Mobilbild

Kastellgatan 4

1900

Totalrenoverad insynsskyddad sekelskiftestvåa på våning 5 av 6 med hiss - mittemot grönskande Skansberget. Storslagen utsikt från en solig balkong i rakt västerläge där solen skiner från lunch till sen kväll. Hela lägenheten har genomgått en totalrenovering under 2022 där kök har flyttats, badrummet renoverats, samtliga ytskikt har målats och de genomgående brädgolven slipats. Unikt läge på populära Kastellgatan!

Högsta bud: 5 000 000 kr

Budhistorik

Bud
Budgivare
Datum
5 000 000 kr
Budgivare 2
28/03 14:11
4 990 000 kr
Budgivare 1
28/03 14:09
4 980 000 kr
Budgivare 2
28/03 11:11
4 975 000 kr
Budgivare 1
28/03 10:08
 • Pris: 4 975 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 59 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 3 396 kr inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 494 699 kr
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1900
 • Våning: 5 av 6
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 10
 • Andel i föreningen: 4,40318%
 • Andel av årsavgift: 4,33565%
 • Balkong: Ja
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag
 • Fastighetsbeteckning: Kommendantsängen 7:12

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Sandra Guerrero

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0766-44 66 11 | sandra@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Vill du bo högst upp, knäpptyst utan insyn och blicka ut över grönska? Söker du ett centralt men ändå tyst och ostört läge? Är balkong med sol hela eftermiddagen och kvällen ett krav? Drömmer du om att ha de sociala rummen ihop och sovrummet avskilt? Då kan du lugnt konstatera att ditt letande är över. Denna genomgående tvåa belägen näst högst upp utan insyn och med grönskan från Skansberget som närmsta granne har exakt allt. Det höga läget ger ett underbart ljus och en härlig atmosfär. Nuvarande ägare har låtit totalrenovera hela lägenheten enligt konstens alla regler. Köket har flyttats ut mot gatan och har nu en social köksö, påkostade materialval och vinkyl. Sovrummet ligger numera mot den tysta innergården. Hela badrummet är nytt med smakfulla materialval och tvättmaskin. En takhöjd på ca tre meter, vacker stuckatur, takrosetter och genomgående nyslipade brädgolv ger den känsla man eftersträvar. Som om detta inte vore nog stoltserar denna totalrenoverade tvåa med en härlig balkong i rakt västerläge med en storslagen utsikt ner mot Haga och hamninloppet och sol hela dagarna.

Hall

Efter att ha tagit hissen fem våningar inser man hur ovanligt det är att sekelskifteshus är utrustade med hiss. Vill man hellre få en historisk återblick är det fullt möjligt att ta trapporna och beskåda originalritningarna för varje lägenhet som föreningen så trevligt har ramat in. Väl inne i lägenhetens hall välkomnas man av nymålade väggar i Jotuns "Sand" och ett vackert originalbrädgolv som sträcker sig vidare in i lägenhetens övriga rum. Avhängningsmöjligheter för ytterkläder finns på en av väggarna och för saker man inte vill skall synas erbjuder en inbyggd garderob med profilerad spegeldörr gott om förvaring. I taket sitter infällda spotlights med dimmer för bästa belysning.

Badrum

Till vänster om hallen ligger det nyrenoverade badrummet som är oerhört smakfullt och genomtänkt. Takhöjden är tilltagen med infällda spotlights som lyser upp det ljusgråa klinkergolvet. Väggarna är kaklade med vita plattor som ger en stilfull inramning till den i övriga inredningen. Ett runt handfat vilar på en Carraramarmorskiva och en beige kommod med ovansittande spegel. Mitt emot duschen och intill toaletten finns en tvättmaskin och tre rejäla skåp för förvaring.

Sovrum

Med stort fönster mot den tysta innergården i öster ligger numera sovrummet som erbjuder gott om förvaring i form av flertalet garderober längs båda sidor. Dessa har målats in i samma nyans som väggarna - Jotuns "Snedråpe" och ger tillsammans med det vitsåpade brädgolvet en lyxig och harmonisk hotellkänsla. I taket sitter infällda spotlights med dimmer för ett behagligt ljus. Ett fönster med utsikt över innergården släpper in förmiddagssolen. Grannarna har byggt balkong med utgång från detta rum för några år sedan. Vill man bygga i egen regi bör detta inte vara några problem (dock måste nytt bygglov sökas mm).

Vardagsrum

Med två rejäla fönster mot väster och utsikt mot grönskan och Skansen Kronan, blir vardagsrummet till en naturlig plats för både umgänge och avkoppling. Speciellt nu när köket ligger i fil och man kan slå sig ner i soffan medan middagen tillagas. Här ryms gott och väl en soffgrupp, tv-möbel, bokhylla och fåtölj. Vackert nyslipat brädgolv gör tillsammans med stuckatur, takrosett och höga profilerade lister, sekelskifteskänslan påtaglig. Väggarna är nymålade i Jotuns ”Sand". Från soffan blickar man ut över himlen och landmärket Skansen Kronan.

Kök med balkong

Få är de tvåor i äldre hus som har kök med en köksö och ligger i fil med vardagsrummet. Oftast brukar köket vara litet och ligga åt innergården, såsom det gjorde i denna lägenhet innan renoveringen. De nuvarande ägare har med hjälp av duktiga hantverkare flyttat köket och skapat en drömlägenhet som är som gjord för middagar, fester och social samvaro. Medan middagen tillagas kan gästerna umgås runt köksön, sola sig på balkongen eller slå sig ner i soffan och ändå ha kontakt med kocken. Själva köksdelen kommer från Ikea och har släta luckor i form av över och underskåp. Färgen är greige och harmonierar fint med den lyxiga bänkskivan av tysk kalksten - Jura. Köksön erbjuder arbetsyta men är också utrustad med en induktionshäll, en dold fläkt, en liten ho och en lyxig vinkyl. På motsatt sida finns en integrerad kyl/frys samt en inbyggd ugn/micro i praktiskt brösthöjd och en diskmaskin. På denna sida finns ytterligare en ho. Under skåpsluckorna sitter infälld belysning. Intill dörren som leder ut till balkongen finns plats för ett matbord. Vill man kan dörröppningen mellan köket och vardagsrummet breddas. Varför inte sätta in pardörrar? Kökets väggar är vitmålade och golvet pryds av samma vitpigmenterade brädgolv som i övriga rum. I taket sitter en bevarad stuckatur med takrosett.

Balkongen blir utan tvekan det extra rum man om sommaren drömmer om. Här finns plats för både bord, stolar och växter. Läget kan inte vara bättre, med ett näst intill spikrakt västerläge kan man här njuta av solen från lunch till sena kvällen och det höga läget ger en rogivande känsla med utsikt över Skansen Kronan, grönskan på Skansberget och Hagas takåsar. Få är de balkonger som kan stoltsera med ett sådant insynsskyddat läge. När man blickar ut över det gröna Skansberget känns det svårt att tro att man är i en storstad. Balkongerna kommer att renoveras av föreningen inom kort och kommer då få ett tidstypiskt smidesräcke.

Området

Med Skansen Kronan som blickfång i nordväst och grönskande Slottsskogen i sydost ligger Linnés kanske mest kontinentala kvarter. Nyligen öppnades en härlig uteservering på toppen av Skansberget dit Linnéborna vallfärdar och runt hörnet nås den uppskattade restaurangen Skanshof och Övre Husargatans trendiga matutbud. Lite längre upp på gatan finns Göteborgs första dumplingbar, Dubbel Dubbel, finde dining restaurangen Human, 50-talsinspirerade Egg & Milk samt det oerhört populära surdegsbageriet Alvar & Ivar. När sedan kvällen kommer väljer många att avsluta dagen med ett glas vin och en god middag på en av Linnégatans alla restauranger. Några kvarter bort breder grönskan i Slottsskogen och Änggårdsbergen ut sig. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. Skulle du mot alla odds tröttna på Linné så tar det inte många minuter att promenera till Haga, Magasinsgatan med dess härliga stämning, Levantine och Bord 27 för att bara nämna några alternativ.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.