Kastellgatan 9

Linnéstaden | 1904

Sagolikt vacker 1,5:a med A-läge på en av Linnés bästa adresser. Mycket påkostad och genomtänkt där varenda millimeter renoverats enligt konstens alla regler. Höga fönster i tyst västerläge, generös takhöjd, sovalkov, brädgolv, stort renoverat badrum med tvättmaskin och stilrent kök med kalkstensskiva. Studentlägenhet eller övernattningslägenhet, oavsett vad - ett mycket kvadratsmart boende med låg månadsavgift! SÄLJSTART I SLUTET AV JULI.

 • Pris: 2 900 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 1.5 rum och kök
 • Boarea: 28 kvm
 • Areakälla: Föreningens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 1 955 kr inkl värme, vatten och kabel-tv. Obligatoriskt tillägg för bredband (1000 Mbit) om 231 kr tillkommer.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 297 097 kr
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1904
 • Våning: 1 av 5
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 0202
 • Andel i föreningen: 1,93%
 • Andel av årsavgift: 1,93%
 • Balkong/Uteplats: Nej
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Kommendantsängen 3:6

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Sandra Guerrero

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0766-44 66 11 | sandra@alvhem.com

Extra kontakt

Sara Wibréus

Fastighetsmäklare i Linnéstaden, Lorensberg och Nedre Johanneberg

0766-44 66 15 | sara@alvhem.com
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

Är du student och vill kunna bo prisvärt på en av Linnés bästa adresser? Är du nykär men vill inte lägga dyra pengar på en tvåa? Eller är du nyseparerad och vill ha samma bekvämligheter som en större lägenhet? Kanske söker du en övernattningslägenhet där kubik blir viktigare än kvadrat?

Oavsett vem du är och vad du söker - detta totalrenoverade hem erbjuder alla funktioner på en extremt genomtänkt yta och en generös takhöjd. Sängen försvinner i sovalkoven, den öppna sociala ytan ger plats för både soffa och middagsbord och förvaringen ombesörjs i form av platsbyggda garderober.

Öppenheten och det faktum att detta en gång i tiden var föreningens lokal som byggts om, ger ett hem som bör tilltala dig som söker det lilla extra. Lägenheten byggdes om under 2020 och är totalrenoverad med smakfullt kök med diskmaskin, en sovalkov, en voluminös takhöjd, platsbyggda garderober, nydragen el och ett stort nyrenoverat badrum med tvättmaskin. Alvhem bjuder nu in till ett hem som är som gjort för både en och två personer. Ett hem där kubik går före kvadrat.

Vår lägenhet ligger precis i korsningen Kastellgatan/Majorsgatan, vilket av många anses som den kanske allra mysigaste korsningen i stadsdelen. Den nära omgivningen består av hus byggda alldeles i början av 1900-talet och här finns alltså chansen att få bli medlem i en sund förening med full koll på både fastighet och finanser.

HALL

Efter att ha passerat föreningens nyinsatta port som öppnas automatiskt får man känslan av att detta är en välskött förening. Portgången är sopad och längre in kan man skymta den soliga innergården. Denna lägenhet var en gång en lokal och är därför ganska unik på sitt vis. Detta märks direkt när man öppnat säkerhetsdörren och skymtat den välkomnande hallen. Rymden, de stilsäkra materialen och öppenheten är slående och det känns att man har lagt ner stor möda på att få det i det skick det är idag. Till höger om entrén finns avhängningsmöjligheter för ytterkläder. Väggarna är målade i en bruten vit nyans som är genomgående i resten av lägenheten. Golvet pryds av vitpigmenterat brädgolv.

ALLRUM

Öppen social planlösning med en ovanligt tilltagen takhöjd och en mängd vackra detaljer. Rummet har höga fönster med automatiserade mörkläggningsgardiner, en fri vy mot himlen och öppningen över innergården och ett fantastiskt ljusinsläpp. Rummet är som gjort för umgänge. Här ryms nämligen både soffa, soffbord och ett matbord.

KÖK

Oerhört smakfullt och välutrustat kök med släta luckor Ikea i form av över- och underskåp. Den varmt ljusgråa nyansen harmonierar fint med bänkskivan som består av portugisisk kalksten och den levande stenen skapar en finstämd mix med övriga detaljer. Den maskinella utrustningen utgörs av en induktionshäll och en kombinerad varmluftsugn/micro, en översittande fläkt, en integrerad diskmaskin samt en integrerad kyl/frys. Samtliga från 2020. Bakom bänkskivan som går upp en bit i form av stänkskydd, har man valt att måla istället för att kakla. Detta ger ett sobert intryck och gör att köket mer känns som en möbel. Under köksbänken vid diskhon, nere vid sockeln – sitter en fläktkonvektor som ger extra värme på vintern om man vill.

SOVALKOV

Den separata sovalkoven inrymmer en 1,20-säng och känns privat och avskild tack vare platsbyggda garderober i en beigegrå ton. Vill man dela av denna del ytterligare kan med fördel ett snyggt linnedraperi sättas upp, alternativt en industriglasvägg.

BADRUM

I anslutning till hallen ligger det mycket smakfulla och rymliga badrummet som totalrenoverades 2020 (våtrumsintyg finns). Känslan är lyxig och man har inte snålat när materialvalen gjordes. Väggarna är helkaklade med kvadratiska gråa plattor som går ihop med golvet i samma material. Självklart finns här underliggande golvvärme. I ena hörnet finns en dusch som ramas in av en glasvägg och duschen har både handdusch och taksil. En svart kommod med handfat förvarar badrumsartiklarna tillsammans med ett översittande spegelskåp. Intill wc-stolen finns en kombinerad tvättmaskin/torktumlare (som kan styras via mobilen). Badrummet ger en lyxig hotellkänsla och lyses fint upp av dimbara spotlights.

ÖVRIGT

Kabel-tv från Com Hem ingår i avgiften. Bredband om 1000 Mbit erbjuds mot 231 kr/månaden.

Gemensam tvättstuga finns i källaren. Den är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och ett torkskåp och bokas via en app i telefonen.

Till lägenheten medföljer ett förråd i källaren om ca 5 kvm.

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser. Däremot finns möjlighet att köpa boendeparkering för ca 730 kr/mån eller hyra garageplats i närliggande garage (kösystem).

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.