Mobilbild

Kastellgatan 12A

Linnéstaden | 1900

Totalrenoverad insynsskyddad sekelskiftesfyra med stor västerbalkong i soligt fritt läge mittemot Skansberget. Fyra pampiga rum i fil med dryga 3 meter i takhöjd, stuckaturer, pardörrar och fungerande kakelugn. Öppet socialt kök med egen köksingång och plats för matbord. Stort renoverat badrum samt walk-in closet. Knäpptyst belägen på attraktiva Kastellgatan i en stark och trivsam förening med stort engagemang och god ekonomi med hyresintäkter.

Högsta bud: 7 650 000 kr

Budhistorik

Bud
Budgivare
Datum
7 650 000 kr
Budgivare 2
17/05 16:05
7 600 000 kr
Budgivare 1
17/05 12:37
7 550 000 kr
Budgivare 2
17/05 12:22
7 500 000 kr
Budgivare 1
14/05 11:12
 • Pris: 7 995 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 4 rum och kök
 • Boarea: 124 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 6 348 kr inkl värme, vatten & kabel-tv. 241 kr tillkommer för bredband.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 203 337 kr
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1900
 • Våning: 4 av 5, 3 trappor
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 30
 • Andel i föreningen: 4,92422%
 • Andel av årsavgift: 5,11494%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Kommendantsängen 7:9

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Sandra Guerrero

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0766-44 66 11 | sandra@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Högt upp i vacker sekelskiftesfastighet, fri från insyn och med grönskan utanför fönstren, ligger denna ovanligt ljusa och renoverade sekelskiftesfyra med ovanliga fyra rum i fil och hela 124 kvm. Alvhem har nöjet att erbjuda ett hem som överträffar det mesta. Ett hem som bör tilltala dig med högt ställda krav på ditt boende. För det måste anses som ovanligt att husera på 124 kvm fördelade på 4 rum och kök, belägen på våning 4 (dock endast tre trappor). Som om detta inte vore nog, kan denna våning dessutom skryta med en solig smidesbalkong i rakt västerläge med sol från middag till sen kväll och utsikt över Skansbergets grönska och Skansen Kronan. Den genomgående planlösningen med höga fönster åt två väderstreck och den tilltagna takhöjden om dryga 3 m gör sammantaget att lägenheten upplevs som osedvanligt ljus. Dessutom erbjuder detta hem förvaringsmöjligheter i form av en walk-in closet. Det rymliga köket med plats för många middagsgäster och det lyxiga badrummet med både dusch, badkar och dubbelhandfat, lämnar inget att önska. Föreningen är stabil och välskött med hyresintäkter om ca 30 %. Långt gånga planer finns på att sälja råvinden för att på så sätt förbättra ekonomin ytterligare. Inget är ännu bestämt men vinden utgör en latent tillgång.

HALL

Lägenheten har två entréer, en från Kastellgatan 12A men även en som leder direkt ut mot den fina innergården och trapphuset på Kastellgatan 12B. Redan i trapphuset möts man av nyinsatta säkerhetsdörrar i gammal stil, ett nypolerat rustikt stengolv och, nymålade väggar och en tidstypisk belysning. Redan när man öppnat dörren och skymtat den stilrena hallen med infällda spotlights, ljusmålade väggar och den tilltagna takhöjden, känns det som man har hittat hem. En av väggarna följer trapphusets rundning vilket skänker charm, de raka väggarna gör det lätt att möblera. Här finns plats för både avhängning och en byrå eller en skänk av något slag. Golvet pryds av slipad, matlackad och slittålig ekparkett som löper vidare och ger ett enhetligt intryck. Hallen leder vidare till samtliga rum och blir lite av lägenhetens nav. Till vänster bakom entrédörren finns tre stående garderober i ek som erbjuder förvaringsmöjligheter för ytterkläder och skor. De fyra rummen i fil mot Skansberget bereder ut sig likt en solfjäder och dess öppningar ger en grön och lummig stadsbild att vila blicken på tack vare de höga fönstren i samtliga rummen.

KÖK

Med öppenhet mot hallen och med rejält fönster mot innergården i öster ligger köket som erbjuder gott om plats för både matlagning och samvaro. Två rundade väggar skänker charm utan att stjäla utrymme. I taket sitter infällda spotlights med dimmer som ger en bekväm belysning till både matlagning och middagar. Runt matplatsen intill fönstret ryms 6-8 personer. Idag används ett av rummen i fil som matsal. Denna kan med fördel göras om till ett sovrum för den som hellre vill ha ett större bord i köket. Väggarna är målade i en bruten vit nyans och golvet pryds av samma massiva ekparkett som i hallen. Den rundade väggen har framhävts i en grå nyans. Själva köksinredningen kommer från danska Invita och består av vita luckor och infällda lösningar för den maskinella utrustningen. Grått liggande glaskakel matchar bänkskivan av massiv ek. Den maskinella utrustningen lämnar inget att önska. En fristående kyl och frys (Samsung) i fullhöjd med inbyggd varmluftsugn och micro (Siemens) är placerade på en sida av köket för att på så sätt utnyttja ytorna på bästa sätt. Över- och underskåp som går från golv till tak erbjuder gott om förvaringsmöjligheter och en inbyggd diskmaskin från (Bosch) samt induktionshäll (Whirlpool) med översittande fläkt (Tavenco). Köket erbjuder också en vinkyl från MQuvéeI. I köket finns också en köksingång som leder ut till trapphuset mot innergården samt de båda förråden.

VARDAGSRUM

I fil med lägenhetens ena sovrum och det rum som idag används som matsal, ligger det pampiga vardagsrummet med vacker stuckatur och takrosett. Ena hörnet pryds av en vacker kakelugn som är fungerande. Få lägenheter kan skryta med att ha "Göteborgs vackraste byggnad" som granne - Skansen Kronan. Från soffan kan man se hur solen speglar sig i kronan av guld. Den tilltagna takhöjden skapar rymd och den ovanliga stuckaturen ger den känsla man eftersträvar i ett hus från 1900-talets början. Med utgång från vardagsrummet nås en fantastisk smidesbalkong om ca 7 kvm i underbart sydvästläge. Här skiner solen från middagstid till sena kvällen och utsikten som erbjuds är få förunnat. Det fria insynsskyddade läget gör att balkongen sommartid blir som ett extrarum. Man slås av lugnet som infinner när man blickar ut över det gröna lummiga täcke som bereder ut sig över Skansberget. Detta är nog det enda ställe i hela Linné där man inte har en grannfastighet mittemot.

SOVRUM

Till vänster om hallen är ett av de tre sovrummen beläget. Detta passar perfekt som föräldrasovrum eller tonårssovrum då det är väl separerat från lägenhetens andra stora sovrum. Rummet erbjuder gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord, garderober och en förslagsvis en byrå. Väggarna är målade i en bruten vit nyans och taket ramas fint in av en stuckatur med takrosett. Golvet pryds av massiv oljad ekparkett, två garderober erbjuder förvaringsmöjligheter och ett stort fönster mot grönskan på Skansberget släpper in eftermiddagssolen. Väggarna är målade i en bruten vit nyans och i taket sitter en vacker stuckatur med takrosett.

SOVRUM/MATSAL

Intill det första sovrummet och med ingång från både hallen och vardagsrummet ligger det rum som idag används som matsal. För den som vill kan detta rum givetvis användas till något annat. Raka väggar och släta ytor gör det lätt att möblera. Ett fönster mot Skansberget ger tillsammans med den generösa takhöjden riktligt med ljusinsläpp.

BADRUM

Lägenhetens badrum skulle likaväl kunna höra hemma på ett spa. Påkostat och lyxigt och totalrenoverat 2008 enligt konstens alla regler. Vid renoveringen valde man att bygga ut badrummet och ta en del av klädkammaren i sovrummet i anspråk. Resultatet är lyckat. Idag finns här både ett lyxigt badkar (Victoria & Albert) och en dusch med vikbar glasvägg och påkostad blandare från Hans Grohe med takdusch och handmunstycke. Väggarna är kaklade med stora vita kakelplattor och golvet pryds av mörkgråa stora klinkerplattor med underliggande golvvärme. I taket sitter infällda spotlights med dimmer men också infällda högtalare. Perfekt om man vill lyssna på musik medan man tar sig ett varmt bad. Badrummet har också utrustats med en extra bred kommod i vitt från Ballingslöv med överliggande dubbelhandfat och två blandade. Över handfatet sitter en bred spegel med belysning.

SOVRUM

Bakom tidstypiska spegeldörrar i par ligger lägenhetens andra sovrum. Rummet är stort och ljust tack vare takhöjden och de höga fönstren som vetter åt lummiga Skansberget. Västerläget gör att eftermiddagssolen alltid är närvarande. Ovanligt vacker stuckatur och takrosett gör sekelskifteskänslan påtaglig och en inbyggd walk-in closet med vita skjutdörrar och belysning erbjuder gott om förvaring. Här ryms både kläder, skor, städsaker och golfklubborna. Väggarna är målade i en bruten vit ton och golvet pryds av samma oljade ekparkett som i övriga rum. För den som vill skulle med största sannolikhet köket kunna flyttas hit och sovrummet placeras där det nuvarande köket ligger (se alternativ planskiss).

ÖVRIGT

Till lägenheten medföljer ett rymligt vindsförråd samt ett källarförråd. Tvättstugan ligger i markplan i grannfastigheten, Kastellgatan 10. Från denna lägenhet nås den gemensamma tvättstugan och gården enklast via köksingången.

Ett obligatoriskt tillägg på 241 kr/månad för fiberbredband 100/100 Mb samt IP-telefoni från Bredbandsbolaget tillkommer på månadsavgiften.

Boendeparkering gäller i området, se www.trafikkontoret.goteborg.se. Det finns gott om platser på Skanstorget men också möjlighet att söka plats i närliggande garage i området.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.