Kungshöjdsgatan 4

Kungshöjd | 1904

På kungliga höjder, i vackert sekelskifteshus signerat 1904, finns ett enastående härligt hem med alla rätt till salu. Fyra smarta rum och kök med fönster i två väderstreck och ett underbart ljusinsläpp. Njut av fint sekelskifte med högt i tak, takrosetter, fina listverk samt brädgolv och fiskbensparkett. Högst upp i huset med solkysst balkong med en utsikt som imponerar. Gäst-toalett är ett stort plus. Föreningen har god ekonomi och fina gemensamhetsutrymmen som t.ex. festlokal med bastu och takterrass samt övernattningslägenhet. Här finns även en grön och fin innergård med grill som förhöjer trivseln för de boende. Välkomna på visning och välkomna hem!

 • Pris: 6 150 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 4 rum och kök
 • Boarea: 89 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Kungshöjd
 • Månadsavgift: 4 611 kr Tillägg för kabel-TV om 45kr samt 131kr för balkong tillkommer.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 564 089 kr
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1904
 • Våning: 4 av 4
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 407 / 1301
 • Andel i föreningen: 3,94573%
 • Andel av årsavgift: 3,942%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag
 • Fastighetsbeteckning: Inom Vallgraven 37:11

Visning

söndag 10 december 12:3013:00

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Åke Åkerman

Fastighetsmäklare på Kungshöjd och inom vallgraven

0766-44 66 14 | ake@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Med ett av stans bästa lägen, nästan högst upp på Kungshöjdsgatan i en pampig fastighet, har vi nu förmånen att erbjuda denna luftiga sekelskiftesdröm. Kungshöjdsgatan är för många en drömadress och här är utbudet av lägenheter lågt. Här stormtrivs de flesta från första stund och här vill man bo kvar länge. Tyst och lugnt, samtidigt som Kungsgatans puls nås endast 100 meter bort. Det är något alldeles speciellt med atmosfären i dessa kvarter och mixen av restauranger, kaffebarer och folkmyllret ger en kontinental känsla. Som boende här har ni extremt kort gångavstånd till allt ni behöver i livet och även det som bara sätter lite guldkant på tillvaron. Eller vad sägs om ett par hundra meter till soldränkta Zamenhof eller Barabicu vägg i vägg, två personliga favoriter där både mat och dryck lovar många fina kvällar. Åt andra hållet ligger Da Matteo som levererar stans bästa kaffe och på trendiga Magasinsgatan hittar ni bland annat omskrivna och fantastiska Tavolo som intagit de gamla Artilleristallarna. Här finns också två riktigt bra mataffärer, gym, en skybar och icke att förglömma livet vid kajen. Det är här vid hamnen som Södra Älvstranden växer fram och längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare på restaurangernas uteserveringar för en bit mat kombinerat med sol. Som ni hör finns här något för alla och för er som skall vidare är det nära till alla områden i innerstaden och även god kollektivtrafik precis runt hörnet. Inom några år kommer Station Haga stå klar och bli en länk till övriga regionen vilket även ytterligare kommer höja attraktionskraften för området.

Hall

Fyra trappor upp välkomnas ni till detta mycket smakfulla hem om 89 kvadrat. Bakom en vacker spegeldörr möts ni av den ljusa hallen och man blir direkt glad av allt fint som är bevarat från förr och känner på en gång att detta är ett hem att trivas i. Hallen erbjuder god förvaring med en platsbyggd garderob från Himle och en bänk från samma leverantör. Utöver det finns ytterligare plats för jackor och skor. Ljuset kommer in fint från både öst och väst.

Kök

Till vänster om hallen ligger det smakfullt platsbyggda Himle-köket, klassiskt utformat med respekt för byggåret och med stort fokus på kvalité, estetik och funktion. Gott om förvaring med ett drömlikt skafferi som pricken över iet. Plats för matbord där hela familjen ryms. För den matlagningsintresserade är gasspisen en stor källa till glädje. Något som är värt lite extra uppmärksamhet är ljuset - genom de helglasade balkongdörrarna färdas ljuset och låter solkatterna landa på det vitmålade brädgolvet. Tack vare läget högst upp i huset är utsikten maximal men insynen minimal.

Balkong

Den rymliga balkongen erbjuder det där extrarummet som man så ofta kan läsa om i mäklarannonserna. En självklar förlängning av köket och en plats där man kommer vilja spendera många timmar, både morgon och kväll. Trots att stadens brus går att finna 100 meter bort blir detta en skyddad oas, med en magisk utsikt, lika vacker dag som natt, oavsett årstid. Den tacksamma storleken gör att ni får plats med både bord, stolar och kökets alla kryddor och örter. Solen har ni sällskap av från tidig morgon till sen eftermiddag.

Vardagsrum

I fil med köket ligger vardagsrummet som rymmer både soffgrupp, tv-hörna och bokhylla. De lågt sittande tre-luftsfönstren med överljus gör att ljuset strömmar in och att rummet upplevs som rymligt och luftigt. Takhöjden imponerar med sina 285 centimeter liksom dekorativa listverk och fönsterbänk i marmor.

Sovrum 1

Lägenheten har hela tre bra sovrum, något som är extremt ovanligt att hitta på Kungshöjd. Det stora sovrummet inhyser dubbelsäng, nattduksbord och möjligheter till riktigt bra förvaring. En stor klädkammare tar hand om det mesta i klädväg. Utanför fönstret sveper väster-ljuset in och Kungshöjdsgatans omtalade kastanjeträd håller precis på att ikläda sig sin höst- och vinterskrud.

Sovrum 2 och 3

Är ni trötta på att gå på visning och leta fyrarummare och alltid behöva kompromissa med det sista sovrummet? Pigkammare där en säng knappt ryms eller rum utan fönster? Båda dessa sovrummen funkar lika fint vare sig ni har tonåringar med behov av eget rum eller småbarn. Eller om ni behöver både sovrum samt kontor/gästrum.

Dubbelsäng ryms i båda rummen liksom skrivbord och förvaring. Precis utanför rummen finns en inre hall där kläder förvaras på ett utmärkt sätt.

Badrum och gästtoalett

Badrummet totalrenoverades i samband med stambytet 2018 och inrymmer duschhörna, kommod, handfat och toalett. Golvvärmen gör gott under årets kallare månader. Gästtoaletten är ett stort plus och den renoverades samtidigt som badrummet.

Område

Kungshöjd

Många bor länge på Kungshöjd och det är inte konstigt. Stadsdelen är såväl vibrerande, med trendiga restauranger och butiker, som rofylld med småskaliga och familjära kvarter. Majoriteten av byggnaderna har nationalromantisk arkitektur men det finns också ett och annat funkishus.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.