Eldaregatan 2A

1933, Gamla Masthugget

ALLA BILDER OCH PLANSKISS
Här erbjuds nu en optimalt planerad genomgångsetta med renoverade ytskikt och nylagda golv. Fönstren i olika väderstreck gör att lägenheten upplevs ljus och luftig. Belägen i ett vackert och välbevarat landshövdingehus med ett lugnt och avskilt läge i G:a Masthugget, ett stenkast från Slottsskogen och Linnés sjudande kafé- och restaurangstråk. Trevlig Brf med två hyresrätter kvar!

INTERIÖR

Välkommen upp till toppen av Göteborg. Masthugget tronar som en levande stadsdel med god utsikt över hela staden. Områdets historia går tillbaka ända till 1600-talet då tillverkningen av skeppsmaster var som intensivast här. I dag är Masthugget Linnéstadens förlängda arm. Charmiga landshövdingehus från 1930-talets början pryder tillsammans med mysiga små kvartersbutiker stadsbilden. Pittoreskt och småskaligt är nyckelorden i dessa kvarter, som trots sitt centrala läge är avslappnat och lugnt - en atmosfär som är svår att sätta fingret på men som alla älskar. Masthugget är ett trivsamt område för dig som vill bo lugnt och skönt, men ändå ha närheten till allt som ger krydda åt tillvaron. Vid slutet av gatan finner du Slottsskogen med dess grönska, tio minuters promenad ner för kullen breder populära Linné ut sig och åt andra väderstrecket myllrar Majornas härliga utbud.

Blir backarna för branta på väg hem från Linné så är kollektivtrafiken fantastisk med 60 bussen som går var femte minut under rusningstrafik och stannar strax utanför dörren.

Hall:

Gå runt huset och ta trapporna upp där ni välkomnas in i hallen som binder samman hemmet på ett naturligt sätt. Väggarna är nytapetserade med den vackra tapeten Anemone från Midbec och skapar en ombonad känsla som sätter tonen på lägenheten. På golvet ligger praktisk klinker som dessutom har underliggande golvvärme för extra komfort.

Hallen känns luftig och här finns gott om plats för avhängningsmöjligheter, sittbänk och spegel.

Lägenhetens genomgående planlösning med fönster i två väderstreck bidrar till en ljus och öppen känsla.

Kök:

Till vänster i hallen har vi köket. Stort och rymligt är nyckelord för rummet och man får med enkelhet plats med ett matbord för större middagsbjudningar. Här flödar morgonljuset in och letar sig vidare in i lägenheten.

Här finns diskmaskin för extra bekvämlighet, bra med arbetsyta och dessutom ett bevarat kallskafferi invid fönstret för ytterligare förvaring. Kyl och frys är precis nyinsatt, golvet nylagt och väggarna är idag målade vita.

Allrum:

Till höger i hallen har vi allrummet, lägenhetens hjärta. Ett harmoniskt rum där lugnet infinner sig direkt. Det kan med fördel möbleras på många olika sätt och ges plats till säng, soffa men även ett skrivbord. Det stora fönsterpartiet med dess gedigna fönsterbräde släpper in rikligt med dagsljus och ovan takåsen skymtas Masthuggskyrkans klocktorn. Golvet är även här nylagt och väggarna målade vita vilket bidrar till den öppna känslan i rummet. Vackert undangömt bakom linnegardinen har vi den platsbyggda garderoben som erbjuder gott om förvaring till det mesta i klädväg och blir som en inredningsdetalj i sig.

Badrum:

Badrummet nås även det från hallen och renoverades i samband med föreningens stambyte. Inredningen består av handfat med översittande spegelskåp, handdukstork, wc och praktisk duschkabin. Väggarna är kaklade vita med en blå board och på golvet ligger idag en plastmatta.

Övrigt:

Till lägenheten finns ett källarförråd

FÖRENINGEN: Brf Eldaren

Det vackra landshövdingehuset på Eldaregatan 2 uppfördes år 1933 i funkisstil och ägs av Brf Eldaren. Föreningen består av 22 lägenheter, varav 20 stycken upplåtna med bostadsrätt och 2 stycken upplåtna med hyresrätt. Föreningen bildades redan år 1988 och köpet samt tillträdet av fastigheten Olivedal 22:30 skedde år 2017. Byggnadens totalyta uppgår till 1 069 kvm.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är stabil och fastigheten är i gott skick där inget stort underhåll planeras de närmsta åren. I samband med köpet av fastigheten avsatte föreningen medel till rekommenderat underhåll för de kommande 5 åren. Fastighetens totala taxeringsvärde uppgick enligt senaste årsredovisningen till 22,8 mkr, varav 14,2 mkr för byggnad och 8,6 mkr för mark. Föreningen har totalt lån på 17 208 000 kr och amorterar årligen 181 600 kr (under 2019 amorterades 500 000 kr). De två kvarvarande hyresrätterna ses som dolda tillgångar och tillfaller föreningen vid en försäljning. De två hyresrätterna står tillsammans med intäkter för garage/p-platser samt övriga hyresintäkter för ca 14 % av de totala intäkterna. Råvinden ses även den som en dold tillgång och föreningen för diskussioner om att inreda ytan och låta de boende bygga upp.

Inga förändringar av årsavgiften är planerade under år 2020.

Föreningen äger sin egen mark och påverkas således inte av höjda tomträttsavgälder.

Genomförda renoveringar:

1991: genomfördes en ROT-renovering då elen i lägenheterna byttes, taket renoverades och man genomförde stambyte av vatten- och avloppsledningar.

2015: Målning av fasad och fönster

2015: Genomförd och godkänd OVK-besiktning.

Kommande renoveringar:

Fastigheten är i mycket gott skick och endast mindre underhåll ligger på agendan.

Föreningen har också en underhållsplan som sträcker sig till år 2044.

Övrigt

Kabel-TV och bredband via Comhem. Basutbud på kabel-TV ingår i månadsavgiften.

Andrahandsuthyrning godkänns om giltiga skäl föreligger. Föreningen godkänner ej juridisk person som köpare.

Tvättstugan nås från uppgång A och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum.

Ett cykel- barnvagnsförråd finns och från gården nås soprummet som innehar källsortering.

Trappstädning sköts av fastighetsskötare så det är inget som medlemmarna själva utför.

Boendeparkering gäller i området, för mer information se Göteborgs Stad hemsida. Garageplatser finns annars att hyra i p-husen längs bland annat Jungmansgatan och Fjällgatan.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar.

Ovanstående information är hämtad från föreningens årsredovisning för 2018, föreningens ekonomiska plan, och tekniska rapport samt dess kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

VISNINGAR

 • Pris: 1 980 000 kr
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Rum: 1 rum och kök
 • Area: 38 kvm
 • Avgift: 2 783 kr/månad Inkl. värme, VA och kabel-TV
 • Byggår: 1933
 • Driftskostnad: 3 054 kr/år

Ansvarig mäklare

Louise Fredriksson

Louise

Fredriksson

Reg. Fastighetsmäklare

0766-446616

louise@alvhem.com

Assisterande mäklare

Åke Åkerman

Åke

Åkerman

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 14

ake@alvhem.com

 • Lägenhetsnummer: 2
 • Energiförbrukning: 185 kWh/år
 • Byggnadstyp: 30-talsfastighet
 • Fönster: 2-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Fastighetsbeteckning: Göteborg Oliven 22:30
 • Våning: 1 av 3, ej hiss

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!