Norra Guldheden

Lövskogsgatan 16

Med fritt läge på våning 4 av 6 och hänförande utsikt över Linnés takåsar, erbjuder denna totalrenoverade funkistrea allt man kan önska. En rymlig balkong i sydväst ger sol från morgon till sen kväll och solnedgångar året runt. Mycket lågt belånad BRF på barnvänlig återvändsgata med p-platser och gästlägenhet.

Planskiss

Visa fler planskisser

Beskrivning

Längst ut vid bergskanten på Norra Guldheden, med hänförande utsikt över staden, finner du detta sällsynta funkishem med verklig 'herre på täppan'- känsla. Här uppe på fjärde våningen, med hiss, välkomnas du inte bara av dagsljus och utsikt, utan även av en välplanerad lägenhet med hög trivselfaktor och optimerad planlösning. Hela lägenheten har totalrenoverats, kök, badrum och alla ytskikt. Detta tillsammans med en härlig balkong i sydväst med många soltimmar gör denna lägenhet till ett drömboende. Bevarad stavparkett i fiskbensläggning, brädgolv och fönsterbrädor av kolmårdsmarmor. Belägen på en lugn återvändsgata i en HSB-förening med mycket god ekonomi (endast 2 685 kr skuld/kvm) och välbevarade fastigheter. 250Mbit bredbandsuppkoppling, Telia Fiber-LAN ingår i avgiften.

Norra Guldheden är ett grönt och barnvänligt område där husen ligger väl spridda mellan lummiga partier där ljus och luft strömmar fritt. Med promenadavstånd till både Vasastan och Linné är det svårt att finna ett bättre läge. På endast fem minuter till fots är du i Linné eller vid Wavrinskys plats sina med fem spårvagnslinjer. För dig som vill fly storstadslivet kan du inom nära räckhåll ta dig till naturreservatet Änggårdsbergen, Botaniska trädgården eller Slottsskogen.

Entré/Hall

Stig in genom den tidstypiska porten och fortsätt trapporna upp genom det välbevarade trapphuset. Här är funkisstilen varsamt renoverad med massiva stentrappor, smäckra smidesräcken och tidsenliga kulörer på väggarna. Hiss finns för den som önskar. Denna är planerad att renoveras 2019. En säkerhetsdörr leder dig in till lägenheten och hallen som möter dig har en väl tilltagen takhöjd om 2,7 meter, vitmålade väggar och ekparkett på golvet. Plats för avhängning på väggen till vänster. Tar du några kliv framåt når du den inre hallen som är fullt möblerbar. Från hallen blickar du vidare in mot köket.

Kök

Rakt fram från hallen ligger det renoverade köket. De framtagna brädgolven är nåtade och behandlade med mörkbets. Väggarna är släta och vitmålade. Köksskåpen är fördelade längs med två sidor av rummet vilket ger gott om både förvaring och arbetsyta. Luckorna är vita med diskreta beslag och ovanför arbetsbänken sitter ett mönstrat kakel från Marrakech Design. Downlightsen från överskåpen lyser upp och ger en bra arbetsbelysning. En klassisk bänkskiva av rostfritt stål är både snygg och väldigt praktiskt. Den maskinella utrustningen är påkostad med spis och fläkt från Smeg, en rostfri kyl/frys från Siemens. Bakom en av de vita skåpsluckorna döljer sig även en integrerad diskmaskin. Intill fönstret som erbjuder en magisk vy över Linné och Masthugget finns plats för ett matbord för fyra personer. Ett större middagsbord placeras med fördel i vardagsrummet.

Badrum

I samband med renoveringen lät man ta bort två garderober i hallen för att på så sätt skapa ett extra rymligt badrum. Här finns idag både tvättmaskin, torktumlare och ett badkar på fötter. Perfekt för den nya barnfamiljen. Nytt handfat med vit kommod, spegel med belysning samt handdukstork. Väggarna är kaklade i vitt och golvet pryds av svartvita klinkerplattor lagda i schackrutigt mönster. Golvvärmen ser till att det håller en behaglig temperatur.

Sovrum

Detta sovrum bjuder på vitmålade väggar och parkettgolv av ek. Finns plats för en stor garderob på kortsidan vilket ger gott om plats för kläder och sänglinnen. Här finns även en inbyggd garderob. Sovrummet rymmer en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Ett fönster vetter åt väst och erbjuder spektakulära solnedgångar året om.

Vardagsrum

Ett härligt rum i klassisk funkisanda. Väggarna är krispigt vita och på golvet ligger en stavparkett i fiskbensläggning. Här finns plats för både soffgrupp, tv-möbel, matsalsbord, arbetshörna och favoritfåtöljen. Den generösa takhöjden förstärker rummets luftiga känsla och ett brett fönsterparti med djup nisch av massiv grön Kolmårdsmarmor sträcker sig längs med rummets ena sida och bjuder på en läcker vy över området. Härifrån når du vidare ut till den rymliga balkongen.

Balkong

Här bjuds du på en makalös utsikt över de norra delarna av Änggårdskolonin, grundad 1913. Balkongens läge på våning 4 och med en placering i sydväst gör den till det perfekta extrarum som man om årets varma månader drömmer om. Sommartid blir området nedanför till en grönskande oas och solen följer balkongen från morgon till sen kväll. Här finns plats för utemöbler, växter och kryddodling.

Sovrum

Detta rum används idag som barnrum med här finns också plats för en dubbelsäng, skrivbord eller gästsäng. Rummet har mörkbetsade brädgolv och vita väggar. På väg in i rummet finns två inbyggda garderober och ett fönster vetter åt sydväst och låter eftermiddagssolen finna sin väg in.

Fakta

Objekttyp

Bostadsrätt

Rum

3 rum och kök

Area

74,5 kvm

Avgift

4 248 kr/månad inkl värme, VA, kabel-tv, bredband (250Mbit)

Byggnationsår

1947

Driftskostnad

4 800 kr/år

Ansvarig mäklare

Sandra Guerrero

Sandra Guerrero

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

Beskrivning

Längst ut vid bergskanten på Norra Guldheden, med hänförande utsikt över staden, finner du detta sällsynta funkishem med verklig 'herre på täppan'- känsla. Här uppe på fjärde våningen, med hiss, välkomnas du inte bara av dagsljus och utsikt, utan även av en välplanerad lägenhet med hög trivselfaktor och optimerad planlösning. Hela lägenheten har totalrenoverats, kök, badrum och alla ytskikt. Detta tillsammans med en härlig balkong i sydväst med många soltimmar gör denna lägenhet till ett drömboende. Bevarad stavparkett i fiskbensläggning, brädgolv och fönsterbrädor av kolmårdsmarmor. Belägen på en lugn återvändsgata i en HSB-förening med mycket god ekonomi (endast 2 685 kr skuld/kvm) och välbevarade fastigheter. 250Mbit bredbandsuppkoppling, Telia Fiber-LAN ingår i avgiften.

Norra Guldheden är ett grönt och barnvänligt område där husen ligger väl spridda mellan lummiga partier där ljus och luft strömmar fritt. Med promenadavstånd till både Vasastan och Linné är det svårt att finna ett bättre läge. På endast fem minuter till fots är du i Linné eller vid Wavrinskys plats sina med fem spårvagnslinjer. För dig som vill fly storstadslivet kan du inom nära räckhåll ta dig till naturreservatet Änggårdsbergen, Botaniska trädgården eller Slottsskogen.

Entré/Hall

Stig in genom den tidstypiska porten och fortsätt trapporna upp genom det välbevarade trapphuset. Här är funkisstilen varsamt renoverad med massiva stentrappor, smäckra smidesräcken och tidsenliga kulörer på väggarna. Hiss finns för den som önskar. Denna är planerad att renoveras 2019. En säkerhetsdörr leder dig in till lägenheten och hallen som möter dig har en väl tilltagen takhöjd om 2,7 meter, vitmålade väggar och ekparkett på golvet. Plats för avhängning på väggen till vänster. Tar du några kliv framåt når du den inre hallen som är fullt möblerbar. Från hallen blickar du vidare in mot köket.

Kök

Rakt fram från hallen ligger det renoverade köket. De framtagna brädgolven är nåtade och behandlade med mörkbets. Väggarna är släta och vitmålade. Köksskåpen är fördelade längs med två sidor av rummet vilket ger gott om både förvaring och arbetsyta. Luckorna är vita med diskreta beslag och ovanför arbetsbänken sitter ett mönstrat kakel från Marrakech Design. Downlightsen från överskåpen lyser upp och ger en bra arbetsbelysning. En klassisk bänkskiva av rostfritt stål är både snygg och väldigt praktiskt. Den maskinella utrustningen är påkostad med spis och fläkt från Smeg, en rostfri kyl/frys från Siemens. Bakom en av de vita skåpsluckorna döljer sig även en integrerad diskmaskin. Intill fönstret som erbjuder en magisk vy över Linné och Masthugget finns plats för ett matbord för fyra personer. Ett större middagsbord placeras med fördel i vardagsrummet.

Badrum

I samband med renoveringen lät man ta bort två garderober i hallen för att på så sätt skapa ett extra rymligt badrum. Här finns idag både tvättmaskin, torktumlare och ett badkar på fötter. Perfekt för den nya barnfamiljen. Nytt handfat med vit kommod, spegel med belysning samt handdukstork. Väggarna är kaklade i vitt och golvet pryds av svartvita klinkerplattor lagda i schackrutigt mönster. Golvvärmen ser till att det håller en behaglig temperatur.

Sovrum

Detta sovrum bjuder på vitmålade väggar och parkettgolv av ek. Finns plats för en stor garderob på kortsidan vilket ger gott om plats för kläder och sänglinnen. Här finns även en inbyggd garderob. Sovrummet rymmer en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Ett fönster vetter åt väst och erbjuder spektakulära solnedgångar året om.

Vardagsrum

Ett härligt rum i klassisk funkisanda. Väggarna är krispigt vita och på golvet ligger en stavparkett i fiskbensläggning. Här finns plats för både soffgrupp, tv-möbel, matsalsbord, arbetshörna och favoritfåtöljen. Den generösa takhöjden förstärker rummets luftiga känsla och ett brett fönsterparti med djup nisch av massiv grön Kolmårdsmarmor sträcker sig längs med rummets ena sida och bjuder på en läcker vy över området. Härifrån når du vidare ut till den rymliga balkongen.

Balkong

Här bjuds du på en makalös utsikt över de norra delarna av Änggårdskolonin, grundad 1913. Balkongens läge på våning 4 och med en placering i sydväst gör den till det perfekta extrarum som man om årets varma månader drömmer om. Sommartid blir området nedanför till en grönskande oas och solen följer balkongen från morgon till sen kväll. Här finns plats för utemöbler, växter och kryddodling.

Sovrum

Detta rum används idag som barnrum med här finns också plats för en dubbelsäng, skrivbord eller gästsäng. Rummet har mörkbetsade brädgolv och vita väggar. På väg in i rummet finns två inbyggda garderober och ett fönster vetter åt sydväst och låter eftermiddagssolen finna sin väg in.