Daniel Petterssons Gata 3A

1945 | Arkitekt Gunnar Wejke och Kjell Ödeen

En snabb backe upp från stadens brus ligger grönskande och lugna Norra Guldheden. Denna gavellägenhet ligger högst upp i huset och har utsiktsläge åt tre väderstreck och har en infälld balkong i sydväst. Ett pangläge i föreningen på toppen av Guldhedsberget. Halvrummet används idag som kontor men många grannar har satt upp en vägg och skapat ett tredje rum. Funkisdetaljer som efterfrågas finns kvar. Bland annat bevarat originalkök, fönsterbänkar i kalksten och vackra ekgolv. Ett stycke svensk boendehistoria, då Norra Guldheden byggdes som ett experimentområde till bostadsutställningen Bo Bättre i augusti 1945 och blev en stadsdel där tidens nya idéer om bostadsbyggande prövades.

 • Pris: 3 695 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2.5 rum och kök
 • Boarea: 68 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Norra Guldheden
 • Månadsavgift: 4 844 kr Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 178 kr för bredband.
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 509 925 kr
 • Byggnadstyp: Funkishus
 • Byggår: 1945
 • Våning: 3 av 3, Högst upp i huset!
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 6415 / 1202
 • Andel i föreningen: 0,20348%
 • Andel av årsavgift: 0,21108%
 • Balkong: Ja
 • Fastighetsbeteckning: Guldheden 3:1

Visning

måndag 3 april 17:0017:30

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Nina Bergh

Fastighetsmäklare på Guldheden och i Änggården

0760-05 11 20 | nina@alvhem.com

Extra kontakt

Eva Öman Kopp

Fastighetsmäklare i Johanneberg, Landala Egnahem och Guldheden

0766-44 02 09 | eva@alvhem.com

Byggnadsstilen

Funkis

Få arkitektoniska stilar har fått ett sådant genomslag som funktionalismen. Även om flera inriktningar återspeglades inom konsten och…

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Alvhem Mäkleri presenterar en solig bostad med bästa läge i föreningen. Här har du sol, på ett bra sätt, från alla håll och kanter. Så gillar du solkatter så har du kommit rätt. Högst upp på det lilla berget på berget och högst upp i huset har du utsikt och ostört solläge i sydväst. Ett pangläge som med lite, lite kärlek kan bli tipptopp. Idag disponeras lägenheten med ett sovrum och ett kontor men några grannar har satt upp en vägg i kontoret och skapat ett andra sovrum. Andra använder rummet som en matsal. Alla sätt är bra sätt.

Huset, ett tegelhus med gedigna materialval, stod färdigt 1947 och bjuder på en välkomnande svale. Trapp i natursten och trappräcke i vacker smide med ledstång i teak. De gedigna materialvalen för byggnaden fortsätter in i lägenheten. Redan i hallen möts du av det lackade parkettgolvet i ek och det följer dig genom nästan hela bostaden. Bara köket bryter av med sin laminat.

Hallen har plats för avhängning och möbel för förvaring. Den för dig vidare till de flesta av lägenhetens rum.

Vardagsrummet ligger i kanonläge med stort fönsterparti och infälld balkong i sydvästläge. Här har du sol mest hela dagen. Och kvällen! 40-talets arkitektur är inte bara gedigen utan också genomtänkt och vardagsrummet har planerats väl och har plats för både matsalsbord och soffgrupp.

Vägg i vägg ligger rummet som idag är möblerat som kontor men som ofta används som matsal eller barnrum. Här kan du göra precis som du vill. De platsbyggda garderoberna i originalutförande finns kvar i rummet.

Som tredje rum på rad ligger köket med bevarade originalsnickerier som moderniserats med modernare handtag, laminatskiva och mosaik som stänkskydd.

På golvet ligger ett klinker. Några grannar har hittat plankgolv här om man skulle söka inspiration för ett annat material på golvet.

Sovrummets förvaring går inte av för hackor. Här finns en hel vägg med originalgarderober. Djupa, breda och ända upp till taket. Utöver dubbelsäng och sängbord ryms också förvaring på båda sidor sängen.

Badrummet är renoverat 2003/2004 med ett klassiskt vitt, svart och grått klinker på golvet och väggar i vitt. Här finns en dusch, tvättmaskin, wc-stol och ett handfat samt ett fint litet fönster ut mot balkongen.

Välkommen att spana in ett riktigt kanonläge som med små, små medel kan bli riktigt tipptopp.

Till bostaden hör två förråd. Ett på vinden och ett i källaren

Område

Guldheden

Med Änggårdsbergen i väster, Mölndal i söder, Vasastaden i norr och Linnéstaden bara en kort promenad bort breder stadsdelen Guldheden ut sig, granne med det stora Sahlgrenska sjukhuset-området. Här har många av gatorna fått sina namn efter läkare och sjuksystrar. Vi har till exempel områdets längsta gata; Doktor Allards Gata.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.