Kastellgatan 14

1907

Fantastisk sekelskiftestrea med öppen social planlösning, fungerande kakelugn och ljust läge på Kastellgatans solsida. Lummig vy mot grönskan på Skansberget. Luftiga rum med en mängd sekelskiftesdetaljer bevarade, högt till tak och goda förvaringsmöjligheter. Stuckaturer, takrosetter, stavparkett och slipat brädgolv. Badrum med badkar. Tvättmaskin och torktumlare finns också. Mycket välskött & stabil förening med låga avgifter där bredband ingår. Ovanligt fin fastighet med hiss.

 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 88,8 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 3 512 kr inkl värme, vatten & bredband
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 146 119 kr
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1907
 • Våning: 1 av 5
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 12
 • Andel i föreningen: 3,0771%
 • Andel av årsavgift: 3,04356%
 • Balkong: Nej
 • Fönster: 3-glas (nya från 2013)
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag
 • Fastighetsbeteckning: Kommendantsängen 6:1

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Sandra Guerrero

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0766-44 66 11 | sandra@alvhem.com
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

Om du vill bo på en av Linnéstadens mest uppskattade gator, uppskattar pulsen men vill ha det lugnt och tyst utanför porten, älskar sekelskiftets snirkliga arkitektur, öppen social planlösning, låg avgift med bredband som är inkluderat, fungerande kakelugn och högt i tak, ja då har du nu hittat ett boende som infriar alla dina önskningar. I ett välhållet hus anno 1907 förmedlar vi nu denna vackra trea där allt är renoverat i smakfulla material och färger. Det är snyggt utan minsta avkall på det praktiska: här finns nämligen riktigt gott om förvaring och för den som älskar stora middagsbjudningar finns här gott om plats. Samtliga renoveringar är utförda av fackmän med tillhörande dokument/intyg. All el i lägenheten förutom i det stora sovrummet är omdragen.

Den som flyttar in brf Kastellanens vackra fastighet kan se fram emot detta bland annat:

* En riktig familjelägenhet med fungerade kakelugn och två bra sovrum

* En välrenoverad lägenhet med alla detaljer som hör förra sekelskiftet till i fin kombination med dagens moderna lösningar

* Många höga fönster i väster med vy mot Skansen Kronan och ett ljus som alltid letar sig in

* Medlemskap i en av Linnéstadens mest välskötta föreningar med låg belåning

Själva fastigheten stod klar 1907 och på den tiden fanns bara betesmark i omgivningarna. Även om det i dag, 115 år senare, finns mer bebyggelse än då, så slås man av lugnet på denna gata. Med Skansbergets grönska i bakgrunden och kulturminnet Skansen Kronan som högsta topp, är det svårt att tro att man är mitt i en storstad. Den sparsamma trafiken utanför gör att man kan öppna fönstren och ändå ha det tyst och lugnt. Även omgivningarna har allt du kan önska: krogar, färskt bröd, konst, ja, det mesta! Skulle du mot alla odds tröttna på Linné så tar det inte många minuter att promenera till Haga och Vasastaden. Bara några kvarter bort erbjuder Slottsskogen och Änggårdsbergen grönska och snirkliga promenadstigar i skön natur.

Entré/Hall

Efter att ha stigit in genom porten och beskådat det renoverade trapphuset med väggmålningar som visar hur kvarteret såg ut för drygt 100 år sedan, passerar man föreningens postfack och kan sedan skymta dörren som leder ut på innergården. Trots en våning upp så känns det som att man är högre upp än så när man väl är inne. Anledningen till detta är att lokalplanet i huset är högt. Bakom en gedigen säkerhetsdörr i ek med en namnskylt i mässing välkomnar lägenhetens hall. Goda avvägningsmöjligheter finns till vänster innanför dörren i form av platsbyggda hyllor men även lite längre in bakom ett fint draperi. Väggarna är målade i Jotuns ”Kalk” och golvet pryds av ett massivt brädgolv som är nyslipat och vitpigmenterat. Själva entrédelen övergår sedan till en inre hall som löper vidare in i köket och vardagsrummet. I taket sitter dimbara spotlights.

Badrum

I anslutning till hallen ligger badrummet som är renoverat av fackmän 2011 (intyg finns). Väggarna är helkaklade i vitt och golvet utgörs av gråa mindre klinkerplattor med underliggande värmeslingor. Till höger finns ett rektangulärt handfat med en svart kommod, en ny svart blandare samt ett översittande spegelskåp. På motsatt sida finns en vägghängd wc-stol med översittande handdukshängare. Du som gillar att ta långa bad kommer att uppskatta det inbyggda badkaret med högtalare och infällda dimbara spotlights i taket.

Sovrum

Detta rum lämpar sig utmärkt som barnrum eller gästrum/arbetsrum. Ett högt fönster i väster släpper in mängder av ljus. Väggarna är målade i Jotuns ”Washed Linen” och den fjärde är målad i en varm blå ton som ger en fin kontrast. Till vänster innanför dörren bakom ett draperi, finns en garderob där en tvättmaskin och en torktumlare smart finns gömda. Golvet består av samma brunbetsade brädgolv som i hallen. Massiva pardörrar avskiljer sovrummet från vardagsrummet.

Kök

Köket som tillsammans med vardagsrummet erbjuder en öppen social planlösning som bokstavligen badar i ljus tack vare den tilltagna takhöjden om dryga tre meter och stora fönsterpartier med överljus i västerläge. Här har fokus lagts på matlagning och möjligheten till stora middagsbjudningar. Köket renoverades av fackmän och löper längs två av väggarna. Luckorna är vita och handtaglösa och bänkskivan är specialbeställd från Laga Rostfritt i massiv stål. Industriblandare med pump för diskmedel från Tapwell. Istället för kakel har man valt att putsa väggen med microcement. Den maskinella utrustningen är väl ombesörjd i form av integrerad diskmaskin och induktionshäll med översittande fläktkåpa i borstat stål. Längs andra sidan av köket finns en integrerad kyl/frys samt en varmluftsugn och micro. Här finns gott om plats för ett stort matbord. Kökets väggar är nymålade i Jotuns Sheer Grey och golvet pryds även här av samma massiva vitpigmenterade brädgolv som i hallen. Själva köksdelen har en snygg infälld belysning i form av dimbara spotlights samt två inbyggda högtalare.

Vardagsrum

När lägenheten renoverades ville man skapa en social yta för umgänge genom att integrera köket och vardagsrummet med varandra. Den öppna ytan gör att dessa två rum blir till lägenhetens hjärta och det är här man samlas över goda middagar och häng. I ena hörnet finns en vackert utsmyckad kakelugn i brunt som dessutom är eldningsbar! Ovanligt vacker stuckatur ramar in taket och väggarna är målade i samma nyans som i köket. På väggen mot Kastellgatan har teglet knackats fram. Här ryms en soffgrupp med fåtöljer och ett soffbord.

Sovrum

Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och tillhörande nattduksbord. Även en arbetsplats intill fönstret ryms utan problem. Underbart ljusinsläpp och vy över lugna Kastellgatan. Förvaringen ombesörjs bakom vita skjutdörrsgarderober som löper längs ena kortsidan av rummet. Väggarna är nymålade i Jotuns Kalk och som ett finns avslut mot det vita taket sitter en ovanligt välbevarad stuckatur. Golvet består av en massiv stavparkett i ek som är lagd i fiskbensmönster.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.