Gibraltargatan 18

Nedre Johanneberg | 1935

Unik etagevåning 3-4 rum och kök med stor takterrass om dryga 17 kvadratmeter, med ett mycket eftertraktat läge i Nedre Johanneberg. Här erbjuds en socialt präglat hem med genomgående planlösning, två entréer så uthyrningsmöjligheter finns både till hyresgäst eller för eget bolag. Möjlighet till att bygga till ett extra sovrum på övre plan med enkla medel. Två stora badrum varav det ena nyrenoverat av fackmän. Bra kök och vardagsrum i öppenhet, generös takhöjd och goda förvaringsmöjligheter. Fungerande braskamin. Detta är ett hem för dig som söker ett unikt boende med många möjligheter. Välmående förening med god ekonomi, välskött fastighet och övernattningslägenhet finns i föreningen. Hiss finns. Välkommen till Gibraltargatan 18, välkommen hem.

 • Pris: 7 700 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 115 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Nedre Johanneberg
 • Månadsavgift: 6 076 kr inklusive värme och VA. Obligatoriskt tillägg för TV, telefoni, internet 110/100 Mbit/s, tillkommer med 149kr/månad.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 496 670 kr (Baserat på årsredovisningen för 2022)
 • Byggnadstyp: 30-talsfastighet
 • Byggår: 1935
 • Våning: 6 av 6
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: / 1601
 • Andel i föreningen: 8,22663%
 • Andel av årsavgift: 8,23%
 • Balkong/Uteplats: Ja. Takterrass
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Göteborg Johanneberg 4:15

Visning

fredag 8 december 13:3014:00

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Anna Wählisch

Fastighetsmäklare i Vasastaden och Nedre Johanneberg

0766-44 64 65 | anna@alvhem.com

Extra kontakt

Sara Wibréus

Fastighetsmäklare i Linnéstaden, Lorensberg och Nedre Johanneberg

0766-44 66 15 | sara@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Ett obeskrivligt lugn ramar in de röda tegelhusen uppe på kullen i anrika Nedre Johanneberg. Stadsdelen känns en smula undangömd, sitt centrala läge till trots, och att promenera omkring här inger en känsla av harmoni och avkoppling. Med grönskan utanför dörren och fågelkvitter i träden är det svårt att tro att man befinner sig i en storstad. Även omgivningarna har allt du kan önska; några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, butiker och ett rikt kulturliv med stadsteatern, konserthuset samt konstmuseet. Grönskan vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen där du finner ett flertal olika affärer, träningsanläggning och en välsorterad livsmedelsbutik. Är ni sugna på en smakrik och fyllig kopp kaffe så hittar ni Mahogny längst ner på Gibraltargatan vilket starkt kan rekommenderas.

Här på Gibraltargatan 18 ligger denna ljuvliga etagevåning med många kvalitéer. Ett insynsskyddat boende, högst upp i huset med två entréer vilket bidrar till ett helt unikt boende. Med stor dos noggrannhet har våningens ytskikt setts över under året så alla rum är nymålade.

Via ett både vackert och ljust utformat trapphus med stora fönster tar Ni hissen upp högsta våningsplanet, våning 6.

Alla ytskikt i bostaden är nymålade av fackmän här under året 2023. Badrum entréplan nyrenoverat och kvalitetsdokument finns.

HALL

I bostadens entré finns en inbyggd garderob och på golvet ligger klinkers, perfekt för regnblöta skor nu till på hösten.

KÖK

På vänster hand finner ni ett bra kök vilket första gången renoverades år 2017 och under året har Sjövalla bygg varit där och sett över både inredning och ytskikt. Här finner ni en nästintill oanvänd Micro samt ugn från 2022. Nytt kakel ovan bänkar och spis samt även nya persienner genomgående. Luckorna är vita och maskinell utrustning som finns är diskmaskin, bred induktionshäll, fläkt samt kyl/frys.

SOVRUM

Vägg i vägg mot köket och in mot innergården finner Ni våningens första sovrum. Längs med en av väggarna finns tre garderober samt ett städskåp.

VARDAGSRUM

Vilket rum! Rymligt minst sagt med plats för både stort matsalsbord och en generöst tilltagen soffgrupp. Takhöjden svindlar med sina cirka 2,65 meter och runt trappan är det dubbel takhöjd vilket verkligen ger en härligt villakänsla mitt i Nedre Johanneberg samt ett stenkast från Avenyn. Braskaminen sprakar nöjsamt i rummets ena hörn och skvallrar om mysiga höstkvällar.

BADRUM I

Badrummet på entréplanet är det största av de båda. Totalrenoverat via Sjövalla byggår 2022 och kvalitetsdokument finns.

En trappa upp..

Nymålad trappa i vitt tar er upp till det övre våningsplanet. Här möts man av ett stort allrum i vinkel. Rummet går enkelt att dela av om ni är i behov av ett extra rum med egen entré mot takterrass samt eget fönster.

TAKTERRASS

Takterrassen är på cirka 17 kvadratmeter och ligger mot en gigantisk innergård i öster. Här kan ni lovas sol under stora delar av dagen om sommaren ända fram till kvällen hälsar ägarparet. Terrassen är belagd med trall och utebelysning finns. Även här är det gott om plats och ni kan med enkelhet möblera både med en matgrupp och loungemöbel. Ute på terrassen finns ett litet kallförråd på cirka 1 kvadratmeter.

Ett litet förråd finns även bakom badrummet. I passagen mellan allrummet och den separata utgången till trapphuset finns det två garderober och två linneskåp/skoskåp.

BADRUM

Helkaklat badrum med handdukstork, WC, kommod, dusch samt torktumlare och tvättmaskin. Troligtvis renoverat i samband med föreningens stambyte.

På båda planen ligger ekparkett i alla rum.

ÖVRIGT

Ett källarförråd följer bostaden. Fiber via Telenor.

Område

Nedre Johanneberg

Nedre Johanneberg är en perfekt stadsdel för den som både vill bo avskilt och ha nära till stadens centrum. Området är känt för sina gröna ytor såsom Carlanderska parken, Johannebergs kyrkopark och Näckrosdammen. Men här finns också många trevliga kaféer och kvarterskrogar.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.