Kastellgatan 22/Övre Husargatan 19

1905

Pampig sekelskiftestvåa med smidesbalkong och "våningkänsla" i extremt stark förening. Höga fönster åt öst och väst där ljuset flödar in samt renoverat rymligt kök med plats för stort middagsbord. Vitpigmenterade brädgolv, stuckaturer, pardörrar och fina snickerier. Ovanligt rymlig walk -in closet samt separat klädkammare. Mycket solid förening, vilket avspeglas i den låga månadsavgiften, den låga belåningen om ca 2500 kr/kvm och en fastighet i toppskick. Hiss finns.

 • Pris: 4 600 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 66 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 2 980 kr inkl värme, vatten och kabel-tv. Obligatoriskt tillägg tillkommer för balkong 105 kr samt för bredband/fiber 220 kr.
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 124 297 kr
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1905
 • Våning: 1 och 5 av 6
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 14 / 1103
 • Andel i föreningen: 2,39561%
 • Andel av årsavgift: 2,69651%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Fastighetsbeteckning: Kommendantsängen 6:7

Visning

söndag 1 oktober 14:1014:40

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Sandra Guerrero

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0766-44 66 11 | sandra@alvhem.com

Extra kontakt

Sara Wibréus

Fastighetsmäklare i Linnéstaden, Lorensberg och Nedre Johanneberg

0766-44 66 15 | sara@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

I slutet av Kastellgatan, i ett vackert sekelskifteshus hus, har vi nu nöjet att erbjuda en charmig och ovanligt väldisponerad tvåa om 66 kvm som känns betydligt större tack vare den luftiga planlösningen. Belägen på första våningen men känns mer som våning två tack vare föreningens lokaler med stora fönster åt både öster och väster och hiss. De höga fönstren ger ljuset spelrum och vackra sekelskiftesdetaljer har på bästa sätt blandats med funktionella och smakfulla lösningar. Genomgående brädgolv, pardörrar, stuckaturer och takrosetter ger den känsla man eftersträvar i ett hus från 1905. Från det renoverade köket nås en härlig smidesbalkong med vy mot den välskötta gården som sommartid har prunkande växter, utemöbler och grillmöjligheter. Som om detta inte vore nog erbjuds en mängd förvaringsmöjligheter i form av en rymlig walk- in closet samt en mindre klädkammare i anslutning till den inre hallen. Föreningen har två adresser - Kastellgatan 22 och Övre Husargatan 19. Postadressen är Övre Husargatan 19 men lägenheten vetter åt Kastellgatan med kök och balkong mot innergården.

Du som har letat efter ett kvalitativt boende i ett gammalt hus med sociala ytor och generöst ljusinsläpp, inser nog hur unikt detta tillfälle är. Underbara sociala ytor på en av Linnés populäraste gator. Men det bästa är det som inte syns vid första anblicken: en förening med minutiös koll på finanser och fastighet. Låg belåning i välskött hus från 1905 ger goda förutsättningar för ett tryggt och ekonomiskt säkert boende för många år framöver..

Entré/Hall

Den tunga ekporten går igen med ett tryggt klick och på innergården är det lätt att få kontakt med grannarna, antingen i den egna föreningen eller folk från Anno 1905 som man delar den mysiga gården med. Föreningen erbjuder två ingångar beroende på åt vilket håll man ska/kommer ifrån. Antingen Övre Husargatan 19 eller Kastellgatan 22. Ena stunden befinner du dig i vimlet av människor och restauranger. Nästa slås du av lugnet som råder på föreningens tysta och lummiga innergård. Efter att han tagit hissen upp till våning ett, eller trappen om man så önskar, slås man av hur sällsynt det är att sekelskifteshus är försedda med hiss. Redan i trapphuset kan man ana hur välskött fastigheten är. Portarna öppnar sig automatiskt med en dörröppnare och entrén är bred nog för att en barnvagn smidigt skall kunna köras in. Utanför lägenheten finns en egen farstu som delas med grannen. Här är det ingen annan som passerar och det är därför inte ovanligt att skorna ställs utanför tillsammans med regniga kläder eller barnvagnen. Lägenhetens hall har målade väggar i Jotuns - Sommarsnö som fint lyses upp av infällda spotlights. Golvet pryds av grafitgråa klinkerplattor som delvis har underliggande golvvärme. Innanför entrén finns en garderob med vit profilerad dörr och avängningsmöjligheter finns till höger längs ena väggen. Hallen är vinklad och leder vidare till samtliga rum. Fortsätter man in så övergår klinkergolvet till ett vitbehandlat brädgolv och man når en rymlig walk in closet med massvis av förvaring. Lite längre in finns ytterligare en klädkammare.

Kök

Ett kök för glädje och mat med vita luckor i form av över- och underskåp. Förvaring finns det gott om och all maskinell utrustning är av rostfritt utförande från Siemens. Kyl/frys, integrerad diskmaskin, spishäll med översittande fläkt (Ikea) och inbyggd ugn samt micro i praktisk brösthöjd. Intill en framtagen tegelvägg finns gott om plats för ett rejält matbord där 6-8 personer ryms. I taket sitter infällda spotlights som ger en trivsam arbetsbelysning och under skåpsluckorna sitter downlights med halogenbelysning. Bänkskivan består av oljad ek och ovan den finns ett cremefärgat mindre kakel med ljus fog. Med utgång från köket nås en härlig smidesbalkong. De glasade dörrarna i par suddar effektivt ut gränsen mellan inne och ute och gör att ljuset flödar in över de vitbetsade brädgolvet. På en väggarna har teglet knackats fram, detta ger en fin kontrast till den i övrigt vita inredningen. Balkongen blir sommartid en förlängning av köket och här intas med fördel både frukost och lunch under sommarhalvåret. Golvet på balkongen pryds av trätrall med infällda lampor som ger ett fint ljus kvällstid.

Badrum

Till vänster om entrén ligger badrummet som ör renoverat med klassiska materialval i vitt och mörkgrått. Badrummet är utrustat med infällda spotlights, badkar, en vit kommod med handfat (denna sattes in 2011) och översittande spegelskåp, handdukstork samt vägghängd wc-stol. Golvet pryds av stora klinkerplattor i mörk grå ton med underliggande golvvärme och väggarna är kaklade i vitt med en fondvägg som består av samma plattor som golvet. I ena hörnet finns en dusch med glasade väggar.

Vardagsrum

Vardagsrummet är utan överdrift denna lägenhets själ och hjärta. Kvadratiskt till formen och oerhört ljust tack vare två höga fönster som vetter åt väster. Högt till tak med härlig rymd och tidsenlig stuckatur, vacker takrosett och slipade vitbetsat brädgolv. Golvet ramas in av tidsenliga fotlister. Öppenheten mot köket och sovrummet gör detta rum till den självklara umgängesplatsen för samvaro i goda vänners lag. Här finns gott om plats för både soffgrupp, tv-möbel och fåtölj. I taket ovanför fönstren sitter infällda spotlights med dimmer vilket ger ett mycket behagligt ljus. Väggarna är målade i en ljusgrå nyans som fint framhäver alla snickerier och det vitmålade taket. Sovrummet som ligger intill avskiljs med rustika spegeldörrar i par från 1800-talet. Grannen har i samband med renoveringen placerat köket i detta rum, gjort vardagsrum av det som idag är sovrum och placerat sovrummet där nuvarande kök ligger (se alternativ planskiss).

Sovrum

I fil med vardagsrummet och med stort fönster i väster erbjuder sovrummet gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Här finns också plats för förslagsvis en byrå eller en arbetsplats. Nuvarande ägare har i låtit bygga en rymlig walk - in closet med ingång från hallen genom att ta en del av sovrummets yta. Detta gör att denna bostad erbjuder en mängd förvaringsmöjligheter.Golvet pryds av slipade och vitbetsade brädor i original i taket sitter stuckatur med takrosett. Även i detta rum finns dimbara spotlights i taket ovan fönstret för en behaglig belysning. Väggarna är målade i en bruten vitgrå nyans.

Övrigt

Den välskötta innergården har renoverats och står nu klar med en trevlig sittgrupp och grill med grillmöjligheter. Här umgås ofta grannarna som bor i föreningen. Barnen leker tillsammans och det råder en mycket god stämning. Blommor och växter väljs med omsorgs ut av föreningens egna trädgårdsmästare.

På innergården finns också ett mycket välskött soprum med källsortering som delas med grannföreningen. Det finns möjlighet att förvara cykeln på gården eller i källaren.

Kabel-tv från Com Hem ingår i avgiften och bredband finns bland annat via Com Hem (andra leverantörer kan nyttjas via telefonjacket). Till varje lägenhet medföljer ett källarförråd om ca 5 kvm. I markplan finns en fräsch lättbokad tvättstuga med två nyare tvättmaskiner samt en nyare torktumlare. Det är väldigt lätt att få tvättid, oftast får man tvättid samma dag som man bokar. Det finns även ett stort torkrum och mangel.

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser. Däremot finns möjlighet att köpa boendekort för ca 730 kr/mån eller hyra garageplats i närliggande garage (kösystem).

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.