Haga Kyrkogata 18A

Vasastaden | 1893

En nästintill magisk vindslägenhet i etage med en av stans klart bästa takterrasser. Ljus ateljékänsla på femte våning med stor hiss hela vägen upp till våningsplanet. En takhöjd på 4,6 meter med mycket insynsskyddat läge. Skansen Kronan i siktlinjen och ett klockrent läge helt enkelt. 55,5 perfekt disponerade kvadratmeter i vind inredd år 2013 i sekelskiftsskal signerat år 1893. Fullutrustad med egen tvättstuga, badrum med badkar och Italienskt kök från Colombini. Fastighet i utmärkt skick med två hyresrätter kvar som en dold tillgång och bra lokalhyresintäkter. Välkommen till Haga Kyrkogata 18A, välkommen hem.

 • Pris: 4 495 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 55,5 kvm
 • Areakälla: Enligt ytmätningsprotokoll
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Vasastaden
 • Månadsavgift: 4 001 kr inkl värme och VA.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 840 447 kr (Baserat på årsredovisningen för 2022)
 • Byggnadstyp: Sekelskifteslägenhet
 • Byggår: 1893
 • Övriga utrymmen: Källarförråd i C-uppgång. Tvättstuga entréplan i D-uppgång.
 • Våning: 5 av 5
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 24 / 1402
 • Andel i föreningen: 3,25304%
 • Andel av årsavgift: 3,38144%
 • Balkong/Uteplats: Ja. Fin terrass i privat österläge.
 • P-plats/parkering: Nej. Boendeparkering M-zon för cirka 920 kr/månad. Närhet till parkeringsgarage, bland annat på Föreningsgatan med laddstolpe.
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Vasastaden 10:18

Visning

tisdag 21 maj 17:0017:30

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Anna Wählisch

Fastighetsmäklare i Vasastaden och Nedre Johanneberg

0766-44 64 65 | anna@alvhem.com

Extra kontakt

Sara Wibréus

Fastighetsmäklare i Linnéstaden, Lorensberg och Nedre Johanneberg

0766-44 66 15 | sara@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Välkommen hem, välkommen till Haga Kyrkogata 18A.

Oj oj oj, tänk, en ytterst välplanerad ateljélägenhet i två etage, på hela 55,5 kvadratmeter, med takterrass och takfönster, precis där Vasastan övergår till Haga. Mitt emellan stadens stora paradgata Avenyn med dess restauranger, nattklubbar och flaggskeppsbutiker och så underbara Haga med förlängningen mot Linné och dess stråk med såväl gröna Slottsskogen som mindre inredningsbutiker, second hand och gallerier.

Här går det att leva livet fullt ut, med plats för allt från avskildhet och avkoppling till förkovring och sällskap. Dessutom med det som ofta bara finns i villor, möjlighet till ett helt privat plan för familjen och ett socialt för sällskap av vänner och gäster.

Nere på gatan plingar spårvagnen, Handelshögskolan gör att gatan myllrar av liv och aldrig är tyst och tråkig. Och på hörnet väntar Seven Eleven med bra öppettider om man glömt köpa kaffe en morgon eller för chokladsuget en sen kväll i januari. Närheten till både Botaniska, Änggårdsbergen och Slottsskogen gör att man trots det centrala läget lätt når naturen och dess lugn. Men bäst av är nog ändå närheten till Bord 27, den lilla kvarterskrogen med fantastisk meny och enkla rätter. Vårt bästa tips är att beställa hem en trerätters-kasse direkt till inflyttningskvällen.

2012-2013 prospekterades vinden och dessa helt unika 55,5 kvadrat byggdes. Lägenheten blev färdig och slutbesiktigades 2013-10-10, lägenheten har enbart haft en ägare och är köpt redan på ritning. Från start har den endast använts som övernattningslägenhet och är mycket sporadiskt nyttjad och i stort sett fortfarande i ett så kallat nyskick. Kalla det vad ni vill men fin är den..

En pärla mitt i Vasastan, på bästa Vår Tid Är Nu-gatan, bara ett stenkast från den fiktiva Djurgårdskällaren, men också ett stenkast från den verkligt underbara restaurangen Bord 27.

HALL

Vitmålade väggar i NCS 0500. Ljusgrått klinker 30*30 perfekt för vårblöta skor. Bra förvaring bakom skjutdörrar av spegelglas.

KÖK

Ett klockrent kök med versalt K. Detta sociala rum som sömlöst binds ihop med vardagsrummet är ljust och takhöjden ger en slående rymd. Ett stilrent italienskt kök är insatt och väggytan är maximalt utnyttjad, utan att bli för mycket och krympa rummet. De släta vita luckorna och det millimeterprecisa mellanrummet dem ger en exklusiv känsla. Perfektion i det nordiska ljuset, som släpps in via det stora fönsterpartiet med de underbart välvda fönstren.

Köksinredning med vita skåpsluckor från italienska Colombini, kvartsbänkskiva från Silestone, mikro, inbyggnadsugn, induktionshäll, kombinerad kyl/frys, integrerad diskmaskin (45 cm), diskho och kolfilterfläkt. Samtliga vitvaror är från Siemens.

VARDAGSRUM

Vilket rum, luftig takhöjd och klockren utsikt över Skansen krona som blänker i eftermiddagssolen. Den sociala planlösningen gör det till en perfekt lägenhet för sällskap, där det går att pyssla med flera olika saker samtidigt, någon vid spisen, någon dukar, några i samtal i vardagsrummet. Alla tillsammans. Takhöjden som här är cirka 4,6 meter är otrolig, öppet till nock och den vackra trappan i ljust trä som leder upp till övervåningen är som ett smycke i rummet. De vita väggarna och ljusa parkettgolven förhöjer verkligen känslan av att vara riktigt högt upp.

Väggar vitmålade i NCS 0500 och långbräddade ekparkettgolv vilken är vackert mattlackad och ligger flytande in mot köket.

BADRUM

Fräscht badrum vilket har matt vitt kakel på vägg, 25*40 samt ljusgrått klinker på golv, 30*30. Ett stort badrum med kommod med tvättställ, spegel med infälld belysning, WC-stol, badkar och handdukstork.

SOVRUM

Tassa upp för trappan, med takfönster och terrassdörrar som släpper in hela himlen och dess sken är det som att gå in i ett rum fyllt av D-vitamin och energi. Glasräcke mellan våningarna gör att ljuset får spelrum. Här finns plats för återhämtning och vila. En dubbelsäng får god plats men också möjlighet till en liten läshörna av bästa sort. Och så finns ju takterrassen, med dess otroliga utsikt över takåsarna. Här lyser solen från eftermiddagen och hela kvällen. Nedanför hörs spårvagnen långt, långt borta plinga till och det supercentrala läget gör sig påmint, nästan mitt bland molnen.

Vitmålade väggar även här i NCS 0500, mattlackad ekparkett likt övrig del av bostad.

TVÄTTRUM/KLÄDKAMMARE

Bakom skjutdörr öppnar sig en väl tilltagen och välplanerad walk-in-closet med takfönster, perfekt för vädring, och på så sätt också riktigt dagsljus, något man ju bara älskar att ha när man väljer kläder för dagen eller sätta igång en tvätt innan jobbet i din helt privata klädvårdsavdelning mitt i VASA.

Ljusgrått klinkergolv 30*30, vitmålade väggar NCS 0500. Tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Genomtänkt och påkostad hyllinredning med korgar och hyllor.

TAKTERRASS

Från det stora ljusa sovrummet, med takfönster som gör att det ljusa rummet formligen badar i ljus oavsett väder, nås också takterrassen. Här finns plats för avkoppling, kanske en bullig fåtölj att njuta i om somrarna. Eller krypa upp i omsvept av en härlig filt om hösten. En ljusslinga lindad runt räcker om vintern och julkänslan är på plats. Tänk utsikten vid tolvslaget! Skål!

ÖVRIGT

Ett källarförråd på uppskattningsvis 5-6 kvadratmeter följer bostaden och är beläget i samma uppgång som bostaden. Tvättstugan finns i D-uppgången och är utrustad med två maskiner, en torktumlare och ett torkrum och det är väldigt lätt att få tid då de flesta har tvättmaskin i lägenheten. Ett soprum, modell större, ligger vägg i vägg med tvättstugan och här har du möjlighet att sortera i princip allt utom möbler. Styrelsen brukar bjuda in till två städdagar per år, en på hösten och en på våren, och förutom att allt då blir extra fint får man också träffa och lära känna sina grannar.

Fastigheten har tillgång till kabel-TV genom ComHem (basutbud ingår i avgiften). Bredband beställs via ComHem eller valfri ADSL - leverantör.

Område

Vasastaden

Vasastaden är en av Göteborgs mest pampiga och eleganta stadsdelar med välbevarade sekelskifteshus i sten från perioden 1870 och 1920. Vasagatan, som brukar beskrivas som en pulsåder eller ryggrad, löper mellan Haga i väster och Avenyn och Heden i öster och den har ett gångstråk i mitten i en allé.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.