Doktor Lindhs gata 6

1960 | Arkitekt Lars Ågren och Henrik Falkenberg

Trivsam och välplanerad gavelfyra med västerbalkong på våning sju i mysiga Guldheden. Bevarad originalcharm i vacker fiskbensparkett, glasade dubbeldörrar och fönsterbräden i kalksten. Socialt kök i öppen planlösning mot rymligt vardagsrum med fri utsikt och milsvid vy, helt utan insyn. Direkt närhet till såväl grönskande Änggårdsbergen som Linnéstadens utbud. Stabil och trygg förening med låg belåning och avgift, med många fina gemensamhetsutrymmen till medlemmarna. Bredband ingår i avgiften. Hiss finns. Varmt välkomna på visning!

 • Pris: 4 950 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 4 rum och kök
 • Boarea: 100,2 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Guldheden
 • Månadsavgift: 5 370 kr Inklusive värme, vatten, bredband (1000Mbit) och TV
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 203 064 kr
 • Byggnadstyp: Flerbyggnadshus
 • Byggår: 1960
 • Våning: 7 av 7
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 1176 / 1708
 • Andel i föreningen: 0,58244%
 • Andel av årsavgift: 0,58599%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 2/3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Guldheden 67:1

Visning

söndag 24 september 15:0016:00

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Eva Öman Kopp

Fastighetsmäklare i Johanneberg, Landala Egnahem och Guldheden

0766-44 02 09 | eva@alvhem.com

Extra kontakt

Nina Bergh

Fastighetsmäklare på Guldheden, Änggården, Majorna/Kungsladugård och i Gamla Masthugget

0760-05 11 20 | nina@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

De fyra husen på Doktor Lindhs gata uppe på Södra Guldhedens höjd uppfördes under slutet av 50-talet då bostadsbyggandet präglades av hantverksmässighet, gedigna materialval och skickliga arkitekter såg till att bostäderna blev ljusa och fick hög standard. Från början uppläts bostäderna enbart till anställda inom sjukvården i Göteborg och fungerade som tjänstebostäder. Idag erbjuds ett underbart boende för en familj med många möjligheter till flexibilitet och förändring i en stor och stabil förening.

Detta är ett hem som är lätt att tycka om, ett levande och trivsamt hem, där man kan vara social och ha middagar men också ha rymliga sovrum och plats att inreda efter egna behov. Lägenheten har ett härligt kök med utgång till balkongen som bjuder på härligt västerläge med sol större delen av dagen och en milsvid vy, intill ligger ett trivsamt vardagsrum med fantastisk utsikt och vacker parkett. Här finns tre lättmöblerade sovrum av olika storlek som kan inredas efter egna behov. Ett stort badrum samt gästtoalett, gott om plats för all tänkbar förvaring i rymlig klädkammare. Planlösningen är livsvänlig med massa ljus som strömmar in i ett högt och fritt läge, - detta är ett hem att trivas i!

Södra Guldheden är en idealisk boplats för barnfamiljer med gott om förskolor och grönområden med lekplatser. Närservicen är god och ett stenkast från lägenheten ligger Doktor Fries Torg, ett charmigt femtiotalstorg med apotek, bibliotek, bankomat, pizzeria, florist, tobakskiosk, Hemköp, fiskbil, gym och spårvagnshållplats. Södra Guldheden ligger högt placerat på Guldheds- och Änggårdsbergen, där den tunga trafiken i huvudsak leds runt, vilket innebär att det är bra luft och begränsat med buller i stadsdelen. Bostadsrättsföreningen Doktor Lindh erbjuder ett ekonomiskt tryggt boende med låg belåning och låga avgifter med många gemensamhetsutrymmen för medlemmarna, såsom garage, bastu, gym, relaxavdelning, gästlägenhet, samlingslokal samt trevliga uteplatser och lekplatser. Här bor man i grönskande omgivningar med närhet till bra kommunikationer och stadens utbud.

Hall

Innanför dörren möts vi av en rymlig hall med plats för avhängning och hallmöbel. Stor garderob längs ena väggen och längre in i hallen finns en rymlig klädkammare med plats för all tänkbar förvaring. Vidare in i lägenheten genom innerhallen når vi lägenhetens samtliga rum, utom det bortre sovrummet. Redan här känner man att detta är ett otroligt välplanerat hem där alla funktioner får gott om utrymme. Ljusa väggar, laminatgolv.

Sovrum 1

Det första av lägenhetens tre sovrum ligger i anslutning till entrén och innerhallen, detta är det större av de två mindre sovrummen. Här har man gott om plats för säng, byrå och skrivbord. Rummet ligger i ett lugnt, tyst och fritt läge med fönster mot grönska. Väggarna är klädda i en grön tapet och på golvet ligger ett laminatgolv.

Sovrum 2

Det andra rummet nås även det ifrån hallen och ligger i samma rofyllda, höga läge ut mot grönskan. Idag används detta rum som ett sovrum men passar även som kontor. Gröna tapeter och laminatgolv.

Kök

Trivsamt och socialt kök angränsande till vardagsrummet. Köksön mot vardagsrummet binder ihop rummen och blir en naturlig plats för både matlagning, läxläsning och mingel.

Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, kyl och frys i full storlek, ugn, häll, fläkt och microvågsugn. Ljusmålade väggar, på golvet ligger ett klinkergolv.

Balkong

Från köket nås den fantastiska balkongen som ligger i ett högt och fritt västerläge med sol från lunch till solnedgång. Husets placering på Guldhedsberget och därtill våning sju ger en otrolig utsikt över stad och natur. Denna balkongen skapar det extra rum som man om sommaren drömmer om, -en plats där man kan må bra och få en lugn stund för sig själv.

Vardagsrum

Genom vackra dubbeldörrar i original från inre hall, samt via kök, når man vardagsrummet som är stort, ljust och inbjudande. Ett rum för både återhämtning och gemenskap med gott om plats för familjeliv och umgänge. Genom stora fönster har man fri utsikt helt utan insyn högst upp i huset. Här ryms både en större soffgrupp samt matplats. Fantastisk parkett i fiskbensläggning och ljusa väggar.

Sovrum 3

I anslutning till vardagsrummet ligger ett rum som idag används som ett allrum. Detta är ett rum där en dubbelsäng med tillhörande sängbord ryms gott och väl. Väggarna är ljusa och golvet pryds av vacker parkett i fiskbensläggning. Nuvarande säljare har öppnat upp öppningen mot vardagsrummet, detta går enkelt att återställa om man vill ha en dörr där.

Badrum

Både badrum och gästtoalett ligger praktiskt centrerat i lägenheten. Badrummet som är alldeles lagom stort går i neutrala färger, på golvet en våtrumsmatta och väggar i ljust kakel med ljusblå bård. Här inryms dusch, tvättställ med kommod, spegel, skåp samt wc.

Gästtoalett

Perfekt när man är många i familjen eller har gäster. Här inryms tvättställ, skåp samt wc. Ljusa väggar och våtrumsmatta på golvet.

Ett stort vindsförråd hör till lägenheten.

Område

Guldheden

Med Änggårdsbergen i väster, Mölndal i söder, Vasastaden i norr och Linnéstaden bara en kort promenad bort breder stadsdelen Guldheden ut sig, granne med det stora Sahlgrenska sjukhuset-området. Här har många av gatorna fått sina namn efter läkare och sjuksystrar. Vi har till exempel områdets längsta gata; Doktor Allards Gata.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.