Kastellgatan 22 / Övre Husargatan 19

Linnéstaden | 1905 | Arkitekt Olof M

Välkommen till en fantastisk sekelskiftestvåa om hela 70 kvm med underbart ljusinsläpp från höga fönster mot Kastellgatan i väster. Bevarad sekelskiftescharm möter stort och charmigt sällskapskök med öppen planlösning mot vardagsrummet. Stor balkong i västerläge. Bra förening med låg avgift. Hiss.

 • Pris: 5 750 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 70 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 3 095 kr inkl värme, VA, kabel-tv. Tillägg för bredband 220 kr och balkong 105 tillkommer.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 101 476 kr (Baserat på årsredovisningen för 2023)
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1905
 • Våning: 3 av 5
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 26 / 1303
 • Andel i föreningen: 2,61715%
 • Andel av årsavgift: 2,79972%
 • Balkong/Uteplats: Ja. Stor balkong
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Kommendantsängen 6:7

Visning

måndag 20 maj 16:0017:00

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Anna-Kajsa Nylander

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0703-95 95 26 | anna-kajsa@alvhem.com

Extra kontakt

Sara Wibréus

Fastighetsmäklare i Linnéstaden, Lorensberg och Nedre Johanneberg

0766-44 66 15 | sara@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

På våning tre i ett sekelskifteshus med hiss breder denna ljuvliga tvåa ut sig över 70 luftiga kvadratmeter. Det är ett gästvänligt hem och i det rymliga köket, som är i enhet med vardagsrummet i en halvöppen planlösning, finns det plats för att duka upp till trevliga middagar med många gäster. Kvadratmetrarna är välfördelade och i det stora sovrummet, som vetter mot kvarterets rofyllda innergård, finns både klädkammare och inbyggda garderober. Takhöjden är generös och höga fönsterpartier i motsatta väderstreck gör att dagsljuset får spelrum. På den stora balkongen, som sommartid blir en härlig förlängning av köket, njuter man av västersol och en rogivande vy över den pittoreska Kastellgatan med sina tegelfasader. Smakfulla materialval samsas med sekelskiftescharmen på ett tilltalande sätt, och originaldetaljer såsom brädgolv, stuckaturer, takrosetter och profilerade lister ger en vacker inramning. De slipade golven är vitsåpade och väggarna har målats i varma toner.

Mellan Skansen Kronan och grönskande Slottsskogen ligger Kommendantsängen som består av Linnés kanske mest kontinentala kvarter. Här råder en särskild stämning, inte minst tack vare blandningen av mysiga restauranger, små gallerier och lite udda butiker. Femtiotalsinspirerade Egg & Milk bjuder in till amerikansk frukost, och vill man hellre äta hemma så är det bara att slinka förbi surdegsbageriet Alvar & Ivar och inhandla dagsfärskt bröd som doftar lika ljuvligt som de smakar. Läget är perfekt och samtidig som det vilar ett rofylld lugn över Kommendantsängen finns Linnégatan med puls och stimmiga uteserveringar runt hörnet. Slottsskogen bjuder in till picknickar och promenader, och inom ett stenkast har man även Änggårdsbergens naturreservat.

Fastigheten Kastellanen 7 med adress Kastellgatan 22 och Övre Husargatan 19 uppfördes 1905. Det är typiska sekelskifteshus med mönstermurade gatufasader och något oregelbundna fönsterband som skapar ett livfullt intryck. Ritningarna är signerade arkitekten Olof M. Holmén som även står bakom ett flertal andra byggnader i området. Brf 6:e Kvarteret Kommendantsängen, som förvärvade fastigheten 2001, är en välskött och ekonomiskt välmående förening med låg belåningsgrad och goda intäkter från lokaler. Familjär stämning råder i huset och på den trevliga innergården som delas med en grannförening. Gården är prydligt ordnad med mycket grönska, fin stensättning och en porlande fontän, och här finns trädgårdsmöbler för såväl umgänge med grannar som för ett glas vin på tu man hand.

Vardagsrum

Lägenhetens vardagsrum och kök är i enhet i en halvöppen och luftig planlösning med härligt ljusinsläpp från stora fönster och helglasade balkongdörrar i fil mot lugna Kastellgatan. Vardagsrummet är väldimensionerat, och man får enkelt plats med en stor soffgrupp utan att den luftiga känslan går förlorad. Brädgolvet är vitsåpat och väggarna målade i en varm ljusbeige kulör som lyfter fram de vita originalsnickerierna.

Kök

Köket bjuder in till matlagning och det finns plats för ett matbord för tio gäster. Den breda öppningen mot vardagsrummet gör det möjligt att duka upp för ännu fler. Sommartid är det underbart att sitta ute och äta, fika eller bara koppla av på balkongen med härlig västersol. Det är ett mycket välplanerat kök med gott om arbetsyta och förvaring, och takhöjden nyttjas genom dubbla rader överskåp. De spröjsade vitrinskåpen och de öppna hyllorna i nischen efter en gammal dörröppning exponerar finporslin, vinglas, böcker med mera på ett trevligt sätt. Skåpen har lindblomsgröna spegelluckor med förgyllda beslag och den extra djupa köksbänken är i helgjuten betong med infälld spishäll och diskho. Partiet ovanför bänken är klätt med vitt kakel i halvförband. Ugnen och mikron är i svart design medan fläkten, diskmaskinen och kylen/frysen är integrerade i inredningen. Diskmaskinen installerades för cirka fyra år sedan. Brädgolvet är vitsåpat och väggarna målade i ljusbeige.

Sovrum

Sovrummet ligger i rofyllt gårdsläge, och här sover man gott om natten. En dubbelsäng med nattduksbord ryms lätt och ledigt, och det finns även plats för att inreda en arbetshörna. Ypperliga förvaringsmöjligheter för kläder, sänglinne med mera erbjuds i form av inbyggda garderober och en lika smakfullt som praktiskt inredd klädkammare med heltäckningsmatta. Den frilagda och karaktärsfulla tegelväggen är vitmålad, och i övrigt är rummet målat i ljusbeige. Brädgolvet är vitsåpat.

Badrum

Lägenhetens fräscha badrum, inrymmer duschhörna, handfat, toalett, väggskåp och öppna hyllor i ek. Det är även förberett för tvättmaskin. Handfatet vilar på en massiv ekbänk med avställningsyta och i duschhörnan, som skärmas av med en glasskiva, finns nischer för schampoflaskor och tvålar. Den inbyggda och lyxiga takduschen kommer från Tapwell. Väggarna är klädda med stora vita kakelplattor och golvet belagt med grå klinker med golvvärme. Taket har infällda och dimbara spottar som ger en bra och behaglig belysning.

Hall

Ett fint trapphus med hiss leder upp till lägenheten. Hallen är välkomnande, och direkt innanför ytterdörren finns en avhängningshörna med plats för en tamburmajor eller dylikt. Brädgolvet är framtaget och väggarna, inklusive hallens platsbyggda och rymliga garderober, målade i en vacker skogsgrön kulör.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.