Karl Gustavsgatan 24A

1890

Välkommen till en oerhört smakfull och välrenoverad tvåa med ett av de absolut bästa lägena i Vasastaden. Här bor ni i en sekelskifteslägenhet med versalt S i stolt och vackert hus signerat år 1890. En svårslagen, runtgående planlösning med fönster åt två väderstreck samt en stor balkong vilken vetter mot den fina innergården. Högt fritt läge på våning tre av fyra där modern hiss finns i trapphuset. Vackra golv, maffiga stuckaturer, luftig takhöjd, kakelugn, pardörrar och goda förvaringsmöjligheter. En exceptionellt välskött förening med låg belåningsgrad på 4 181 kronor per kvadratmeter. Välkommen till Karl Gustavsgatan 24A, välkommen hem. Detta är en kommande försäljning, men du kan anmäla ditt intresse redan nu till ansvarig mäklare.

 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 75 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Vasastaden
 • Månadsavgift: 3 919 kr inkl värme, VA, kabel-TV. Obligatoriskt tillägg för nätavgift el (45 kr) och bredband (165kr) tillkommer.
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1890
 • Våning: 3 av 4
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 00007 / 1302
 • Andel i föreningen: 5,61%
 • Andel av årsavgift: 5,5762%
 • Balkong: Ja
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Vasastaden 19:12

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Andreas Lundberg

Fastighetsmäklare i Lorensberg och Nedre Johanneberg

0766-44 06 62 | andreas@alvhem.com

Extra kontakt

Anna Wählisch

Fastighetsmäklare i Vasastaden och Nedre Johanneberg

0766-44 64 65 | anna@alvhem.com
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

Vill du bo riktigt centralt men tyst? Gillar du ett lugnt och ostört läge? Välkommen då till Karl Gustavsgatan 24Aoch en ovanligt tilltalande tvåa med kvalitéer som måste upplevas på plats.

Vasastaden har en avslappnande karaktär och det är lätt att gilla charmen i kvarteren. Alldeles utanför porten finns det mesta. Allt från italiensk mat till mode och småbutiker. 50 steg bort ligger hållplats Vasa-Viktoria, där spårvagnarna avgår till city - eller ut till havet. Läroverk som Handelshögskolan, KTB och Göteborgs Universitet finns i området. Känner du för att varva ner och smita undan från stadslivet för en stund finns flera grönskande parker att tillgå, bland annat Vasaparken och Kungsparken.

Den goda känslan infinner sig redan ute på gatan. Karl Gustavsgatan löper som en lunga genom Vasastaden. En kort avstickare in från Engelbrektsgatan hälsar vi välkommen till 75 kvadrat i utmärkt skick.

Bostadens 75 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall

Genom den massiva porten till detta välbevarade sekelskifteshus tar ni er in i trapphuset som bevittnar om tiden förr. Ni kan välja mellan att ta den rymliga hissen eller trapporna upp till våning tre. Ni möts av ett härligt ljus och rymd när ni tar klivet in i den generösa hallen. Goda förvaringsmöjligheter via tre platsbyggda garderober till vänster och ni erbjuds även olika möbleringsalternativ som inkluderar avlastningsmöbel alternativ ytterligare förvaring. Den stora hallen öppnar upp sig mot kök, vardagsrum och sovrum. Det är en fantastisk genomgångslägenhet med runtgående och tilltalande planlösning.

Kök

Innanför den inre hallen ligger det stora köket vars inredning går i svart och vitt tillsammans med en exklusiv bänkskiva i marmor och vitt metrokakel. Luck- och lådfronter är svenskproducerade i Falkenberg. Köket renoverades under 2016 och ger en platsbyggd känsla med goda förvaringsmöjligheter för köksredskapen i både över- och underskåp. Vitvarorna består av induktionshäll, inbyggd ugn och mikrovågsugn, köksfläkt, diskho, integrerad diskmaskin och en kombinerad kyl med frys i rostfritt utförande. Ett matbord för minst 6 gäster har en given plats intill och gör att familjen kan vara delaktiga i förberedelserna vid större tillställningar.

Balkong

En sån här balkong förtjänar några egna ord. En stor glasad dörr öppnar upp mot gården och utan ovanliggande grannbalkong som skuggar, stoltserar dessa 5,5 kvadrat. Östläget gör att solen skiner från morgonen till förmiddagen. Det är verkligen en oas mitt i stan, en nästan hemlig gård med högvuxna träd, lummiga buskar och gräsmattor. Här ryms ett härligt möblemang, kanske en grupp loungemöbler där det går att både äta och vila.

Vardagsrum

Det enorma vardagsrummet når vi om vi tar vänster i den inre hallen. Det är ingenting annat än ett otroligt rum. Golven! Stuckaturerna! Takrosetten! Ren perfektion på samtliga ytskikt och en rustik hemtrevlighet i kombination med två fönster vilka vetter mot väst. Vardagsrummet bevittnar om tiden från sekelskiftet tack vare den generösa takhöjden, magnifik takstuckatur, takrosett, höga fotlister, välbevarade fönster med djupa nischer och den karaktäristiska kakelugnen(ej i bruk). Väggarna är målade i en behaglig beige ton och på golvet ligger ekparkett i klassiskt holländskt utförande.

Sovrum

Bakom dubbeldörrarna från vardagsrummet finns lägenhetens sovrum, det nås visserligen även genom en enkeldörr från köket, men vägen från vardagsrummet är desto pampigare. Stuckaturerna i rummet är bevarade och får sin rättmätiga plats tack vare den beigea nyansen på väggarna som verkligen får dem att stå ut.

Det höga läget och det stora fönstret gör rummet ljust och luftigt. En vilsam plats med rum för det man önskar mest, god sömn och ett lugnt rum att hämta energi i.

Badrum

Det helkaklade badrummet finner ni intill hallen. Stilrent renoverat 2018 med vitt kakel på vägg och på golvet ligger klinkers i marmorutförande från svenska Bricmate. Badrummets inredning går i grått och består av handfat med kommod tillsammans med en ovansittande spegel, ett spegelskåp för extra förvaring, WC, duschhörna med vikbara duschväggar i glas från Svedbergs samt en toppmatad tvättmaskin som underlättar vardagssysslorna. Ett härligt badrum med den ovanliga lyxen att ha ett fönster i.

Övrigt

Ett bra källarförråd på cirka 4 kvadratmeter följer bostaden.

Område

Vasastaden

Vasastaden är en av Göteborgs mest pampiga och eleganta stadsdelar med välbevarade sekelskifteshus i sten från perioden 1870 och 1920. Vasagatan, som brukar beskrivas som en pulsåder eller ryggrad, löper mellan Haga i väster och Avenyn och Heden i öster och den har ett gångstråk i mitten i en allé.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.