Hjorthagsgatan 8A

Gamla Masthugget | 1935

Med slående vy över hamninloppet, högst upp på Masthuggsbergets topp kan du här bo i en mysig tvåa. Ett högt och härligt läge ett stenkast från Slottskogen, balkong i väster med sol från lunch till solnedgång. Helt obelånad och omtyckt förening där bredband ingår i avgiften, dessutom med bastu och övernattningslägenhet!

Högsta bud: 2 950 000 kr

Budhistorik

Bud
Budgivare
Datum
2 950 000 kr
Budgivare 1
14/06 15:20
 • Pris: 2 950 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 43,5 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Gamla Masthugget
 • Månadsavgift: 3 041 kr I månadsavgiften ingår värme, vatten bredband och Tv.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 0 kr
 • Byggnadstyp: 30-talsfastighet
 • Byggår: 1935
 • Våning: 2 av 3
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 52-2
 • Andel i föreningen: 0,6786%
 • Andel av årsavgift: 0,6786%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (frånluft)

Visning

söndag 16 juni 13:0013:30

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Nina Bergh

Fastighetsmäklare i Änggården, Majorna, Kungsladugård och i Gamla Masthugget

0760-05 11 20 | nina@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Välkommen upp till toppen av Göteborg. Masthugget tronar som en levande stadsdel med god utsikt över hela staden. Områdets historia går tillbaka ända till 1600-talet då tillverkningen av skeppsmaster var som intensivast här. I dag är Masthugget Linnéstadens förlängda arm. Charmiga landshövdingehus från 1930-talets början pryder tillsammans med mysiga små kvartersbutiker stadsbilden. Pittoreskt och småskaligt är nyckelorden i dessa kvarter, som trots sitt centrala läge är avslappnat och lugnt - en atmosfär som är svår att sätta fingret på men som alla älskar. Masthugget är ett trivsamt område för dig som vill bo lugnt och skönt, men ändå ha närheten till allt som ger krydda åt tillvaron. Upp för en backe finner du grönskande Slottsskogen och ner för andra backar - Linnéstadens och Majornas stora utbud av caféer och restauranger.

Blir backarna för branta på väg hem från Linné så är kollektivtrafiken fantastisk med 61 bussen som går var femte minut under rusningstrafik och stannar ca 100 meter bort.

Högst upp i huset på ljuvliga Hjorthagsgatan har vi på Alvhem glädjen att presentera en liten pärla. I detta hem kan du njuta av alla fördelar ett centralt boende kan erbjuda. Runt hörnet så ligger Majornas breda restaurangutbud samt det välbesökta bageriet Bullen & Brödet, vars repslagarbullar är ett måste på helgfrukosten. Välkommen in!

Hall

Två snabba trappor upp välkomnas ni in i hallen, och ni anar genast att den här lägenheten har något extra att bjuda på. Ljuset strålar in från två håll och hallen knyter effektivt ihop bostadens samtliga rum. Avhängning rakt fram för jackor och plats även för skor. Väggarna är målade i ljust greige och på golvet ligger ett vitlaserat plankgolv i originalform.

Vardagsrum

Om man älskar helt insynsskyddade rum med slående vyer och fantastiskt ljusinsläpp har man kommit helt rätt. Det höga läget i huset och det ogenerade läget i kombination med väderstrecket sydväst gör att detta rum badar i ljus från tidig eftermiddag tills solen bestämmer sig för att gå ner i horisonten. Uttrycket "Herre på täppan" går absolut att använda här. Takhöjden bjuder på ca 270 centimeter och rummet går att använda på olika sätt. Idag används rummet som matsal i anslutning till köket och det blir en riktigt hörlig och social planlösning. Några grannar har öppnat upp väggen in till sovalkoven och använder den ytan som matplats för att få plats med soffgrupp.

Balkong

Balkongen är kronan på verket och utgör ett extra rum från vår till höst. Att sitta här en ljummen sommarkväll och se solen gå ner och färga himlen röd är något alldeles särskilt och få förunnat. Utsikten härifrån får anses häpnadsväckande. Härifrån ser man den närliggande grönskan, Majornas alla takåsar och ända ner mot hamninloppets kranar och glimrande vatten. Den tacksamma storleken gör att ni får plats med både stolar, bord och den egna odlingen kryddor och växter.

Kök

Kökshörnan har lika bra utsikt som vardagsrum och har allt man behöver. Spis med dubbelugn, fläkt, god förvaring med arbetsytor och kyl/frys.

Vardagsrum/sovalkov

Väldigt mysigt och ombonat sovalkov med vardagsrum. Många sätter igen väggen till sovalkoven så att det blir en del av matsalen och skapar därmed ett sovrum. Här rymmer ni med enkelhet både dubbelsäng, nattduksbord, soffgrupp garderobsförvaring. Även här målade väggar i en rogivande ljus färg.

Badrum

Smakfullt inrett badrum med kaklade väggar i vitt och svart klinker på golvet. En skön golvvärme värmer frusna tår under årets kallare dagar. Och tvättmaskin såklart!

Övrigt

Till lägenheten hör två förråd. Ett i källaren och ett på vinden.

Område

Gamla Masthugget

Med Slottsskogens grönska i söder och Göta Älvs brusande vatten i norr breder Masthugget ut sig längs med det sluttande Stigberget. Många boende i Masthugget skulle beskriva sin stadsdel som en liten stad i staden. Med 6 - 8 minuters mellanrum tar stombuss 60 dig till Centralstationen på bara 15…

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.