Lemansgatan 10

1939 | Arkitekt Erik Holmdal och Gotthard Gillermo

Naturnära funkisfyra med gavelläge, öppen spis och milsvid utsikt. Många bevarade originaldetaljer såsom fungerande öppen spis, stavparketter, marmorfönsterbänkar och gjutjärnselement. Härliga social ytor och tre bra sovrum att inreda efter egna behov. Stor stabil förening med välskött fastighet och härlig, parkliknande uteplats. Varmt välkomna på visning!

 • Pris: 4 350 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 4 rum och kök
 • Boarea: 78 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Johanneberg
 • Månadsavgift: 4 891 kr Informationsöverföringsbelopp 134 kr/månad som står för bredband, ip-telefoni samt tv.
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 475 051 kr
 • Byggnadstyp: Funkishus
 • Byggår: 1939
 • Våning: 1 av 7
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 1 / 1003
 • Andel i föreningen: 1,6535%
 • Balkong/Uteplats: Nej
 • P-plats/parkering: Nej
 • Energiförbrukning enl. energideklaration: 133 kWh/kvm/år
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Johanneberg 19:2

Visning

måndag 29 maj 16:4517:15

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Eva Öman Kopp

Fastighetsmäklare i Johanneberg, Landala Egnahem och Guldheden

0766-44 02 09 | eva@alvhem.com

Byggnadsstilen

Funkis

Få arkitektoniska stilar har fått ett sådant genomslag som funktionalismen. Även om flera inriktningar återspeglades inom konsten och…

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Med ett härligt läge på Lemansgatan 10, en rofylld återvändsgata i lugna kvarter uppe i mysiga Johanneberg erbjuds nu en unik chans att bli ägare till denna underbara fyra med närhet till både grönskan och stadspulsen.

Detta är ett hem som är lätt att tycka om, ett levande och trivsamt hem, där man kan vara social och ha middagar men också ha rum av olika storlek med plats att inreda efter egna behov. Originaldetaljer såsom öppen spis, stavparketter och marmorfönsterbänkar har varsamt bevarats. Planlösningen är livsvänlig med massa ljus som strömmar in från tre väderstreck och en luftig takhöjd om 2,70. Lägenheten ligger på första våningen med naturen alldeles utanför som ger en lugn och naturnära känsla, husets placering på en höjd ger en milsvid utsikt och en känsla av att befinna sig högt upp i huset, den höga slänten utanför gör det fritt från insyn. Förningens parkliknande baksida bjuder på grönska och många härliga stunder, - detta är verkligen ett hem att trivas i!

Hall

Innanför dörren möts vi av en rymlig hall med platsbyggd originalgarderob, hallmöbel och hatthylla. Lägenhetens vinklade hall binder samman lägenheten på ett naturligt sätt och härifrån når vi lägenhetens samtliga rum, utom det bortre sovrummet. Redan här känner man att detta är ett otroligt välplanerat hem där alla funktioner får gott om utrymme. I den bortre delen av innerhallen finns ytterligare förvaring i en originalgarderob. Ljusa väggar och hårdvaxoljad originalparkett.

Kök

Direkt till vänster i hallen kommer man in i köket, ett mycket trivsamt och inbjudande rum som är otroligt välplanerat. Framför det höga fönstret ryms en matplats och här blir närheten till naturen påtaglig. Köket har vita, släta skåp och luckor, väggarna är målade i en ljus mintig nyans som förstärker funkisandan, och brädgolvet är vitmålat. Det finns gott om förvaring, både i skåp och skafferi, den virrvarrmönstrade Perstorpsbänkskivan bjuder på bra arbetsyta. Ovanför arbetsytorna sitter ett vitt kvadratiskt kakel i klassiskt korsförband med mörk fog. Köket renoverades i sin helhet under 2016 och i samband med det sattes alla vitvaror in, häll, ugn, kyl/frys, fläkt samt diskmaskin.

Vardagsrum

Genom en bred öppning från den inre hallen når man vardagsrummet som är stort, ljust och inbjudande. Ett rum för både återhämtning och gemenskap med gott om plats för familjeliv och umgänge. Genom stora fönster har man fri utsikt mot grönskan och milsvid utsikt utan insyn. Den vackra öppna spisen skänker både värme och ett stort estetiskt mervärde till rummet. Här ryms en soffgrupp, favoritfåtöljerna och en matplats. Fantastisk parkett i fiskbensläggning och ljusa väggar. För den som önskar så finns det vackra pardörrar i original att sätta upp i öppningen mot hallen.

Sovrum 1

Det största av lägenhetens tre sovrum ligger i anslutning till innerhallen där sovrummet har en sval och avskild placering på lägenhetens norra sida. Ett stort hörnfönster bjuder på mycket ljusinsläpp och ett vackert blickfång. Här har man gott om plats för säng, byrå och sidobord. God förvaring erbjuds i en stor garderobsvägg längs ena långsidan. Väggarna är ljusa och även här pryds golvet av vacker fiskparkett.

Sovrum 2

Det lite mindre rummet nås även det ifrån den inre hallen och ligger i samma rofyllda läge ut mot grönskan. Idag används detta rum som ett barnrum men passar även som kontor eller gästrum. Ett mjukt och ombonat rumt med väggar klädda i Oak tree tails från Ulricehamns tapetfabrik och golvet belagt med ekparkett. En stor inbyggd garderob bjuder på god förvaring.

Sovrum 3

Rummet ligger i ett lugnt och tyst läge med ett stort fönster mot grönskan, rummet ligger i höjd med fjärde våningen på andra sidan gatan och utsikten över takåsarna är milsvid. Rummet används idag som sovrum men fungerar även som matsal. Väggarna är ljusa och golvet pryds av vacker parkett i fiskbensläggning.

Badrum

Badrummet ligger praktiskt placerat i lägenhetens hall och är alldeles lagom stort. Färgerna går i neutrala toner, på golvet ligger en klinker i mörkgrått och väggar i ljusgrå kakel. Här inryms duschhörna, tvättkommod, spegelskåp, högskåp, handdukstork samt vägghängd WC. Golvvärme.

Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett källarförråd.

Område

Johanneberg

Johanneberg har kommit att bli en av Göteborgs absolut mest populära stadsdelar och det är inte svårt att förstå varför. Här bor man lugnt och bekväm i en avslappnad och rogivande atmosfär med omgivningar som har det mesta man kan önska sig.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.