Erik Dahlbergsgatan 28A

1886

Klassisk nyrenässans signerat år 1886. Här finner ni hela tre rum och kök om 115 genomgående kvadratmeter. En makalös takhöjd på ca 3,20 meter. Minutiöst restaurerade stuckaturer och svulstiga takrosetter. Rum i fil, varav två rejäla sovrum. Nyrenoverat, mycket påkostat badrum. Terrassliknande balkong. Läget är fenomenalt, mitt i Vasastaden, men ändå knäpptyst och lugnt med en av stadsdelens allra finaste innergårdar. Välskött fastighet och välmående förening med god ekonomi som borgar för ett tryggt och kvalitativt boende. Låg avgift per kvadratmeter! Välkommen till Erik Dahlbergsgatan 28A, välkommen hem.

 • Pris: 6 995 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 115 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Vasastaden
 • Månadsavgift: 6 120 kr inklusive värme, vatten och kabel-tv. Ett obligatoriskt balkongtillägg om 50 kr/månad tillkommer.
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 384 949 kr
 • Byggnadstyp: Nyrenässans
 • Byggår: 1886
 • Våning: 3 av 4
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 204 / 1204
 • Andel i föreningen: 2,81%
 • Andel av årsavgift: 2,81325%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Vasastaden 17:8

Visning

onsdag 31 maj 17:0017:30

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Anna Wählisch

Fastighetsmäklare i Vasastaden och Nedre Johanneberg

0766-44 64 65 | anna@alvhem.com

Extra kontakt

Andreas Lundberg

Fastighetsmäklare i Lorensberg och Nedre Johanneberg

0766-44 06 62 | andreas@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

I ett av Vasastadens äldsta kvarter döljer sig denna ultimata citytrea. Belägen i en vacker, rustik sekelskiftesfastighet signerad 1886 som smyckats med hög stenfot, listverk och balkonger som tydligt präglats av de tidstypiska stilidealen.

Utanför porten finns allt att önska. På några minuters gångväg nås Göteborgs paradgata Avenyn på minuten, och här erbjuds ett rikt kulturliv med stadsteatern, konserthuset samt konstmuseet och en mängd butiker alldeles intill. Restaurangutbudet i Vasastaden är fenomenalt och här huserar många av Göteborgs absolut bästa krogar och välrenommerade vinbarer, så det är enkelt att hitta just ditt favoritställe! Känner du för att bryta storstadens puls är det nära till rogivande promenadstigar och avkopplande grönska såsom Vasaparken, Näckrosdammen, naturreservatet Änggårdsbergen, prisade Botaniska Trädgården och populära Slottsskogen. Bra kommunikationer är en självklarhet när man bor så centralt.

Innanför träporten på Erik Dahlbergsgatan 28A där lägenheten ligger ekar lugnet. Stadspulsen utanför är som bortblåst och tystnaden är den enda som sakta letar sig in.

HALL

Redan i hallen vet man att det kommer att bli riktigt, riktigt bra. Det finns gott om plats att hänga rockar och skor med kapphängare ifrån Norrgavel & House Doctor. Väggar och tak målade i kulören NATURLIGT SVART 9938.

VARDAGSRUM

Totalrenoverade, nästintill magiska stuckaturer och nästan 3,20 meter i takhöjd. Ägarparet tog hjälp av Traditionell Stuckatur, ett företag som drivs av Johan Hasselqvist som är femte generationens stuckatör. Hatten av vad fint det blev! Tänk att 132 år färg har skrapats bort, det kan vi njuta av nu. Kan ni tänka er att just takrosetten faktiskt hade en brandskyddande funktion. Eftersom det inte fanns elektricitet i våningarna runt sekelskiftet så hängde man upp takkronor med levande ljus, eller fotogenlampor, och då hindrade takrosetten eventuell eld från att sprida sig till bjälklagen. Motiven på stuckatur och takrosett speglade ofta vad rummet användes till.

Här har den renoverade krönlisten motiv av mycket frukter och annat ätbart, så med största sannolikhet har detta paradrum med största sannolikhet ståtat likt matsal. Slå er ner blicka upp och njut. Eller varför inte blicka ut, två höga fönster i sydväst fyller bostadens voluminösa vardagsrum med ljuskatter vilka löper över golvet och flödande eftermiddagssol.

Väggarna är målade i rogivande beige SPACE Jotun 10678 och alla listor och fönstren målades om 2020. Golven i hela vardagsrum och sovrum är original, vitbetsade furuplankor, vilket ger en känsla av oavbrutet flyt mellan rummen. Djupa fönsterbrädor och hög fotlister.

SOVRUM I

Två höga franska dörrar öppnar mot sovrummet, där sängen flankeras av två inbyggda garderober och ligger i fil med vardagsrummet. Stuckaturen här har ett vackert skalmönster. Fönstren i vardagsrummet och sovrummet vetter mot den vackra röda tegelbyggnaden Schillerska. En skola, vilket betyder att det inte finns några grannar på natten. Väggarna är stilrent målade i kulören MARRAKESH Jotun 1623.

SOVRUM II

Det andra sovrummet har utsikt över trädkronorna på innergården. Stuckatur har mönster av band. En bra, inbyggd garderob. Väggarna i målade i kulören SKANDINAVISKT LJUS Jotun 1832.

BADRUM

Vilket badrum. Känslan av smakfull lyx och skandinaviskt ljus.

Fackmannamässigt totalrenoverat under år 2022. Besiktning utförd och kvalitetsdokument finns med 10 års garanti uppger ägarparet. Materialvalen talar sitt egna språk med; Haven kommod - ek och sandfärgad marmor. Tapwell kopparhandfat och blandare. Tapwell mattsvart takdusch. Två stycken handdukstorkar (el) från Nordhem. WC från Duravit. Kakel på vägg är Bricmate Norrvange Ivory 30x60. Valen gjordes för att få värmen från mönstren i skandinavisk natursten, men är mycket lättare att underhålla. Det finns flera ljuskällor i badrummet - från den bakgrundsbelysta spegeln, vägglampan och spotlights. Haven vägglampa smyckar utrymmet. Taket är förhöjt i duschdelen, vilket ger dig den där sekelskifte takhöjden. Nisch för hårvårdsprodukter är en av valen. Golvvärme finns för frusna fötter.

SERVERINGSGÅNG

Hallen förbinder vardagsrummet och delen man nyttjar likt kontor är just tillräckligt stort för att passa en arbetsyta. Ett skrivbord har byggts in som är omgivet av skåp som ger massor av förvaringsutrymme. Notera att takhöjden är särskilt märkbar här när du ser hur högt trälisten når. GREEN LEAF Jotun 8469.

Det finns också en klädkammare med en stor nisch, som för närvarande används som hantverkskontor.

KÖK

Köket renoverades runt 2012, Marbodal köksinredning med riktigt bra förvaringsutrymme. Vita skåp dekorerade med trälister. Kakel ovan bänkar och spis är mattlackad kakelkeramik, med ett marockanskt inspirerat mönster i en neutral färgpalett.

BALKONG

Köket öppnar upp mot den rymliga balkongen som är skyddad ovanför och på sidorna, vilket gör att du kan ha dina möbler ute hela vintern. Ägarparet hälsar att när Göteborg bjuder på varmt väder äter de varje måltid där ute - det finns tillräckligt med plats för ett bord och stolar samt en soffa.

ÖVRIGT

Förvaring i hallen och klädkammaren kvarlämnas enligt säljaren. Det medföljer ett vindsförråd till lägenheten. Tvättstuga finns. Cykelrum och soprum finns på gården. Kabel-tv och bredband finns att tillgå via Comhem och Bredbandsbolaget.

2023 Ny elspis

2022 Totalrenovering i badrummet

2021 Restaurering av stuckatur i vardagsrummet samt målning av taket

2020 Målning av lister och fönster i vardagsrummet

2017 Ny balkong

Område

Vasastaden

Vasastaden är en av Göteborgs mest pampiga och eleganta stadsdelar med välbevarade sekelskifteshus i sten från perioden 1870 och 1920. Vasagatan, som brukar beskrivas som en pulsåder eller ryggrad, löper mellan Haga i väster och Avenyn och Heden i öster och den har ett gångstråk i mitten i en allé.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.