Haga Kyrkogata 18A

1893

Totalrenoverad 3,5:a med starka nyrenässansvibbar signerat år 1893 om hela 95 kvadrat med två bra sovrum och inredd kammare. Våning 3/5 och modern hiss med direktaccess in i bostaden samt inga trappsteg från gatuplan, mer härligt än så blir det nog inte. Två separata entréer. Pampigt vardagsrum i fil med riktigt stort kök. Generös takhöjd om nästan 3,20 meter. Takrosetter, stuckaturer, framtagna brädgolv i original och höga fotlister förstärker den självklara mysfaktorn. Samtliga ytskikt i fint skick med renoverade stuckaturer. Ett stort elegant inrett kök med bland annat vitvaror från Gaggenau. Utbyggt, helkaklat badrum med tvättmaskin. Stor, nybyggd balkong där ni får grilla med gasolgrill så hösten är räddad. En populär förening med bra hyresintäkter, renoverad fastighet och med en dold tillgång i form av två kvarvarande hyresrätter. Fönsterbyte genomfört så tyst utåt gatan. Välkommen till Haga Kyrkogata 18A, välkommen hem.

 • Pris: 7 495 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3.5 rum och kök
 • Boarea: 95 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Vasastaden
 • Månadsavgift: 6 484 kr värme, vatten och kabel-TV. Obligatoriskt tillägg för balkong ligger i driftkostnaden på 59,41 kronor/månad och är ej inkluderat i månadsavgiften.
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 1 418 778 kr
 • Byggnadstyp: Nyrenässans
 • Byggår: 1893
 • Våning: 3 av 5, Två separata entréer in till bostaden.
 • Hiss: Ja, Hiss från gård med direktaccess, inga trappor in från gatuplan.
 • Lägenhetsnummer: 3 / 1202
 • Andel i föreningen: 5,72286%
 • Andel av årsavgift: 5,74798%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 3-glas, nya 2021
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)

Visning

tisdag 6 juni 13:0013:30

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Anna Wählisch

Fastighetsmäklare i Vasastaden och Nedre Johanneberg

0766-44 64 65 | anna@alvhem.com

Extra kontakt

Sara Wibréus

Fastighetsmäklare i Linnéstaden samt villor

0766-44 66 15 | sara@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Mitt i händelsernas centrum finner du detta underbara hem med ovanligt bra planlösning och många fina sekelskiftesdetaljer bevarade. Denna bostad är under åren som gott totalrenoverad då köket flyttades ut mot gatan och ligger ni i fil med vardagsrummet. Det medför att ni har två knäpptysta sovrum in mot en sluten innergård. Läget är fantastiskt med tio minuters promenadväg till både Slottsskogen, Avenyn och Kungsportsplatsen. Och med 2:ans spårvagn, 50 meter från porten, behöver du varken gå eller åka bil om du inte vill. I föreningens ena lokal huserar dessutom Vasastadens bästa thai där take-away besöken riskerar att bli frekventa och vill du låta dig skämmas bort på restaurang, ligger omtalade Bord 27 ett boulekast ner på gatan. Se bara till att boka bord i tid.

Redan i entrén märks det att föreningen håller ordning på sin fastighet. Den röda porten leder vidare in i en portal med vacker stuckatur och plats för återhämtning på träsoffa. Här finns även postfacken. Den stenbelagda gården pryds i mitten av en rund plantering som brukar sjuda av blommor efter säsong. Här finns ett par fasta bänkar där man kan slå sig ner om man ännu inte är redo att gå in. På gården får du även parkera din cykel.

Den sekelskiftespärla vi nu ska besöka ligger tre trappor upp i den pampiga A-uppgången. Antingen har du raska ben upp för trapporna eller väljer den moderna hissen ifrån gården vilken tar er direkt upp till lägenheten. Ja ni läste rätt. Här har ni direktaccess från hiss in i bostaden, ovanligt lyxig lösning.

Det finns en fin tvättstuga med access från innergården och ett bra källarförråd på cirka 4-5 kvadratmeter följer bostaden i D-uppgången. Cykelparkering på innergården.

De 95 kvadraten är disponerade enligt följande:

Observera att lägenheten är registrerad likt en 3:a enligt lägenhetsförteckningen men nyttjas idag likt en 3,5:a. Kalla den vad ni vill men fin är den.

HALL

Ny säkerhetsdörr in. Från ett härligt trapphus vilket verkligen andas sekelskifte, kliver ni in i en praktiskt bra disponerad hall med goda avhängningsmöjligheter för ytterkläder utan att äta för många kvadratmeter. Nymålade väggar i år och klinkergolv från Stiltje från 2018 med golvvärme.

KÖK

Ett kök med versalt K. Stilrent och elegant inrett. Då köket ligger i paradläge och i fil med vardagsrum är det riktigt stort och härligt. Här kan ni med lätthet ha uppdukat till 8-12 personer dagligdags. Ny köksdel med kyl samt ny frys år 2020. Kök med push luckor och Gaggenau ugn samt Gaggenau spishäll. Galvamet fläkt (italiensk), Miele diskmaskin. Nytt kakel ovan bänkar år 2017. Ny frånluftsventilation i köket år 2021. Alla golv i bostaden slipades år 2017.

Två högresta fönster ut mot Haga Kyrkogatan och med helt nya 3-glasfönster isoler från 2021. Nymålade väggar och mjuka vackra brädgolv. Nymålade tak och restaurerade samt nymålade stuckaturer.

VARDAGSRUM

Även detta rum är rejält tilltaget. Räcker inte åttamannabordet i köket för middagarna har ni utrymme även för ett matsalsbord. Eller varför inte ta i med en riktigt stor och skön soffgrupp för än gång skull. I fil mot köket finner ni ett vardagsrum med alla de sekelskiftesattribut man bara kan drömma om. Här har ni vackra listverk, spegeldörrar, framtagna brädgolv, stuckaturer och takrosetter. Inbyggda högtalare i vardagsrummet vilka styrs med Sonos. I bostaden finner ni även dekorativa trösklar av marmor, Guatemala Verde. Nymålade tak, väggar och stuckaturer.

SOVRUM

Knäpptyst läge in mot sluten, tyst och intim innergård. Även detta sovrum är stort och elegant inrett. Riktigt bra klädkammare (vilken idag nyttjas likt ett extra sovrum). Nytt golv år 2017. Kan det bli mer härligt. Nymålade väggar och tak.

SOVRUM II

Med balkongdörr ut mot den rejäla balkongen. Ett sovrum med många möjliga funktioner och i bra storlek där till och med dubbelsängen får plats. Även här finns en stor, platsbyggd Himle garderob, vilken rymmer många plagg.

BALKONG

En riktigt generöst tilltagen balkong nybyggd år 2016. Här får ni grilla på gasolgrill!

BADRUM

Helkaklat, elegant inrett badrum med kommod ny från 2020 och bra förvaring badrumsskåp. Bra dusch med vikväggar, WC och golvvärme. Tvättmaskin från 2017. Eleganta färgval genomgående.

Område

Vasastaden

Vasastaden är en av Göteborgs mest pampiga och eleganta stadsdelar med välbevarade sekelskifteshus i sten från perioden 1870 och 1920. Vasagatan, som brukar beskrivas som en pulsåder eller ryggrad, löper mellan Haga i väster och Avenyn och Heden i öster och den har ett gångstråk i mitten i en allé.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.