Kungshöjdsgatan 5

1904

På kungliga höjder, i vackert sekelskifteshus signerat 1904, finns ett enastående härligt hem som är lätt att förälska sig i. 320 centimeter i takhöjd, nyslipade brädgolv, rum i fil och spegeldörrar är några attribut som skapar karaktär i hemmet. Planlösningen är perfekt med kvadratmetrarna på exakt rätt ställe. Skicket är mycket gott så här kan ni flytta in direkt. Föreningen har långt framskridna planer på balkong så god chans finns till västerbalkong mot en av Kungshöjds mysigaste innergårdar. Varmt välkomna att boka er på visning!

 • Pris: 4 950 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 75 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Kungshöjd
 • Månadsavgift: 4 591 kr Inklusive V/VA + 219 kr/mån obligatoriskt tillägg för fiberbredband
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1904
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 10 / 1101
 • Andel i föreningen: 3,05%
 • Andel av årsavgift: 3,04549%
 • Balkong: Nej
 • Fönster: 2/3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag
 • Fastighetsbeteckning: Inom Vallgraven 41:5

Visning

onsdag 28 september 18:0018:30

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Åke Åkerman

Fastighetsmäklare på Kungshöjd och inom vallgraven

0766-44 66 14 | ake@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Med ett av stans bästa lägen, i korsningen Kungshöjdsgatan/Hvitfeldtsgatan, har vi nu förmånen att erbjuda denna luftiga sekelskiftesdröm, beläget i kvarterets vackraste fastighet. Kungshöjdsgatan är för många en drömadress och här är utbudet av lägenheter lågt. Här stormtrivs de flesta från första stund och här vill man bo kvar länge. Tyst och lugnt, samtidigt som Kungsgatans puls nås endast 100 meter bort. Det är något alldeles speciellt med atmosfären i dessa kvarter och mixen av restauranger, kaffebarer och folkmyllret ger en kontinental känsla. Som boende här har ni extremt kort gångavstånd till allt ni behöver i livet och även det som bara sätter lite guldkant på tillvaron. Eller vad sägs om ett par hundra meter till soldränkta Zamenhof eller Barabicu vägg i vägg, två personliga favoriter där både mat och dryck lovar många fina kvällar. Åt andra hållet ligger Da Matteo som levererar stans bästa kaffe och på trendiga Magasinsgatan hittar ni bland annat omskrivna och fantastiska Tavolo som intagit de gamla Artilleristallarna. Här finns också två riktigt bra mataffärer, gym, en skybar och icke att förglömma livet vid kajen. Det är här vid hamnen som Södra Älvstranden växer fram och längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare på restaurangernas uteserveringar för en bit mat kombinerat med sol. Som ni hör finns här något för alla och för er som skall vidare är det nära till alla områden i innerstaden och även god kollektivtrafik precis runt hörnet. Inom några år kommer Station Haga stå klar och bli en länk till övriga regionen vilket även ytterligare kommer höja attraktionskraften för området.

Tillbaka till lägenheten, här finns en del att berätta. Nuvarande ägare har med god smak låtit renovera hela lägenheten i omgångar- nu är dessa 75 välplanerade kvadrat sitt allra bästa jag. För några år sen byttes köket till stor del och under hösten 2022 har man låtit fräscha upp badrummet med nya ytskikt, slipat och behandlat samtliga golv, målat om alla väggar samt foder och golvlister - tutti! Ihop med detaljerna från förra sekelskiftet så är detta ett hem med stor karaktär och mycket hjärta.

Hall

Via det vackra trapphuset når ni lägenheten en rejäl trappa upp. Det är nästan så hallen viskar välkommen hem, så mysig är den. Doften av nyslipade golv och nymålade väggar hänger nästan fortfarande kvar och det första intrycket gör att hjärtat slår ett extra slag direkt. Hallen knyter ihop hela lägenheten och ger en bra överblick över samtliga rum. Här finns även utmärkt förvaring i form av två inbyggda garderober i original samt plats för ytterligare förvaring om man önskar.

Vardagsrum

Okej - Vart ska vi börja? Högt i tak är inte ovanligt i lägenheter från förra sekelskiftet. Allt mellan 270-300 centimeter är vi vana vi, men i detta rum får vi tänja på nacken när vi kollar upp då lasermätaren visar mäktiga 320 centimeter. Ljuset lägger sig vackert och färdas via ett stort 3-luftsfönster samt ett fint fönster i gaveln. Sekelskiftet är tydligt närvarande med golvlister, foder och takrosetten. Väggarna är behagligt nymålade i en ljusgrå nyans och parkettgolvet är nyslipat och lackat, precis som alla golven i lägenheten. Utanför fönstret blickar ni ut över sekelskiftets Kungshöjd och kastanjeträdet som skänker grönskan som annars saknas i citylivet. Rummets imponerande storlek, nästan 30 kvadrat stort, gör att möjligheterna att möblera blir många. Ni rymmer enkelt en större soffgrupp med tillhörande fåtölj, tv-hörna och matsalsbord modell större.

Sovrum

I fil med vardagsrummet, bakom ljuvliga pardörrar i spegelutförande, finns det större av bostadens två sovrum. Här finns plats för dubbelsäng och nattduksbord och även större garderober. Den bildsköna vyn är samma som från vardagsrummet. Kungshöjdsgatan är en lugn och tyst gata med enkelriktad trafik, helt ostört från barer och brötiga restaurang liksom buss-och spårvagnstrafik, så här kan ni sova sova gott om natten med fönstret öppet.

Kök

Köket är signerat Marbodal och är renoverat i ett smakfullt och stilsäkert utförande. Tack vare att man nyttjat hela takhöjden i renoveringen rymmer köket dubbla överskåp och därmed väldigt bra förvaring. Skåpsluckorna går i vitt och bryter snyggt av mot den rostfria diskbänken och kakel från Marrakech. Arbetsytorna är goda och här finns både diskmaskin och micro som underlättar vardagsbestyren.

Sovrum 2

Utan trösklar löper det massiva furugolvet vidare in i nästa rum. Mot den lummiga innergården och med ljus ifrån väster ligger detta rum, som lämpar sig lika väl som barnrum, hemmakontor eller gästrum. Härifrån kan det eventuellt byggas balkong, fråga mäklaren för mer information kring detta. Här får man plats med säng och skrivbord.

Badrum

Badrummet är ytskiktsrenoverat under hösten 2022. Vita väggar och grått golv utgör en bra bas. Badkaret blir mysigt att krypa ner i när vintern gör intrång.

Övrigt

Lägenheten står enligt lägenhetsregistret registrerad som två rum och kök men är ombyggd till och nyttjas som tre rum och kök.

Område

Kungshöjd

Många bor länge på Kungshöjd och det är inte konstigt. Stadsdelen är såväl vibrerande, med trendiga restauranger och butiker, som rofylld med småskaliga och familjära kvarter. Majoriteten av byggnaderna har nationalromantisk arkitektur men det finns också ett och annat funkishus.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.