Kastellgatan 8A

1905

Svårslagen sekelskiftestrea med stor balkong i väst och luftiga rum i fil mot gröna Skansberget. Helt fritt belägen med sol hela dagen. Rymligt nyrenoverat kök med plats för många gäster och renoverat badrum med tvättmaskin och badkar. Genomgående vitpigmenterade brädgolv, stuckaturer och högt i tak. Goda förvaringsmöjligheter i form av garderober och klädkammare. Mycket stabil förening med god ekonomi och välskött fastighet. Bredband ingår i avgiften (500 Mbit).

 • Pris: 6 750 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 94 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 4 472 kr inkl värme, VA, kabel-tv & 500 Mbit bredband
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 360 484 kr
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1905
 • Våning: 3 av 5
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 00015 / 1301
 • Andel i föreningen: 3,12749%
 • Andel av årsavgift: 3,09936%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Energiförbrukning enl. energideklaration: 97 kWh/kvm/år
 • Fönster: 3-glas isoler
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Kommendantsängen 7:21

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Sandra Guerrero

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0766-44 66 11 | sandra@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

På våning tre i vacker sekelskiftesfastighet, fri från insyn och med grönskan utanför fönstren, ligger denna renoverade sekelskiftestrea med ovanliga tre rum i fil. Alvhem Mäkleri har nöjet att erbjuda ett hem som överträffar det mesta. Ett hem som bör tilltala dig med högt ställda krav på ditt boende. För det måste anses som ovanligt att husera på 94 kvm fördelade på tre renoverade rum med renoverat kök helt utan insyn. Som om detta inte vore nog, kan detta hem dessutom skryta med en härlig balkong om 7 kvm i rakt västerläge med sol från lunch till sen kväll och utsikt över Skansbergets grönska och Göteborgs hamninlopp. Samtliga ytskikt är renoverade med stuckaturer, pardörrar och genomgående vitpigmenterade brädgolv. Du som har letat efter ett kvalitativt boende med en mängd möjligheter i ett gammalt hus, inser nog hur unikt detta tillfälle är. Den genomgående planlösningen med höga fönster åt två väderstreck och den tilltagna takhöjden om dryga 3 m gör sammantaget att lägenheten upplevs som ovanligt ljus. Dessutom erbjuder detta hem väldigt bra förvaringsmöjligheter. Det stora renoverade köket med plats för många middagsgäster och det rymliga badrummet med tvättmaskin lämnar inget att önska.

Brf Kastellet är en mycket välskött förening med god ekonomi och stort engagemang. Fastigheten på populära Kastellgatan stod färdig 1905 då Oscar II var kung över Sverige och Norge - och en liter mjölk kostade 15 öre. Vid den tiden var det nästan bara betesmark i omgivningarna och även om det i dag är en del av storstaden Göteborg, så slås man av lugnet på denna gata. Med Skansbergets grönska i bakgrunden och kulturminnet Skansen Kronan som högsta topp, är det svårt att tro att man befinner sig i rikets andra stad. Den sparsamma trafiken på den enkelriktade gatan gör att man kan öppna fönstren utan att det stör. Skulle du mot alla odds tröttna på Linné så tar det inte många minuter att promenera till Haga och Vasastaden. Bara några kvarter bort erbjuder Slottsskogen och Änggårdsbergen rekreation i fin natur.

Hall

Ena stunden befinner man sig bland Linnégatans alla uteserveringar, folkvimmel och kvartersbutiker, men så snart föreningens massiva ekport slagits igen så känns storstadsbruset långt borta. Porten öppnas automatiskt för de boende med en smart tag, praktiskt när man kommer med matkassar. På vägen upp till lägenheten slås man av hur välskött allt är. Trapphusets färger går i tidstypiska toner och en gedigen säkerhetsdörr öppnar upp till lägenhetens hall som är renoverad och luftig med väggar målade i nyansen Grön Rosenholm från Auro/Byggfabriken och vita hexagonformade klinkerplattor innanför entrén. Dessa övergår sedan i ett hårdvaxatoljat massivt brädgolv. I taket sitter infällda spotlights som ger en bra belysning. Hallen erbjuder gott om plats för avhängning och en sittmöbel om man vill. En igensatt gammal ingång in till sovrummet, har i samband med renoveringen omvandlats till en praktisk och snygg klädkammare som erbjuder gott om plats för hela familjens ytterkläder. Ljusinsläppet från de olika rummen ger en trivsam känsla och gör hallen till navet i lägenheten. Man känner genast att man vill se mer!

Vardagsrum

I fil med det rum som används som föräldrasovrum och med öppning mot balkongen ligger vardagsrummet. Ett högt fönster med eftermiddagssol mot Skansberget samt öppningen mot balkongen gör att solens strålar letar sig in nästan hela dagen. Få är de hem som kan skryta med en fri vy mot grönskan mitt i centrala Göteborg. Sitt i soffan och följ hur löven på träden utanför skiftar färg. En takhöjd om ca 3 meter, stuckatur, höga fotlister, profilerade spegeldörrar och stuckatur, ger detta rum den efterlängtade sekelskifteskänslan som man förväntar sig i ett hus från år 1905. Efter middagen så känns det som en självklarhet att avsluta kvällen på balkongen i väster. Det fria insynsskyddade läget gör att balkongen sommartid blir som ett extrarum. Solen är närvarande från lunch till sen kväll och man kan faktiskt se ända ner till Göteborgs Hamninlopp. Väggarna är målade i en bruten vit nyans och golvet pryds av massiva furuplank som vitoljats.

Master bedroom

Ljust och luftigt rum med två höga fönster mot Skansberget i väster. Rummet används idag som sovrum men, men kan med fördel också göras om till matsal för den som vill. Vardagsrummet ligger intill och de båda rummen avskiljs via massiva spegeldörrar i original. Eftermiddagssolen letar sig in över det massiva brädgolvet och rummet upplevs ovanligt ljust tack vare det fria läget utan byggnad mittemot. Väggarna är målade i en ljus ton och taket ramas in av en diskret stuckatur. Höga fotlister och djupa fönsternischer ger tillsammans med den tilltagna takhöjden en trivsam känsla. Golvet pryds av ett vitoljat brädgolv. En dörr leder in till en rymlig klädkammare. Tidigare fanns en ingång från hallen in till detta rum.

Sovrum/Barnrum

Avskilt från de sociala delarna ligger det andra rummet som idag används som barnrum. Här ryms även en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord om man skulle vilja ha det istället. Ett brett fönster mot Skansberget släpper in rikligt med ljus och ger en fin grön inramning åt rummet tack vare lummigheten utanför. Kastellgatan är en enkelriktad, mycket lugn gata och man störs inte av någon trafik. Rummets väggar är målade i en ljus behaglig ton och på golvet ligger samma brädgolv som i de övriga rum. Längs ena väggen finns fyra garderober.

Badrum

Badrummet är ovanligt stort för att inrymmas i en äldre fastighet. Renoverat 2016 (våtrumsintyg finns) enligt konstens alla regler och utbyggt med ett extra stort badkar och tvättmaskin för att ge den vardagslyxen man uppskattar. Här finns idag en bred vit kommod med gott om plats för både handdukar och badrumsartiklar. På kommoden/skåpen vilar en träskiva och ett runt handfat. En extra bred spegel med väggfasta lampor och en handdukstork. I taket sitter infällda spotlights som är dimbara. Väggarna är helkaklade i vitt och golvet består av grå klinker med underliggande golvvärme. Väggen bakom badkaret är kaklad i grått för att snyggt bryta av mot de i övrigt vita väggarna. En vägghängd wc-stol och små inbygga hyllor är flera exempel på att man inte lämnat något åt slumpen.

Kök

Med högt fönster mot innergården i öster ligger det renoverade och rymliga köket. Byggt längs båda sidor med över- och underskåp som har vita släta lådfronter och luckor samt en bänkskiva av oljad ek. Den maskinella utrustningen är integrerad och består av diskmaskin (Siemens), induktionshäll (Siemens) med översittande fläkt, inbyggd ugn (Bosch) i smart brösthöjd samt inbyggd kyl/frys (Bosch). Som en fin detalj har tegel knackas fram på delar av väggarna. Under överskåpen sitter en stilren belysning som fint lyser upp det vita kaklet ovan arbetsbänken. Intill matplatsen vid fönstret ryms ett matbord för 6 - 8 personer. Väggarna är målade i en bruten vit nyans och på golvet ligger ett hårdvaxoljat trägolv (Baseco).

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.