Mobilbild

Kungälvsgatan 18

Bagaregården | 1918

För drygt hundra år sedan (1918) uppfördes detta vackra parhus i engelsk stil. Ursprungligen var detta, likt övriga hus i Kvarteret Hökensås, en tjänstemannabostad för SKF. Husen i Kv. Hökensås är ritade av arkitekten Ernst Krüger som bl.a. även är mannen bakom SKF:s fabrik i Gamlestaden. Detta kvarter utgör kulturhistoriskt värdefull bebyggelse i Göteborg och ingår i ett bevarandeprogram.
Parhuset är beläget i ett lummigt och idylliskt bostadsområde, på den enkelriktade delen av lugna Kungälvsgatan i hjärtat av Bagaregården ligger denna insynsskyddade pärla.
De dryga 225 (ca 157 + 70) kvadratmetrarna hyser bland annat en mysig och ljus entrévåning med ett spatiöst vardagsrum med plats även för ett matsalsbord, ett generöst kök med egen matplats samt en möblerbar hall med en fungerande öppen spis (insats).
På övervåningen finns två stora sovrum och ett fint, helkaklat badrum (renoverat 2012).
Vindsplan är inredd med ett enda stort rum som lämpar sig alldeles utmärkt som sovrum t.ex. för tonåringen eller som lekrum e.d.
En källare med ett stort allrum, perfekt som TV-rum eller gästrum. En rymlig tvättstuga med både duschkabin och en separat toalett. Dessutom gott om förvaringsutrymmen.
I huset finns väldigt många fina originaldetaljer bevarade såsom ett vackert serveringsskåp, spröjsade fönster, handtag m.m. i olika former och färger, fina golv och diverse snickerier, stilfulla innerdörrar men även ytterdörrar i originalutförande. Plats att parkera en bil på den egna uppfarten. Friköpt tomt om 375 kvm med en prunkande, uppvuxen trädgård, med en stor artrikedom. Tomten har sol från tidig morgon till kväll, den allra sista kvällssolen avnjutes med fördel från grusade uteplatsen utanför köksentrén på huset baksida.
Parhuset är förbesiktigat och säljaren avser att teckna en Dolda fel-försäkring. Önskat tillträde är 15/9 eller enl ök.

 • Antal rum: 5 varav 3-4 sovrum
 • Boarea: 157 kvm
 • Biarea: 70 kvm
 • Areakälla: Taxeringsinformation
 • Objekttyp: Parhus
 • Område: Bagaregården
 • Tomtarea: 375 kvm
 • Ventilation: Självdrag
 • Byggnadstyp: 2½-plans parhus med inredd vind och källare
 • Byggår: 1918
 • Driftkostnader: 51 600 kr/år, varav uppvärmning 21 000 kr/år, försäkring 4 800 kr/år, elektricitet 9 500 kr/år, sotningsavgift 400 kr/år, vägsamfällighet 14 400 kr/år, renhållning 1 500 kr/år. Personer i hushållet 4. I Samfällighetsavgiften ingår VA (6.026 kr år 2021).

Grundfakta

Adress: Kungälvsgatan 18

Fastighetsbeteckning: Bagaregården 14:55

Area: 157 kvm

Upplåtelseform: Friköpt

Typ: Parhus

Interiör

Rum: 5 varav 3-4 sovrum

Boarea: 157 kvm

Biarea: 70 kvm

Källa för area: Taxeringsinformation

Tomt

Tomtarea: 375 kvm

Summa pantbrev: 4 300 000 kr

Planbestämmelser: Stadsplan Tomtindelning

Servitut, GA, samfälligheter, etc: Gemensamhetsanläggning: Göteborg Bagaregården GA:2 ändamål: Värmeanläggning, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Bagaregården GA:21, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Bagaregården GA:22

Energideklaration

Energideklaration: Utförd. 2022-05-18

Energiförbrukning: 72 kWh/kvm/år

Energiklass: C

Driftkostnader: 51 600 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: 2½-plans parhus med inredd vind och källare

Byggår: 1918

Fönster: Kopplade 2-glas

Tak: Tegel

Fasad: Puts

Bjälklag: Trä

Uppvärmning: Fjärrvärme

Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt

Stomme: Trä, murverk

Vatten/Avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ventilation: Självdrag

Driftkostnad fördelas enligt följande: 51 600 kr/år, varav uppvärmning 21 000 kr/år, försäkring 4 800 kr/år, elektricitet 9 500 kr/år, sotningsavgift 400 kr/år, vägsamfällighet 14 400 kr/år, renhållning 1 500 kr/år. Personer i hushållet 4. I Samfällighetsavgiften ingår VA (6.026 kr år 2021).

Mäklare

Magnus Josefsson

Fastighetsmäklare villor

0766-44 55 38 | magnus@alvhem.com

Område

Bagaregården

År 1911 fastställdes en medeltidsinpirerad stadsplan för Bagaregården. Gatustrukturen skapades av stadsingenjören Albert Lilienberg och har lätt krökta gator, som är signifikant för honom. Här finns något för alla – de charmiga landshövdingehusen blandas med pampiga stenhus, smart folkhemsarkitektur och stilig funkis. För att inte tala om alla mysiga villor…

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.