Kastellgatan 12A

Linnéstaden | 1900

Underbar sekelskiftesfyra om 115 kvm, fritt belägen på hörnet av välhållen fastighet anno 1900. Pampiga rum mot grönskande Skansberget med kakelugn, stor smidesbalkong i söderläge med många soltimmar, två renoverade badrum, öppet renoverat kök och två separata entréer. Vackra originaldetaljer finns bevarade i form av stuckaturer, kakelugn, pardörrar, tilltagen takhöjd och listverk. Knäpptyst belägen på attraktiva Kastellgatan i en stark och trivsam förening med stort engagemang och god ekonomi med hyresintäkter.

Högsta bud: 8 600 000 kr

Budhistorik

Bud
Budgivare
Datum
8 600 000 kr
Budgivare 1
17/06 19:56
8 550 000 kr
Budgivare 3
17/06 19:00
8 500 000 kr
Budgivare 1
17/06 16:13
8 450 000 kr
Budgivare 2
17/06 16:00
8 400 000 kr
Budgivare 1
17/06 14:49
 • Pris: 8 400 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 4 rum och kök
 • Boarea: 115 kvm
 • Areakälla: Faktisk uppmätn norm SS 21054
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 5 970 kr Inkl värme och vatten. 27 kr i balkongfond samt 241 kr i bredband tillkommer.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 191 324 kr
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1900
 • Våning: 2 av 5, 1,5 trappa
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 25 / 1101
 • Andel i föreningen: 4,63132%
 • Andel av årsavgift: 0,810692%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 2-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Kommendantsängen 7:9

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Sandra Guerrero

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0766-44 66 11 | sandra@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Fritt belägen på hörnet av en vacker sekelskiftesfastighet, ligger denna charmiga och välplanerade fyra om 115 kvadratmeter. Du som söker ett hem med tre möjliga sovrum, rymligt renoverat kök med plats för stort matbord, två renoverade badrum och två separata ingångar, inser säkert hur unikt detta tillfälle är. Det insynsskyddade läget mot lummiga Skansberget i väster ger ett generöst ljusinsläpp och den sparsamma trafiken på de enkelriktade gatorna utanför gör det svårt att tro att man är i en storstad. Alvhem Mäkleri har nöjet att erbjuda ett hem som erbjuder mycket av det man önskar sig. Lägenheten erbjuder pampiga rum med vackra sekelskiftesdetaljer, massiva brädgolv, höga fotlister, takrosetter och ett rymligt kök med plats för både matlagning och social samvaro. Ljuset letar sig in genom de höga fönstren som ramar in rummen och det sydvästliga läget gör att solen ständigt är närvarande. Med utgång från köket nås också den rymliga smidesbalkongen med sol stor del av dagen. Nätverksuttag finns i samtliga rum och fiber finns indraget i huset. Föreningen är stabil och välskött med hyresintäkter om ca 30 %. Man diskuterar att eventuellt sälja råvinden för att på så sätt förbättra ekonomin ytterligare och eventuellt bygga hiss. Inget är ännu bestämt men vinden utgör en latent tillgång.

HALL

Lägenheten har två entréer, en från Kastellgatan 12A men även en som leder direkt ut mot den fina innergården. Redan i trapphuset möts man av nyinsatta säkerhetsdörrar i gammal stil, ett polerat rustikt stengolv och, nymålade väggar och en tidstypisk belysning. Brf Risken är extremt välskött. Lägenhetens hall är välkomnande och ljus med rejäl takhöjd och ljusinsläpp från flera håll. Lite längre in finns en inbyggd garderob för förvaring men hallen har också plats för avhängning och en mindre möbel. Väggarna är målade i vitt och golvet består av massiva träplank som löper vidare in i övriga rummen.

BADRUM 1

I anslutning till hallen ligger ett av de två badrummen. I samband med renoveringen av lägenheten lät man ändra om planlösningen till förmån för två rymliga badrum vilket är ovanligt i en äldre lägenhet i Linné. I detta badrum finns ett badkar med en halv glasvägg som skärmar av men också en vit kommod med handfat och översittande spegelskåp, en wc-stol samt en handdukstork. Givetvis har man även tänkt till kring tvättmöjligheterna och en tvättmaskin tar smidigt hand om tvätten utan att man behöver lämna lägenheten. Väggarna är kaklade med ett cremeförgat kakel och golvet pryds av mörkgrå klinker med underliggande golvvärme.

SOVRUM 1

Med lugnt läge och med ett högt fönster mot föreningens tysta innergård ligger lägenhetens största sovrum. Här finns gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord, byrå och garderober. Väggarna är målade i en vit nyans och golvet pryds av ett massivt brädgolv. Taket ramas in av en nätt stuckatur och takrosett. En av väggarna följer trapphusets rundning och en dörr ger snabb tillgång till gården. Att lägenheten har två ingångar är mycket praktiskt om man har tonårsbarn eller gäster.

BADRUM 2

Med direkt ingång från det största sovrummet (ensuite) ligger det andra badrummet som även det är smakfullt renoverat i tidlösa materialval. Här finns en dusch med glasade välvda väggar, en vit kommod med överstittande spegelskåp samt en handdukstork och en vägghängd wc-stol. Väggarna är kaklade med vita kakelplattor och golvet består av mörkgråa klinkerplattor med underliggande golvvärme. Själva duschdelen har ramats in med mindre mosaikplattor som en fin inramning.

KÖK

Köket med utgången till balkongen, den öppna planlösningen mot vardagsrummet och sitt stora matbord, blir utan tvekan den givna platsen där man samlas i goda vänners lag. Det är få lägenheter i sekelskifteshusen som kan stoltsera med den här typ av planlösning. Att kunna ha kontakt med gästerna som tar sin fördrink på balkongen eller slår sig ner i allrummet står högt på mångas önskelista. Själva köket löper i vinkel och består av vita profilerade luckor i form av över- och underskåp. Här finns gott om förvaring och arbetsytor på bänkskivan av svart granit. Väggen ovanför är kaklad med vitt klassiskt kakel och infällda downlights ger ett bra arbetsljus. Den maskinella utrustningen är också väl ombesörjd med induktionshäll och översittande fläktkåpa, diskmaskin, hel kyl och frys samt en inbyggd ugn och micro i praktisk brösthöjd. Ett högt fönster släpper tillsammans med de glasade balkongdörrarna in rikligt med sol och närheten till balkongen gör att man enkelt kan hämta in sina kryddor vid matlagingen.

BALKONG

Utgången till den soliga balkongen som byggdes 2009 och bekostades av medlemmarna själva, suddar effektivt ut gränsen mellan inne och ute. Om sommaren blir den en förlängning av köket. Den är väl tilltagen med räcke av smide och med plats för både bord, stolar, grill och växter. Läget kan inte vara bättre, med ett näst intill spikrakt söderläge kan man här njuta av solen den största delen av dagen under sommarmånaderna.

VARDAGSRUM

Vardagsrummet är beläget på husets gavel och är stort och ovanligt ljust tack vare tre fönster (samtliga med elstyrd rullgardin) i både söder och väster mot grönskande Skansberget. Att inte ha en fasad mittemot sig utan bara lummig grönska får anses som unikt i en storstad. När man tittar ut kan man lika gärna tro att man befinner sig på landet. Detta rum hör verkligen till ovanligheterna med sin rundade form och sitt fantastiska ljusinsläpp. Solen letar sig in över det massiva brädgolvet och lyser upp de ljusmålade väggarna. I ena hörnet finns en ovanligt vacker kakelugn bevarad. Idag är den inte i bruk men kan med största sannolikhet tas i bruk om man vill (flera i huset eldar i sina kakelugnar). De vackra utsmyckningarna ger tillsammans med den tydliga stuckaturen, de höga fotlisterna och takrosetten, en känsla av att tidsandan lever. I detta rum känns det nästan som att tiden har stått still. Här ryms en rymlig soffa med tillhörande soffbord, tv-möbel, fåtölj och bokhylla.

ALLRUM

I fil med vardagsrummet och köket, avskilt av vackra pardörrar och med utgång till hallen ligger det rum som idag används som ett extra vardagsrum/sällskapsrum. Vill man använda det nuvarande vardagsrummet som sovrum så lämpar sig detta rum som vardagsrum då en soffa, soffbord, tv och tv-möbel får plats. Intill det höga fönstret finns plats för fåtöljer och ljuset strömmar in tack vare söderläget. Väggarna är målade i en vit nyans och golvet pryds av massiva plank.

SOVRUM 2

Det andra sovrummet lämpar sig perfekt som tonårsrum/barnrum eller varför inte gästrum och kontor? Ett högt fönster mot grönskande Skansberget släpper in eftermiddagssolen och ger en fin inramning att vila blicken på. Det är en maffig känsla att titta ut och se hur årstidernas färger sätter sin prägel på Skansberget och den kvällstid upplysta guldkronan. Förvaring finns i forn av fyra garderober. Väggarna är ljusmålade och golvet består av ett ljust brädgolv. Taket ramas in av en fin stuckatur med takrosett. Innan fanns här en öppning in till vardagsrummet som givetvis kan tas upp igen om man vill.

ÖVRIGT

Till lägenheten medföljer två vindsförråd och ett källarförråd. Den gemensamma tvättstugan ligger i markplan i grannfastigheten på Kastellgatan 10 med ingång från gården. Här är det lätt att få tider. Även om lägenheten har en egen tvättmaskin så kan det vara skönt att tvätta stora mängder i den gemensamma tvättstugan som är utrustade med fyra tvättmaskiner, två torktumlare och två torkskåp.

På baksidan av huset ligger föreningens gemensamma innergård som nyligen genomgått en totalrenovering. Innergården har fått nytt bjälklag, planteringar, sittgrupper och lekplats. Här finns också möjlighet att parkera cykeln skyddat under gården.

I avgiften ingår fiber bredband 100/100 Mb samt IP-telefoni från Bredbandsbolaget. Lägenheten är också ansluten till ComHem om man vill köpa tjänster därifrån.

Boendeparkering gäller i området, se www.trafikkontoret.goteborg.se

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.