Aschebergsgatan 9A

Vasastaden | 1885

Totalrenoverad Vasavåning i vackert hus anno 1885 med spatiösa rum i fil och fritt läge mot Vasaparken. Välbevarade sekelskiftesdetaljer och enorm takhöjd om hela 3,4 meter. Påkostat kök, ny Plejdstyrd el, två smakfulla badrum, två balkonger i bästa väderstreck (sydost och sydväst), burspråk mot parken och två entréer. Mycket stark och välskött förening med låg belåning och stor andel hyresintäkter. SÄLJSTART AUGUSTI.

 • Pris: 11 500 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 4 rum och kök
 • Boarea: 135 kvm
 • Areakälla: Faktisk uppmätn norm SS 21054
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Vasastaden
 • Månadsavgift: 7 219 kr inkl värme, VA, kabel-tv och bredband. Balkongtillägg om 95 kr tillkommer.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 401 814 kr
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1885
 • Våning: 3 av 6
 • Hiss: Ja, Hiss till halvplan
 • Lägenhetsnummer: 00307
 • Andel i föreningen: 3,83538%
 • Andel av årsavgift: 3,78942%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: Kopplade 2-glas (isoler)
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Vasastaden 17:6

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Sandra Guerrero

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0766-44 66 11 | sandra@alvhem.com

Extra kontakt

Anna Wählisch

Fastighetsmäklare i Vasastaden och Nedre Johanneberg

0766-44 64 65 | anna@alvhem.com
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

I ett av Vasastans äldsta kvarter döljer sig denna vackra våning om 135 kvadratmeter med kvalitéer som måste upplevas. Hela våningen har totalrenoverats med mycket påkostade och smakfulla material så sent som 2023. Stora och spatiösa rum i fil med fritt parkläge och bevarat burspråk med utgång till egen balkong. Dessutom erbjuds ytterligare en stor balkong med kvällssol mot innergården som även den ramas in av grönska. Detta hem är beläget i en rustik tegelfastighet anno 1885 som tydligt präglas av dåtidens stilideal med rik utsmyckning på utsidan såväl som på insidan. Hänförande sekelskiftesdetaljer i form av pampig stuckatur med tillhörande takrosett, extra höga fotlister, massiv mörkbetsad fiskbensparkett i ek, originalbrädgolv, profilerade spegeldörrar, djupa fönsternischer, bevarad serveringsgång med serveringsskåp samt en enastående takhöjd om hela 3,4 meter. Denna underbara våning har genomgående planlösning med två ingångar, två badrum och möjlighet till tre bra sovrum. Så gott som alla ytskikt är nyrenoverade tillsammans med ett välrenoverat och exklusivt kök från Nordiska Kök med påkostade vitvaror och bänkskivor av Kinnekullekalksten. Det märks på varje detalj att inget har lämnats åt slumpen.

Elen har bytts ut med infälld elcentral och Plejdstyrt system. Strömuttag och strömbrytare (Eljo Renova) är valda med omsorg för att matcha husets tidsålder och sitter alla i samma höjd i hela bostaden. Här är det bara att flytta in och njuta av alla detaljer!

I populära Vasastan pulserar stadslivet i takt med årstidernas skiftningar. Ljusa vårdagar fylls uteserveringarna med soltörstande göteborgare och under de kalla vintermånaderna är områdets gemytliga barer och välsmakande restauranger fullsatta. Stadsdelen är i ständig rörelse och innehåller det mesta, allt från små personliga blomsterbutiker till trendiga konstgallerier och välfyllda klädesbutiker. Avenyn med sitt rika utbud av affärer och butiker ligger alldeles i närheten, likaså det varierande butik- och restaurangutbudet innanför Vallgraven. Området är optimalt beläget med omedelbar närhet till så väl Kungshöjd som Linné och Haga. Kollektivtrafiken på Vasaplatsen nås med lätthet och tar dig smidigt runt i staden. Läroverk som Handelshögskolan och Göteborgs Universitet finns i området. Känner du för att varva ner och smita undan från stadslivet för en stund finns flera grönskande parker att tillgå, bl a Vasaparken rakt över gatan och Kungsparken som ligger lite längre ner mot kanalen.

Bostadsrättsföreningen Schillerska Tomten är en trevlig och relativt stor förening med 34 bostadsrätter och 2 lokaler. Föreningen äger tre fastigheter, varav en mot Aschebergsgatan och två mot Erik Dahlbergsgatan. Däremellan ligger en stor och grön innergård. Föreningens ekonomi är mycket bra med lägre skuldbörda än snittet i området och intäkter från fyra lokaler.

HALL

En ståtlig och tidsenlig port och portgång visar vägen till ett vackert utsmyckat trapphus. Ta trapporna eller hissen upp till tredje våningen. Hissen går till halvplan. Här möts du av en rymlig och välkomnande hall med en slående takhöjd om ca 3,4 meter med stuckatur som första intryck. Hallen har bra svängrum och förvaringsmöjligheter. Ytterkläder och skor har sin plats längs ena väggen och på golvet ligger en schackrutig klinker. Hallen har två passager som leder vidare in i bostaden. En mindre dörr till det rum som idag används som master bedroom salen och den andre lite större dörrpassagen leder dig in till det pampiga sällskapsrummet. Lägg märket till de ovanligt vackra pardörrarna med originalbeslag.

VARDAGSRUM

Från hallen och genom en bred öppning ligger det enorma vardagsrummet. Här möts du av ljuset och en fri vy över ljuvliga Vasaparken. Fint bevarade sekelskiftesdetaljer så som generös takhöjd om hela 3,40 meter med pampig stuckatur, extra höga fotlister, fin fiskbensparkett i mörkbetsad ek, spegeldörrar och djupa fönsternischer smyckar detta rum. Väggarna är släta och målade i vitt som matchar listverk och alla övriga sekelskiftesdetaljer. Vardagsrummets storlek skapar ytor för flertalet möbler och många funktioner. Här kan ett stort matbord, soffa, soffbord, fåtölj, tv-bänk och en mysig läshörna få plats, allt i ett och samma rum! Det fria läget tillsammans med flertalet höga fönsterpartier i rad med överljus ger ett härligt ljusinsläpp. Följ årstiderna från första parkett. Utanför breder Vasaparken ut sig och träden skapar ett vackert, grönt täcke om sommaren. Under hösten bjuder parken på en mer färgsprakande scen och på vintern kan det bli rena vinterparadiset i parken.

BALKONG

Via det charmiga burspråket mot Vasaparken nås den första balkongen. Redan i burspråket får du känslan av att gränsen mellan ute och inne enkelt suddas bort. Burspråket har fönster i tre väderstreck, vilket ger känslan av att stå på en kommandobrygga, med full koll över Vasaparken, Vasaplatsen och hela Aschebergsgatan. Burspråkets tak är utsmyckat med en vacker stuckatur och valv som harmoniserar med utrymmet. Bara detta säger en hel del om bostadens alla unika detaljer. Väl ute på balkongen kommer grönskan närmare. Vyn tillsammans med läget mot parken ger en underbar frihetskänsla som är svår att finna mitt i stan. Balkongen är stor nog för både utemöbler och planteringar.

SOVRUM/ALLRUM

Genom vackra pardörrar och i fil med vardagsrummet finner du ett av sovrummen som idag används som allrum. Väl inne i rummet möts du av härlig rymd med takhöjd om ca 3,4 meter, fin stuckatur, höga fotlister, mörkbetsat originalbrädgolv, spegeldörrar och gjutjärnselement. Längs ena väggen har nuvarande ägare låtit rita upp en hylla med skåp som duktiga hantverkare byggt. Hyllan blir som en möbel i sig med gott om plats för favoritsakerna. Ett högt fönster med överljus mot Vasaparken ger ljuset spelrum. Detta rum har två dörrposter, en hög pardörr via vardagsrummet, och en öppning som leder vidare till serveringsgången.

SERVERINGSGÅNG

Serveringsgången fungerar som ett inre nav i bostaden och erbjuder gott om förvaring i form av djupa garderober och ett serveringsskåp samt avlastningshhyllor i original. Takhöjden är slående hög även här med stuckatur som ramar in det vitmålade taket. Längs serveringsgången ligger ett originalbrädgolv som behandlats med mörkbrun bets för en genomgående enhetlig känsla.

SOVRUM

Via serveringsgången når du bostadens praktfulla master bedroom som även kan användas som sällskapsrum eller matsal, modell större. Detta rum är både högt, brett och långt med pampig stuckatur och takrosett 3,4 meter upp i taket. Vackert originalbrädgolv och höga fotlister smyckar även detta rum. Ett enormt fönsterparti mot sydväst och grönskan på innergården släpper in rikligt med kvällssol. Dörröppningar mot hall, vardagsrum och serveringsgång gör att du kan nå rummet från tre håll. Golvet utgörs av mörkbetsat brädgolv och väggarna är målade i vitt.

BADRUM

I anslutning till serveringsgången ligger det rymliga badrummet som renoverats enligt konstens alla regler 2023 (kavlitetsdokument finns). Vid renoveringen sänktes golvet och taket höjdes. Väggarna är kaklade i vitt med hexagonformad Carraramarmor på golvet. Självklart finns golvvärme. I taket sitter infällda spotlights som är dimbara och längst in finns en lyxig takdusch (Tapwell) som avgränsas med väggar av glas (Kungstens Glas). Ett snyggt lite bredare handfat från Duravit, en vägghängd wc-stol från Duravit by Starck samt små hyllavsatser för badrumsattiraljer visar att inget har lämnats åt slumpen.

KÖK

Det exklusiva köket, även det med full takhöjd, ligger med glasade dörrar i par ut mot våningens största balkong. Köket renoverades även det i samband med övriga ytor och kommer från Nordiska Kök. Varmgråa ramluckor ger tillsammans med bänkskivor av Kinnekullekalksten ett mycket smakfullt intryck. Ett underbart sällskapskök med gott om plats för umgänge runt bordet eller på balkongen som blir en förlängning under den varma delen av året. Den maskinella utrustningen består av en integrerad kyl och frys (fullhöjd) samt en integrerad diskmaskin - alla från Bosch. Själva spisen är extra bred med dubbelugn och kommer från Italienska Smeg. Ovanför spisen finns en fläkt från Fjärråskupan "Box 90" som har plasmafilter och är appstyrd via Bluetooth. Diskhon som är nersänkt i kalkstenen kommer från Decostill med blandare från Tapwell. Kökets väggar är målade i vitt och golvet pryds av mörkbetsat originalbrädgolv.

BALKONG

Via glasade dörrar nås den större av de två balkongerna. Känslan när man sitter i solen med ett lummigt träd som inramning och solens värmande strålar är något man måste uppleva. Storleken är väl tilltagen och här ryms både utemöbler, grill och planteringar. Det sydvästliga läget ger sol när man mest vill ha den - efter arbetstid om kvällarna. Vill man ha morgonsol kan man inleda med frukost på balkongen mot Vasaparken. Tack vare den väggen som avgränsar så känns balkongen nästan som en terrass.

SOVRUM

Längst in i våningen finner du detta smarta rum med många möjligheter. Ett ypperligt rum för vila med plats för säng. Är du i behov av ett hemmakontor så är rummet perfekt med eget badrum och separat ingång från trapphus B. Eller varför inte det perfekta tonårsrummet! Eventuellt kan ytan göras om till en uthyrningsdel för en inneboende med egen ingång. Sätt för dörren in till köket, installera ett mindre kökspentry och sätt en säng på loftet ovanför badrummet och du får en fin liten "enrummare". Väggarna är släta och renoverade, flera lager gammal tapet har tagits ner och väggarna har spacklats och målats i en vit nyans och taket pryds av originalstuckatur. Brädgolvet är även här mörkbetsat. Ett fönster mot innergården släpper in behagligt med ljus. Ett vackert vitt spröjsat fönster som sitter ovan dörr mellan sovrum och hall, leder ljuset vidare in i bostaden.

GÄST-WC

Härligt med ett hem med två badrum. Detta badrum följer det större badrummets smakfulla val med helkaklade väggar i vitt och varmgrå hexagonformad kliniker på golvet med underliggande golvvärme. Vägghängd wc-stol och handfat från Duravit. Till höger innanför dörren finns en tvättpelare med maskiner från Bosch. I taket sitter infällda spotlights för en trivsam belysning.

Område

Vasastaden

Vasastaden är en av Göteborgs mest pampiga och eleganta stadsdelar med välbevarade sekelskifteshus i sten från perioden 1870 och 1920. Vasagatan, som brukar beskrivas som en pulsåder eller ryggrad, löper mellan Haga i väster och Avenyn och Heden i öster och den har ett gångstråk i mitten i en allé.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.