Mobilbild

Götaholmsgatan 8

I Gamlestadens allra vackraste hus ligger den här genomtänkta och harmoniska hörntrean. Det är ett härligt hem som upplevs unikt och speciellt samtidigt som planlösningen är naturlig, tilltalande, och väldigt sällskapsvänlig. Här får man villakänsla i lägenhetsformat, med pallkragar och äppelträd precis utanför fönstret, maffigt tjocka väggar, välvda fönster i djupa nischer, och ett underbart ljusinsläpp från stora fönster i sydvästligt läge. Hela lägenheten är i kanonfint skick då den totalrenoverades och byggdes om 2016, och även under de senaste åren har den pysslats om ordentligt. Hjärtligt välkommen på visning!

 • Pris: 2 795 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 65 kvm
 • Areakälla: Föreningens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Gamlestaden
 • Månadsavgift: 4 522 kr inkl. värme, VA, kabel-tv, bredband (1000/1000 Mbit/s). Gruppanslutning för el med förmånligt pris finns.
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Våning: 1 av 3
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 064
 • Balkong: Nej
 • Uppvärmning: Fjärrvärme

Visning

tisdag 4 oktober 17:0017:30

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Ann Stenmark

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0766-44 66 03 | ann@alvhem.com

Byggnadsstilen

Landshövdingehus

Själva idén till att bygga hus med en våning i sten och två i trä föddes under ett 1800-tal som var präglat av svår bostadsbrist och eländiga levnadsförhållanden.

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Brf Gamlestadstorget huserar i ett ståtligt landshövdingskvarter, uppfört under det tidiga 1900-talet. En engagerad styrelse har sett till att huset iordningsställts till ett mycket gott skick, och det är nu en fröjd för ögat. Likaså är gården, som faktiskt korats till den finaste i Göteborg. Det är en självklar plats att hänga på under sommarhalvåret, och för barnfamiljen blir den en ovärderlig oas full av små kompisar, fina lekplatser, och plaskpool under de varmaste dagarna. Föreningen är noga med att skapa trevliga mervärden för sina medlemmar - till exempel finns odlingslådor för dig med kli i de gröna fingrarna, ett av de tornförsedda småhusen på gården inrymmer en fräsch bastu, och sedan våren 2022 finns en el-lådcykelpool för medlemmarna. Det finns så mycket som är bra med att bo här i Gamlestaden. Ett par saker som de boende ofta återkommer till är dels den expansiva och progressiva stämningen som råder, med spännande nya verksamheter och pågående projekt på många håll. Dels hur lättillgängligt det är; oavsett hur du färdas så är kommunikationerna mycket goda, och ska du in till city tar spårvagnen dig dit via snabbspåret. Götaholmsgatan, där den här lägenheten ligger, är en enkelriktad gata vilket borgar för mindre trafik och ett ostört boende. Precis utanför porten finns 30-minutersparkering som nästan alltid är ledig, perfekt när man vill lasta av tunga matkassar eller trötta barn.

Låt oss nu ta ett varv i lägenheten:

Hall

En halvtrappa upp från porten nås lägenhetsdörren, och känslan är nästan att man har en egen entré direkt från gatan. Hallen är välutnyttjad med plats för avhängning direkt innanför dörren och förvaring i flera garderober. Golvet är belagt med uppvärmd Marrakechklinkers, och väggarna är målade i en ljus ton. Här på våning ett är vi i landshövdingehusets murade del. Därför är väggarna härligt tjocka, vilket har understrukits på ett effektfullt vis genom att öppningen in mot vardagsrummet har målats i blått.

Vardagsrum

Det är när man kliver in här som den spirande förälskelsen vi kände i hallen snabbt övergår i himlastormande kärlek (nåväl). Det är ett underbart rum - ljust, öppet, ombonat och inbjudande. Vardagsrummet är i öppen planlösning med köket, utfört på ett sådant sätt att var funktion har sin naturliga plats. Två breda treluftsfönster låter solen flöda in, och utsikten mot en liten trädgård med odlingskragar och äppelträd ger känslan av att man har sitt eget lilla hus. När man beundrat utsikten färdigt går det inte att låta bli att låta blicken vandra åt höger, där vi har:

Kök

Ett spännande och snyggt kök som verkar ha hämtat inspirationen från en fransk bistro. Kaklet, satt i halvförband och med mörk fog, klättrar hela vägen upp till taket. Öppna hyllplan i ask ger ett levande intryck och låter favoritsakerna få synas. Köksinredningen i dovt blå går fint ihop med bänkskivan i betong. Väl tilltagna arbetsytor ger hemmakocken oändligt med utrymme för att slänga ihop sina kulinariska mästerverk, och det är så lätt att föreställa sig hur ett långkok står på spisen och sprider väldoft medan lördagsbestyren pågår. När det är dags att äta parar man med fördel ihop maten med något gott från vinkylen. Den maskinella utrustningen i köket består av kyl/frys från Smeg, induktionshäll, kolfilterfläkt, och diskmaskin från Asko. En naturlig matplats finns invid fönstret. Vitpigmenterad enstavsparkett i hela den öppna ytan, och vägar målade i Jotuns ljusgrå nyans "Tidlös".

Sovrum 1

Ett alldeles lagom rymligt sovrum där det välvda fönstret ger en charmig och unik karaktär. En hel garderobsvägg sväljer allt i klädväg, och de speglade dörrarna smyckas med läderinklädda handtag. Vitpigmenterad enstavsparkett, och väggar målade i den vilsamma nyansen "Varmgrå" från Jotun.

Sovrum 2

Även detta sovrum är riktigt rymligt. I dagsläget nyttjas det som barnrum, men det gör sig naturligtvis lika bra som gästrum, kontor, eller hobbyrum. Även detta sovrum har ett vackert välvt fönster i djup nisch. Väggarna har fått tvådelad färgsättning: Tidlös och Blåstång. Förvaring i dubbelgarderob.

Badrum

Badrummet renoverades 2016 (kvalitetsdokument finns). Ytan har utnyttjats till fullo, och här finns en rymlig duschhörna bakom skjutdörr, stor handfatskommod med lådförvaring, spegelskåp, och vägghängd WC. Uppvärmt Marrakechklinker i blått och vitt rutmönster, och väggar helkaklade i vitt. Badrummet är förberett för tvättmaskin.

Förråd

Bostadsrättsinnehavaren nyttjar ett vindsförråd (uppgång 33).

Tillträde

Flexibelt från 1 december, gärna maj 2023

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.