusinsläpp från väster? Kanske vill ni slippa renovera och kunna flytta in direkt på en av Göteborgs mest attraktiva adresser? I så fall är chansen stor att detta kan vara ert nästa drömboende. Köket är nytt i sin helhet från 2019 och signerat välrenommerade Puustelli. Samma år lades nytt parkettgolv i holländskt mönster in i hela lägenheten och samtliga ytskikt är målade eller tapetserade.

Hall

Ta hissen upp till andra våningen eller gå upp via det vackra trapphuset. När ni öppnar upp entrédörren är det lätt att imponeras direkt. Den tapetserade hallen är väldigt välkomnande och viskar nästan välkommen hem, med två fönster från trapphuset som släpper in ljus. Här finns gott om plats för avhängning för både jackor och skor.

Kök

Efter hallen vill man gärna se mer, och köket står stolt redo att visas upp. Som en käftsmäll möts ni av ett kök/vardagsrum på närmare 60 kvadrat, snacka om wow-faktor! Köket lät nuvarande ägare renovera med fokus på kvalité och hållbarhet. Arbetsytor och förvaring är väl tilltaget med en köksö som blir en naturlig plats att samlas vid för ett glas eller en kopp kaffe. Intill fönstret finns plats för en stor matplats, där man sitter på första parkett och blickar ut över Göteborgs hamninlopp och hela vägen bort till Hisingen. Diskmaskin är givet men här finns också integrerat tvättmaskin/torktumlare.

Vardagsrum

Ibland är det svårt att veta vart man ska börja. Det går snabbt att konstatera att det är en storslagen känsla här, med högt i tak, klanderfria ytskikt, och ett vackert, spikrakt golv som löper helt utan trösklar. Och så utsikten med stort U förstås. I vardagsrumsdelen är det två generösa 3-luftsfönster som släpper in rikligt med ljus från väster samt ytterligare ett fönster från matplatsen, och det ogenerade läget har noll insyn men maximal utsikt. Att bevittna solnedgångarna härifrån är verkligen något annat - den blodröda himlen som färgar Göteborgs himmel är få förunnat. Här är utsikten lika vacker dag som kväll, oavsett årstid. Något som också tål att uppmärksamma lite extra är ljuset, det fria västerläget helt utan insyn ger en oslagbar känsla. De stora ytorna gör att möbleringsmöjligheterna blir många, och ni kan enkelt inreda med soffgrupper, tv-hörna och skrivbord - här finns flera rum i rummet. Från husets byggår är bevarat ett platsbyggd skåp som hittat sin plats i nischen intill sovrummet. I denna delen av rummen går det att med enkla medel skapa ett tredje rum för den som önskar, se alternativ planskiss.

Sovrum

Det murriga sovrummet med tapeter från Engelska Tapetmagasinet ligger i fil med vardagsrummet, och här bjuds samma mäktiga skådespel utanför fönstret. Den franska balkongen är mycket trevlig och härifrån kan kan man bli stående i timmar och se på när färjorna skeppar folk från mellan Hisingen och Stenpiren och fäster man blicken till vänster så ser man Skansen Kronan söderut, Nordhemsskolan och Linné och Masthuggets böljande takåsar. Rummets atmosfär känns förtrollande och här är det lätt att få en god natts sömn med balkongdörren på glänt. Dubbelsängen har sin givna plats med nattduksbord på respektive sida, och här finns också tre garderober.

Badrum

Badrummet är helkaklat med full komfort såsom golvvärme och handdukstork. Duschen ligger bra placerat i en nisch intill höger.

Område

Kungshöjd

Många bor länge på Kungshöjd och det är inte konstigt. Stadsdelen är såväl vibrerande, med trendiga restauranger och butiker, som rofylld med småskaliga och familjära kvarter. Majoriteten av byggnaderna har nationalromantisk arkitektur men det finns också ett och annat funkishus.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.