Kabelgatan 35E

1952

Ljus genomgångstvåa som går i funktionalismens tecken och där många originaldetaljer finns bevarade. Drömmer du om vacker fiskbensparkett, högt i tak eller en roingivande balkong, ja då kanske detta är rätt lägenhet för dig. Läget är optimalt med både stadspuls, skogspromenader och kulturliv på nära avstånd. Välkommen hem!

 • Pris: 2 650 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 52,5 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Majorna
 • Månadsavgift: 3 750 kr Inkl värme, VA och Kabel-TV.100 kr i obligatorisk avgift tillkommer för bredband och telefoni.
 • Byggnadstyp: Funkishus
 • Byggår: 1952
 • Våning: 1 av 3
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 511 / 1002
 • Andel i föreningen: 0,16363%
 • Andel av årsavgift: 0,16363%
 • Balkong: Ja
 • Fönster: 2/3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Majorna 155:1

Visning

tisdag 4 oktober 17:3018:00

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Louise Fredriksson

Fastighetsmäklare i Majorna, Kungsladugård och Gamla Masthugget

0766-446616 | louise@alvhem.com

Byggnadsstilen

Funkis, 1930-tal

Få arkitektoniska stilar har fått ett sådant genomslag som funktionalismen. Även om flera inriktningar återspeglades inom konsten och…

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

I förlängningen av Göteborgs innerstad, mot stadens västra delar, breder Majorna ut sig. Området avgränsas vid Masthugget, Slottsskogen och Göta Älvs hamninlopp. Till stor del består bebyggelsen av karaktäristiska landshövdingehus i tre våningar med första våningen i sten och våning två och tre i trä men området utgörs också av en del putsade funkishus bland annat här uppe på Gråberget. Majorna är en mysig stadsdel som är lugn och trygg - många barnfamiljer bor här och du bor nära stan men ändå på avstånd. Mariaplan är områdets knutpunkt och här tar du dig lätt vidare med flera spårvagnslinjer.

I ett av de gula, putsade husen på Gråberget bjuder vi in till en ljus lägenhet med fönster som vetter åt två väderstreck och fyller lägenheten med solljus. Väl valda kulörer skapar genomgående harmoni för hela bostaden och dessutom vacker fiskbensparkett i vardagsrummet, självklart i original! Praktisk förvaring i hall med både inbyggd garderob och klädkammare som sväljer det mesta i klädväg och balkongen ut mot grönskan är en lyx även under höstens dagar. Föreningen har en mysig och barnvänlig utemiljö och utöver det finns även en gemensam fin och fräsch bastu att låna som bjuder på vacker utsikt över Göteborg för att nämna ett av föreningens gemensamma utrymmen.

Hall

Kliv in genom entréporten och några trappor upp till vår lägenhet. Redan i hallen är funkisen närvarande med inbyggda garderober för praktisk förvaring. Hallen blir navet i lägenheten och härifrån nås samtliga rum. Väggarna är tapetserade i en mönstrad lindblomsgrön tapet och rakt fram finns också en rejäl inbyggd klädkammare med ett hyllsystem som rymmer det mesta i klädväg.

Vardagsrum

Med en stor öppning från hallen ligger det rymliga vardagsrum. Rummets kvadratiska form gör det lätt att möblera med både större soffgrupp, fåtölj och tillhörande TV möbel. Detta är ett harmoniskt rum med grönskan precis utanför det stora fönstret. Här kan man följa årstiderna i löven som skiftar i färg och blir som en vacker tavla. Golvet pryds av vacker fiskbensparkett som blir en inredningsdetalj i sig och väggarna är målade vita.

Kök

Från den inre hallen och till höger kliver du in i köket som nyligen målats om och går nu i rogivande färger. Längs ena väggen finns gott om förvaring i både över och underskåp. Maten lagas på induktionshäll och i integrerad ugn, råvarorna kyls bra i kombinerad kyl/frys och disken blir skinande ren i diskmaskinen. Tack vare kökets utformning finns det gott om arbetsyta och köksbordet får sin naturliga plats invid fönstret.

Sovrum

Mitt över köket genom hallen har vi bostadens lugna och tysta sovrum. Dubbelsängen kan ta sin plats i mitten av rummet och man får även plats med både sängbord och byrå.

Den dova färgen på väggarna skapar harmoni och här kan man sova med balkongdörren på vid gavel. Även här har vi de tidstypiska detaljerna med gjutjärnselementet som blir en del av inredningen och sätter tonen i rummet.

Balkong

Från sovrum nås bostadens härliga balkong som omsluts av grönskan och förmiddagssolen lyser in. Här finns plats för diverse krukväxter och ett café set - perfekt för att avnjuta morgonkaffet.

Badrum

Badrummet har en bra storlek och nås även det från hallen. Väggarna är kaklade med ljusblått kakel och på väggarna ligger ett klinker i beige. Här står nu ett badkar, wc, kommod med översittande spegel samt handdukstork. Dessutom finns här en tvättmaskin för att underlätta i vardagen och ovanför badkaret finns ett vädringsfönster.

Övrigt:

Till lägenheten hör två förråd och ett kallförråd.

Tvättstuga finns i husets källare och är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Det finns även en grovtvätt för mattor på Vantgatan 3. Föreningen har dessutom flera gemensamhetsutrymmen som medlemmarna får använda däribland bastu, två gästlägenheter, en samlingslokal, en snickeri och målerilokal samt ett bytesrum. Här finns också odlingslotter för den med gröna fingrar och en boulebana att tillgå, allt för det goda boendet.

Det finns 206 p-platser med uttag för motorvärmare och 10 platser i garage som föreningen tillhandahåller. Utöver det finns två MC-platser och några nyinstallerade elbilsplatser. Boendeparkering finns också i området.

Föreningen har startat IMD-El där varje medlem betalar för sin egen förbrukning. Detta läggs sedan på månadsavgiften.

Föreningen har en informativ och uppdaterad hemsida https://www.hsb.se/goteborg/brf/graberget/

Område

Majorna och Kungsladugård

I förlängningen av Göteborgs innerstad, mot stadens västra delar, breder Majorna och Kungsladugård ut sig. Området avgränsas av Masthugget, Slottsskogen och Göta älvs hamninlopp och bebyggelsen består till stor del av de karaktäristiska landshövdingehusen i tre våningar; en i sten och två i trä.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.