Kastellgatan 18B

Linnéstaden | 1906

Oerhört smakfull sekelskiftestrea med tyst och soligt läge mitt på populära Kastellgatan. Nyrenoverat kök (2022), rum i fil, underbara vitpigmenterade brädgolv, pardörrar, stuckaturer och tilltagna ytor. Goda förvaringsmöjligheter och en social planlösning som kan göras om till en 4:a. Eventuell möjlighet till att bygga balkong i rakt söderläge.

 • Pris: 4 995 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 94 kvm
 • Areakälla: Föreningens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 6 593 kr inkl värme, vatten, kabel-tv & internet (från 1/6-23)
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 1 123 758 kr (Långfristiga plus kortfristiga skulder minus omsättningstillgångar x andelstal, enl årsred 2022.)
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1906
 • Våning: 4 av 5
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 043
 • Andel i föreningen: 6,19128%
 • Andel av årsavgift: 6,22679%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 2-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Kommentandsängen 6:10

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Sandra Guerrero

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0766-44 66 11 | sandra@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Nyrenoverad sekelskiftestrea med högt, tyst och mycket soligt läge mitt på atttraktiva Kastellgatan. Luftiga ljusa rum med vackra originaldetaler och snyggt kök med kalkstenskiva. Vitpigmenterade brädgolv, stuckaturer, takrosetter, pardörrar och fina listverk. Dessutom erbjuder detta hem goda förvaringsmöjligheter och två bra sovrum som kan delas av och utökas till tre. Eventuell möjlighet finns också till att bygga en balkong i bästa söderläge med sol hela dagen. Läget tillhör Linnés absolut bästa. Mitt på populära Kastellgatan med surdegsbageriet Alvar och Ivar mittemot och öppningen ner mot Majorsgatan och Linnégatan två portar bort. Välkommen till ett vackert hem i en förening med starka ambitioner och stort engagemang!

Hall

Redan i hallen anar man att detta är ett ovanligt ljust hem. Solen strålar in från både vardagsrummet och köket som ligger åt varsitt håll. Avhähningsmöjligheter och förvaring erbjuds i form av tre inbyggda garderober i äldre stil. Väggarna är målade i en bruten nyans och golvet som är slipat och vitpigmenterat, är en fröjd att gå på. Oavsett om man tittar åt vardagsrummet eller mot köket så vill man genast se mer av detta fantastiska hem!

Kök

Mycket stilrent och påkostat kök i vinkel med inbyggd maskinell utrustning och bänkskiva av tysk kalksten (Jura Grey). Köket renoverades så sent som 2022 och kommer från Vedum med släta lådfronter och luckor i form av över- och underskåp i en varmgrå nyans. Inbyggda hyllor bryter tillsammans med öppna hyllplan fint av de rena linjerna. Den maskinella utrustningen består av en induktionshäll med varmluftugn (Siemens), översittande fläktkåpa (Siemens) som målats in i samma färg som väggen, en inbyggd diskmaskin (Samsung) samt kyl/frys (Siemens). Arbetsytorna är goda och likaså förvaringen. Intill det höga fönstret mot gården finns plats för ett bord för 2-4 personer. De större middagarna intas vid middagsbordet i vardagsrummet. Väggarna är målade i en bruten vit nyans och golvet består av vitpigmenterat brädgolv.

Sovrum med klädkammare

Sovrummet är ovanligt rymligt med gott om plats för en dubbelsäng och generöst ljusinsläpp från det breda treluftsfönstret som vetter åt den lugna gården. Sommartid står det ständigt öppet och man har svårt att tro att man bor mitt i en storstad. Längs ena väggen erbjuds goda förvaringsmöjligheter som täckts med ett snyggt draperi och på motsatt vägg finns flertalet skåp som ger extra förvaring och avställningsytor. Väggarna är målade i en bruten vit nyans som ger en fin kontrast till de vitmålade snickerierna och taket. På golvet ligger en parkett av ek. Som om detta inte vore nog erbjuder också sovrummet plats för ett skrivbord eller varför inte en spjälsäng för den nyfödde bebisen? En dörr öppnar upp till en mycket uppskattad klädkammare. Vill man göra en extra toalett så kan klädkammaren tas i anspråk då stammen finns bakom.

Vardagsrum

Ljus och rymd kännetecknar detta trivsamma vardagsrum som bokstavligen badar i ljus tack vare de höga fönstren med överljus i rakt söderläge. Solkatterna lyser upp det slipade och vitpigmenterade brädgolvet och ger tillsammans med den bevarade stuckaturen, de höga golvlisterna och de vackra listverken den känsla man eftersträvar i ett hus från 1906. Vardagsrummet är som gjort för social umgänge och här ryms gott och väl en soffgrupp, en bokhylla, tv-möbel och ett rejält matbord när vänner och familj kommer på besök. Väggarna är målade i en bruten vit nyans som fint framhäver det vitmålade taket och takrosetten. Massiva trärena pardörrar är inte bara en fin inredningsdetalj utan avskiljer också snyggt mot ett av sovrummen som ligger intill. Med utgång från vardagsrummet har man i föreningen pratat om att framöver bygga balkong. Läget kan inte bli bättre då man från denna lägenhet har sol i stort sett hela dagen.

Sovrum

Väl avskilt från det andra sovrummet ligger det mindre av dom två. Idag används det som barnrum och badar även det i solljus tack vare det höga fönstret. Det knäpptysta gårdsläget gör att man somnar tryggt om natten. Rummets väggar är målade i samma brutna nyans som i vardagsrummet och golvet pryds även här av vitpigmenterat brädgolv. Taket ramas in av bevarad stuckatur med takrosett. Vill man så kan man göra som grannen har gjort - dela av rummet till två mindre med varsin ingång från vardagsrummet.

Badrum

Ett äldre men fräscht badrum som erbjuder många möjligheter för den som vill skapa sitt egen dröm. Idag är väggarna kaklade i en ljus färg med en våtrumsmatta på golvet. En egen nisch erbjuder en dusch och rakt fram finns ett handfat med en vit kommod och en översittande spegelskåp med infällda spotlights. På varsin sina om handfatet finns dels en wc-stol och en handdukstork. Vita hyllplan erbjuder plats för badrumsatiraljer och prydnadssaker.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.