Fridkullagatan 27C

1962 | Arkitekt Torsten Hansson

Unikt townhouse i ett stadsnära och familjärt område med mycket bevarad originalcharm i en stabil och välskött förening med exceptionellt låg belåning och avgift. Ett mycket rymligt boende om ca 196 kvm plus en praktisk källare med utgång till föreningens garage, där två parkeringsplatser utanför den egna garagedörren tillhör lägenheten. Bostadsdelen är i tre plan och hyser i dagsläget 7 rum och kök med f n 5 sovrum, med möjlighet till ytterligare ett sovrum samt även inreda vindsförrådet om så önskas. Ovanligt stort allrum med fungerande öppen spis, stora sociala ytor, med utgång till den mycket privata och lugnt belägna trädgården i sydvästligt läge. Ytterligare två balkonger, även de i sydvästläge. Bekvämt gång- och cykelavstånd till city, Chalmers, Sahlgrenska m.m. Varmt välkomna på visning!

Högsta bud: 8 000 000 kr

Budhistorik

Bud
Budgivare
Datum
8 000 000 kr
Budgivare 2
04/02 10:56
7 800 000 kr
Budgivare 4
03/02 21:37
7 700 000 kr
Budgivare 2
03/02 14:56
7 625 000 kr
Budgivare 1
03/02 14:16
7 600 000 kr
Budgivare 3
03/02 08:40
7 500 000 kr
Budgivare 1
02/02 15:41
7 400 000 kr
Budgivare 2
02/02 14:47
7 300 000 kr
Budgivare 1
01/02 17:23
7 200 000 kr
Budgivare 2
01/02 17:15
7 100 000 kr
Budgivare 1
01/02 14:55
7 000 000 kr
Budgivare 2
01/02 14:38
6 900 000 kr
Budgivare 1
01/02 08:17
  • Pris: 7 500 000 kr (utgångspris)
  • Antal rum: 7 rum och kök
  • Boarea: 196 kvm + 0 kvm
  • Areakälla: Enl förvaltarens information
  • Objekttyp: Radhus
  • Område: Johanneberg
  • Tomtarea: kvm
  • Ventilation: Självdrag
  • Byggnadstyp: 2,5-plans radhus med källare
  • Byggår: 1962

Grundfakta

Adress: Fridkullagatan 27C

Area: 196 kvm

Upplåtelseform: Bostadsrätt

Typ: Radhus

Pris: 7 500 000 kr (utgångspris)

Interiör

Rum: 7 rum och kök

Boarea: 196 kvm

Biarea: 0 kvm

Källa för area: Enl förvaltarens information

Tomt

Tomtarea: kvm

Energideklaration

Energideklaration: Utförd. 2020-11-04

Energiklass: D

Byggnad

Byggnadstyp: 2,5-plans radhus med källare

Byggår: 1962

Fönster: Isolerglas /2-glas

Uppvärmning: Fjärrvärme

Ventilation: Självdrag

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Eva Öman Kopp

Fastighetsmäklare i Johanneberg, Landala Egnahem och Guldheden

0766-44 02 09 | eva@alvhem.com

Extra kontakt

Magnus Josefsson

Fastighetsmäklare villor

0766-44 55 38 | magnus@alvhem.com
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

I lugna och grönskande omgivningar med närhet till både stadens utbud och härliga naturområden erbjuds ett underbart boende med möjlighet till flexibilitet och förändring i en inarbetad och stabil förening. Detta är ett hem som är lätt att tycka om, ett levande och trivsamt hem, där man kan vara social och ha middagar men också ha rum att inreda efter egna behov på olika plan. Planlösningen är livsvänlig med massa ljus som strömmar in i ett genomgående läge fördelat på tre bostadsplan. Här finns ett rymligt kök i original med stor potential, i anslutning till köket ligger ett spatiöst vardagsrum med vacker parkett, fungerande öppen spis och stora sociala ytor, härifrån når vi uteplatsen och trädgården som ligger i ett insynsskyddat, sydvästligt läge. En trappa upp ligger ett trivsamt vardagsrum med fin utsikt över trädgården och ytor för både umgänge och vila. Härifrån nås en av husets två balkonger som ligger i samma sydvästliga läge som trädgården. Utöver vardagsrum finns tre sovrum av olika storlek samt badrum och separat toalett. På det översta planet ryms två sovrum, båda med utgång till den översta balkongen. Både vind och källare bjuder på stor potential.

Johanneberg är en idealisk boplats för barnfamiljer med gott om förskolor och grönområden såväl som lekplatser. Närservicen är god och några minuters promenad från lägenheten ligger mataffär, blomsterbutik, pizzeria och apotek. Bostadsrättsföreningen Dunkern erbjuder ett ekonomiskt tryggt boende med låg belåning och goda intäkter från lokalerna.

Entréplan

En trappa upp från Fridkullagatan nås entrén.

Innanför ytterdörren väntar en mindre hall, med Kolmårdsmarmor i en gröngrå nyans på golvet och väggarna klädda med en gråbrun sjögrästapet.

Vidare in nås en mycket rymlig inre hall, med gott om utrymme för ytterkläder, skor o.d. Här kan med fördel placeras en större garderob eller liknande för detta ändamål.

I den inre hallen finns en toalett med wc och handfat, en klinkermosaik på golvet och ljusa väggar. Hallen har fiskbensmönstrad ekparkett och en vitmålad strukturtapet.

En glasad dubbeldörr med spröjs leder in från hallen till det spatiösa vardagsrummet, här ryms en rejäl soffgrupp med tillhörande bord samt ett par fåtöljer utan problem. Generöst ljusinsläpp från de stora fönstren som vetter ut mot trädgården. Blicken dras automatiskt till den stora, vackra och fungerande öppna spisen som har en trivsam placering mot yttervägg. Väggarnas strukturtapet går i en ockrabrun ton och en vacker fiskbensmönstrad ekparkett pryder golvet.

Helt öppen planlösning med matsalen i vilken det finns plats för ett stort matsalsbord för minst 12-14 personer. Även i detta rum är det ett härligt ljusinflöde från fönster och altandörr ut mot uteplats/trädgård. Samma fina fiskbensmönstrade ekparkett som i vardagsrummet och tillika samma ockrabruna färg på väggarna.

Med direkt access till matsalen finner vi det rymliga köket som består av dels en arbetsdel och dels en separat matplats. Arbetsdelen erbjuder generöst med både arbetsytor och förvaring och i matplatsen finns utrymme för ett rejält köksbord.

Den maskinella utrustningen lämnar inget i övrigt att önska här finns bl.a. diskmaskin, en dubbelugn och fullstor kyl- resp. frysskåp. Vita skåp och luckor, ett vitt kakel och bänkskivor av trä. Ett praktisk och tåligt Korkoplastgolv i hela köket, väggarna vid matplatsen är klädda med blommönstrade tapeter och väggarna i köksdelen är vitmålade.

I köket finner vi även trappan som leder ner till källaren.

Övre plan

Trappan upp till denna våning nås från den inre hallen och väl uppe väntar till höger det första av tre sovrum på detta plan. Här finns utrymme för både säng och ett skrivbord samt även en bokhylla e.d. Möjlighet till förvaring i de två inbyggda garderoberna. Ett ljust plankgolv som matchas väl av de ljusa, mönstrade tapeterna.

Den övre hallen övergår i ett stort, öppet allrum med utgång till en balkong med sydvästligt läge. Detta rum har många möjliga användningsområden som t.ex. TV-rum, hemmakontor eller liknande. Om behovet av ytterligare sovrum finns kan man med fördel regla upp en vägg med dörr ut mot den övre hallen. I både övre hall och allrum ligger det en fiskbensmönstrad ekparkett och väggarna är vitmålade.

Den övre hallen leder vidare till övervåningens största sovrum, lämpligt som föräldrasovrum för här ryms utan problem en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt även ett dubbelt skrivbord. En hel garderobsvägg för klädförvaring mm. Precis vid ingången till detta rum finns ytterligare fyra garderober, två på vardera sida. Egen utgång till balkongen som delas med allrummet. Både väggar och garderober är tapetserade med mönstrade tapeter i en rogivande grön nyans som funkar fint tillsammans med det ljusa plankgolvet.

Ytterligare längre in i hallen ligger det fräscha, helkaklade badrummet. Här finns en duschhörna med glasväggar och ett handfat, samt både golvvärme och handdukstork för extra komfort. Ett ljusgrått klinkergolv och ett vitt kakel i liggande format på väggarna.

Bredvid badrummet finns en separat toalett med wc och handfat. Klinkermosaik på golvet med en golvbård bestående av ett gult kakel, samma kakel sitter även vid handfatet som stänkskydd. Resterande del av väggarna är vitmålade.

Det tredje sovrummet på detta plan rymmer bl.a. en rejäl säng och ett skrivbord, gott om förvaringsmöjligheter i de tre inbyggda garderoberna. Ljusa tapeter och ett ljust plankgolv.

Vindsplan

Detta plan hyser bland annat två rejäla sovrum, båda har utgång till den delade balkongen med soligt sydvästläge. Båda rummen är även utrustade med handfat och två garderober. Ett ljust laminatgolv och genomgående ljusa toner på väggarna.

Dessutom finns det två förrådsutrymmen, ett lite mindre precis vid trappan och ett riktigt stort förbi de båda sovrummen.

I några av de liknande lägenheterna i föreningen har det stora vindsförrådet inretts till ett ytterligare rum.

Källare

Den praktiska källaren nås dels via trappa från köket samt dels från föreningens gemensamma underjordiska garage. Där två P-platser precis utanför lägenhetens garagedörr ingår i avgiften. Samtliga utrymmen har målade betonggolv och putsade väggar.

Här nere finner vi en rymlig tvättstuga utrustad med en tvättpelare, en tvättbänk samt en dusch i äldre utförande.

Intill tvättstugan hittar vi en bastu för 3-4 personer och med en sittbänk även utanför bastun. I bastun ligger det en plastmatta på betonggolvet.

Längre fram i korridoren nås ett rymligt förråd/verkstad i vilket det finns diverse skåp och hyllor för förvaring. Här finns även en rejäl arbetsbänk.

En sluss med två dörrar leder ut till föreningens parkeringsgarage där platserna 36 och 37 ingår.

Det finns en centraldammsugare installerad i lägenheten, huvudenheten sitter nere i källaren i slussen ut till garaget.

Det ingår även en robotgräsklippare, slingorna delas med de närmsta grannarna åt båda håll.

Säljaren är ett dödsbo.

Område

Johanneberg

Johanneberg har kommit att bli en av Göteborgs absolut mest populära stadsdelar och det är inte svårt att förstå varför. Här bor man lugnt och bekväm i en avslappnad och rogivande atmosfär med omgivningar som har det mesta man kan önska sig.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.