Kastellgatan 15B

Linnéstaden | 1908

Underbar etta, tyst belägen på en av Linnéstadens bästa adresser! Charmigt kök med matplats och generöst ljusinsläpp med utsikt över den lummiga innergården. Rymlig klädkammare och renoverat smakfullt badrum från 2021. Nydragen el och slipade och nymålade ytskikt. Stabil och välskött förening med god ekonomi. Bredband ingår i avgiften. Eventuellt kan balkong byggas.

 • Pris: 2 750 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 1 rum och kök
 • Boarea: 37 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 2 439 kr inkl värme, vatten, kabel-tv, bredband & IP-telefoni
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 196 737 kr (Baserat på årsredovisningen för 2022 men med en kassa på 4 351 928 kr)
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1908
 • Våning: 1 av 5
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 790-1-1514
 • Andel i föreningen: 1,546%
 • Andel av årsavgift: 1,546%
 • Balkong/Uteplats: Nej
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Kommendantsängen 5:6, 5:5

Visning

söndag 26 maj 11:3012:00

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Sandra Guerrero

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0766-44 66 11 | sandra@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Sekelskiftesettan som vi stolt presenterar är ett hem som bör tilltala dig som söker ett hem med det lilla extra. Belägen mot en tyst innergård i en mycket välskött fastighet i ett av Kastellgatans vackra sekelskifteshus. Luftiga rum med smakfullt kök och renoverat tidlöst badrum med genomtänkta lösningar. Höga treluftsfönster i söder och bevarade sekelskiftesdetaljer utgör tillsammans med modern design och innovativa lösningar en finstämd mix mellan gammalt och nytt. Utan att göra avkall på funktionen, har detta hem i minsta detalj följt estetikens alla regler och det märks i vartenda hörn att den nuvarande ägaren inte har lämnat något åt slumpen. Stuckatur, takrosett, treluftsfönster med överljus, höga fotlister och genomgående brädgolv ger en känsla av att tidsandan lever. Vill man kan väggen mellan kök och allrum tas ned så som några av grannarna har gjort. Att föreningen dessutom är oerhört välskött och stabil är ett stort plus.

Kastellgatan är för många göteborgare en favoritgata. Gatan löper några få kvarter från Skansbergets fot och jämsides med Linnégatan. Gatan är till för att fingå, strosa eller spatsera. För dig som gillar arkitektur och äldre byggnadsverk är en promenad i det absoluta närområdet full av intressanta stopp. Eller varför inte ta en promenad till Änggårdsbergen, Haga, ta en kaffe på någon av de alla uteserveringar som just öppnat.

Hall

Ena stunden befinner du dig i vimlet av människor och restauranger. Nästa slås du av lugnet som råder på föreningens grönskande innergård med gulputsad fasad. Styr du stegen mot porten till höger och följer den massiva trappan av sten så välkomnar en hall med avhängningsmöjligheter till både vänster och höger. Den generösa takhöjden är påtaglig och väggarna är målade i en vit nyans som ger en fin harmoni till det mörkgråa klinkergolvet. Häng av dig och stig på - detta är ett hem att förälska sig i!

Kök

Linnéstaden med sina många små specialbutiker gör att du alltid kan ha fina, färska råvaror hemma. Detta är bra, då detta kök är som gjort för matlagning och middagar. Runt matbordet intill det höga fönstret ryms 4-6 middagsgäster och för den som vill kan man göra som grannen har gjort - slå ut väggen mellan köket och vardagsrummet och på så sätt skapa en öppen planlösning. Själva köksinredningen har släta målade luckor i Jotuns "Washed Linen" och består av över- och underskåp. Bänkskivan är av grafitgrå laminat med ett kakel som är inmålat i samma kulör som luckorna. Den maskinella utrustningen utgörs av indukstionshäll med inbyggd ugn i borstat stål och översittande fläkt, en diskmaskin samt en kyl/frys i borstat stål. Kökets väggar är målade i en vit nyans och golvet pryds av ett massivt brädgolv. Med utgång från köket finns eventuellt en möjlighet att bygga balkong som övriga grannar har gjort.

Allrum

Efter middagen känns det naturligt att slå sig ner i vardagsrummet som är både ljust och rymligt. Oregelbundna väggar bryter de raka linjerna och skänker charm och taket ramas in av fin stuckatur med takrosett. De ljusmålade väggarna ger tillsammans med höga fotlister, djupa fönsterbrädor av marmor, ett brett treluftsfönster med överljus och massivt brädgolv den känsla man eftersträvar i ett hus från 1908. Idag har man valt att inreda med en soffa, soffbord, säng, bokhyllor, läshörna och tv-möbel.

Klädkammare

Med ingång från sovrummet nås den rymliga klädkammaren som får anses vara en lyx i ett hus med anor från 1900-talets början. Här ryms inte bara dammsugaren, strykbrädan och verktygslådan, utan också kläder, skor och resväskor. Trådbackar och stänger ger riktigt bra förvaringsmöjligheter. På golvet ligger en ljus heltäckningsmatta.

Badrum

I anslutning till hallen ligger det renoverade badrummet som är ovanligt rymligt för att inrymmas i en etta. Renoveringen som gjordes 2021, är mycket lyckad med genomtänkta lösningar och smakfulla material. Längs in i hörnet finns en lyxig dusch som avskiljer övriga badrummet med en vikbar glasvägg. I taket sitter infällda spotlights med dimmer som fint lyser upp den mörkgröna kommoden och handfatet av porslin. Över handfatet sitter ett spegelskåp och intilll kommoden finns en wc-stol. Väggarna är kaklade med vita kakelplattor och golvet pryds av tidstypiska viktorianska klinkerplattor i svart och vitt med underliggande golvvärme.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.