Linnéstaden

Majorsgatan 10

Ljus och välplanerad 3,5: a med hiss och suveränt läge i Linné. Två drömlika balkonger, varav en stor söderbalkong. Fungerande kakelugn, brädgolv, pardörrar och en mängd originalcharm bevarad. Höga fönster åt två väderstreck och renoverat badrum med tvättpelare. Möjlighet att överta garageplats i närheten.

Planskiss

Visa fler planskisser

Beskrivning

Modern fingerfärdighet möter vackert sekelskifte. Med finess och utan att tappa fokus på de vackra detaljer som hörde vårt förra århundrade till, har Alvhem nu nöjet att presentera detta sällsynta hem. Perfekt för barnfamiljen eller för er som vill byta ut villan eller radhuset mot en renoverad bostadsrätt med ett extremt fint läge i Linné. Nära Linnégatans rika utbud men ändå avskilt och tyst. Du som har letat ett hem med fyra rum inser säkert hur unikt detta tillfälle är. Detta är ett hem för dig med högt ställda krav, för förutom att vara totalrenoverat i minsta detalj så kan detta hem även erbjuda en fungerande kakelugn, genomgående vackra sekelskiftesdetaljer, rymligt renoverat badrum med tvättpelare, socialt kök och inte mindre än två smidesbalkonger. En med utsikt ner mot Linnégatan och en om 5,5 kvm mot en öppen grönskande innergård i söder. Föreningen är trivsam med god grannsämja och välrenoverad fastighet.

Hall

Efter att ha klivit in i trapphuset och tagit hissen till våning två så inser man snabbt att detta är en välskött förening. Allt är målat i tidstypiska färger och föreningen har satsat både pengar och kraft på fastigheten. Efter att ha öppnat lägenhetens ytterdörr (säkerhetsdörr) och skymtat den nymålade hallen så blir man positivt överraskad av den generösa takhöjden om dryga tre meter. Inredd i jordnära färger och infälla spotlights med dimmer som fint lyser upp det mörkbetsade brädgolvet. Som en kontrast till de nymålade väggarna i Jotuns nyans Ascott, har teglet knackats fram på ett av vägghörnen. Detta ger en fin värme tillsammans med de övriga färgerna. Goda avhängningsmöjligheter och plats för familjens alla skor erbjuds i en garderob med skjutdörrar. Hallen leder vidare till samtliga rum och blir lite av lägenhetens nav. Dess raka väggar ger möjligheter till möblering och ytterligare förvaring. I ena hörnet finns ett inbyggt gammalt städskåp med profilerad vacker originaldörr och pärlspont. All el är ny i lägenheten och strömbrytarna kommer från Eljo Renova.

Vardagsrum

Till höger om hallen ligger det rum som idag används som vardagsrum. Anledningen till att de nuvarande ägarna har valt att ha detta rum som sällskapsrum beror med största sannolikhet på den fungerande kakelugnen som pryder ena hörnet. Med sin tilltagna takhöjd, höga fotlister och mörkbetsade furugolv är detta ett rum att trivas i! Väggarna är nymålade i Jotuns Washed Linen och även här är färgskalan harmonisk ihop med de mörka brädgolven. Vardagsrummet erbjuder plats åt både en stor soffgrupp, tv-möbel, bokhylla och läshörna. Ett stort fönster med överljus mot Majorsgatan ger ljuset spelrum. Rymdkänslan förstärks ytterligare tack vare den breda öppningen med profilerade pardörrar som bjuder in till rummet intill samt utgången till en av lägenhetens två balkonger. Även om det troligtvis är lägenhetens stora söderbalkong mot innergården som används flitigast numera så är det en skön känsla att kunna njuta av svalkan under varma sommarkvällar och studera pulsen på Linnégatan. Sommartid erbjuds faktisk någon soltimme här med. Denna balkong ramas in av svarta tidstypiska smidesräcken.

Matsal/Sovrum

I fil med vardagsrummet ligger ytterligare ett sällskapsrum. Idag används rummet som matsal men för den som har behovet fungerar rummet annars utmärkt som sovrum. Det mörkbetsade furugolvet fortsätter även här och binder varsamt ihop de två rummen och skänker en enhetlig känsla åt boendet. Väggarna går även de i samma vita ton och låter du blicken vandra neråt slås du av de höga, vackra fotlisterna som karaktäristiskt ramar in rummet. Stuckatur och stram takrosett finns givetvis även i denna del av lägenheten. Två fönster bjuder in ljuset.

Kök

Köket renoverades av de tidigare ägarna och umgänge tycks ha varit ledordet vilket avspeglas i köksmaskinernas disposition längs med två av långsidorna. Här finns gott om utrymme för flera kockar och matlagningen blir lätt en syssla som engagerar hela familjen. Både över- och underskåp är vita och de övre skåpen har infällda downlights som fint lyser upp det vita kaklet och bänkskivorna av massivt trä. Den maskinella utrustningen är inbyggd och består av gasspis med elektrisk ugn, kyl och frys i fullhöjd, fläktkåpa, inbyggd micro samt integrerad diskmaskin. Intill de glasade balkongdörrarna finns en matplats för fyra personer. Kökets väggar är nymålade i Jotuns Blek sand och även denna nyans gör sig väldigt bra ihop med det mörkbetsade brädgolvet.

Balkong

Denna lägenhet är en av få som kan stoltsera med inte bara en utan två balkonger! En hög balkongdörr i vitt, med fina snickerier och glas hela vägen ner, leder dig ut till den större balkongen i fritt söderläge, uppförd 2007. Ytan är väl tilltagen och ger gott om plats för trivsamma middagar i den ljumma sommarsolen som får fritt spelrum över den stora innergården. Balkonggolvet utgörs av träplank som känns mjukt mot bara fötter och det täckande räcket ger både fin inramning och skydd från insyn. El är dragen hit ut vilket gör att du kan nyttja balkongen långt in på sena kvällar.

Barnkammare/Arbetsrum

I anslutning till köket ligger ett litet rum med många möjligheter. De nuvarande ägarna disponerar det som barnrum, någon annan ser kanske möjligheten att skapa ett arbetsrum eller gästrum. Möjligheterna är många och behovet får styra valet. Väggarna är nymålade i Jotuns Space och golvet utgörs av mörkbetsade brädor liknande de i köket. Ett smalare fönster bjuder in söderljuset. Som i många andra lägenheter från förra sekelskiftet har väggen som vetter ut mot trapphuset fått en karaktäristisk rundning, vilket ger en fin charm åt rummet. Direkt till höger om den vackra spegeldörren som delar av rummet från köket finns har ägarna skapat extra förvaring i form av platsbyggda hyllor.

Sovrum 2

Längst in i lägenheten, avskilt från de andra gemensamhetsutrymmena, ligger ett rogivande sovrum. Atmosfären är avspänd med ljusmålade väggar, ljust golv och ett brett fönster i söder med utsikt mot innergårdens grönska. Längs ena väggen finns förvaringsmöjligheter i form av en garderob med skjutdörrar.

Badrum

I förlängningen till hallen ligger det nyrenoverade badrummet. Det man slås av är inte bara hur smakfullt det är utan också hur stort det är för att tillhöra en sekelskifteslägenhet. Hör finns plats för både dusch, förvaring och tvättpelare. Väggarna är kaklade med vita stora kakelplattor och golvet pryds av ljusgrå klinker med underliggande golvvärme. Ena hörnet utgörs av en dusch med vikbara duschväggar av glas och i det motsatta hörnet står en pelare med tvättmaskin och torktumlare. Separat från själva duschavdelningen finns en wc-stol och en extra bred vit kommod med handfat och på väggen sitter en handdukstork. Taket pryds av infällda dimbara spotlights för bästa belysning.

Övrigt

Som ett komplement till tvättmöjligheterna i lägenheten, finns en rymlig välutrustad tvättstuga på innergården. Den är stor och erbjuder många olika tvättpass tack vare ett elektroniskt bokningssystem. Kabel-tv från Com Hem ingår i avgiften och bredband finns indraget i fastigheten via Com Hem. Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser. Däremot har de nuvarande ägarna en garageplats i ett närliggande garage som eventuellt kan övertas, kostnad 1000 kr / månad. Det finns också möjlighet att skaffa boendekort för ca 600 kr/mån, om man skriver sig på adressen.

Fakta

Objekttyp

Bostadsrätt

Rum

3,5 rum och kök

Area

98 kvm

Avgift

5 692 kr/månad inkl värme, VA, kabel-tv

Byggnationsår

1907 - ROT slutet 1970 - talet

Driftskostnad

5 250 kr/år

Ansvarig mäklare

Sandra Guerrero

Sandra Guerrero

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

Beskrivning

Modern fingerfärdighet möter vackert sekelskifte. Med finess och utan att tappa fokus på de vackra detaljer som hörde vårt förra århundrade till, har Alvhem nu nöjet att presentera detta sällsynta hem. Perfekt för barnfamiljen eller för er som vill byta ut villan eller radhuset mot en renoverad bostadsrätt med ett extremt fint läge i Linné. Nära Linnégatans rika utbud men ändå avskilt och tyst. Du som har letat ett hem med fyra rum inser säkert hur unikt detta tillfälle är. Detta är ett hem för dig med högt ställda krav, för förutom att vara totalrenoverat i minsta detalj så kan detta hem även erbjuda en fungerande kakelugn, genomgående vackra sekelskiftesdetaljer, rymligt renoverat badrum med tvättpelare, socialt kök och inte mindre än två smidesbalkonger. En med utsikt ner mot Linnégatan och en om 5,5 kvm mot en öppen grönskande innergård i söder. Föreningen är trivsam med god grannsämja och välrenoverad fastighet.

Hall

Efter att ha klivit in i trapphuset och tagit hissen till våning två så inser man snabbt att detta är en välskött förening. Allt är målat i tidstypiska färger och föreningen har satsat både pengar och kraft på fastigheten. Efter att ha öppnat lägenhetens ytterdörr (säkerhetsdörr) och skymtat den nymålade hallen så blir man positivt överraskad av den generösa takhöjden om dryga tre meter. Inredd i jordnära färger och infälla spotlights med dimmer som fint lyser upp det mörkbetsade brädgolvet. Som en kontrast till de nymålade väggarna i Jotuns nyans Ascott, har teglet knackats fram på ett av vägghörnen. Detta ger en fin värme tillsammans med de övriga färgerna. Goda avhängningsmöjligheter och plats för familjens alla skor erbjuds i en garderob med skjutdörrar. Hallen leder vidare till samtliga rum och blir lite av lägenhetens nav. Dess raka väggar ger möjligheter till möblering och ytterligare förvaring. I ena hörnet finns ett inbyggt gammalt städskåp med profilerad vacker originaldörr och pärlspont. All el är ny i lägenheten och strömbrytarna kommer från Eljo Renova.

Vardagsrum

Till höger om hallen ligger det rum som idag används som vardagsrum. Anledningen till att de nuvarande ägarna har valt att ha detta rum som sällskapsrum beror med största sannolikhet på den fungerande kakelugnen som pryder ena hörnet. Med sin tilltagna takhöjd, höga fotlister och mörkbetsade furugolv är detta ett rum att trivas i! Väggarna är nymålade i Jotuns Washed Linen och även här är färgskalan harmonisk ihop med de mörka brädgolven. Vardagsrummet erbjuder plats åt både en stor soffgrupp, tv-möbel, bokhylla och läshörna. Ett stort fönster med överljus mot Majorsgatan ger ljuset spelrum. Rymdkänslan förstärks ytterligare tack vare den breda öppningen med profilerade pardörrar som bjuder in till rummet intill samt utgången till en av lägenhetens två balkonger. Även om det troligtvis är lägenhetens stora söderbalkong mot innergården som används flitigast numera så är det en skön känsla att kunna njuta av svalkan under varma sommarkvällar och studera pulsen på Linnégatan. Sommartid erbjuds faktisk någon soltimme här med. Denna balkong ramas in av svarta tidstypiska smidesräcken.

Matsal/Sovrum

I fil med vardagsrummet ligger ytterligare ett sällskapsrum. Idag används rummet som matsal men för den som har behovet fungerar rummet annars utmärkt som sovrum. Det mörkbetsade furugolvet fortsätter även här och binder varsamt ihop de två rummen och skänker en enhetlig känsla åt boendet. Väggarna går även de i samma vita ton och låter du blicken vandra neråt slås du av de höga, vackra fotlisterna som karaktäristiskt ramar in rummet. Stuckatur och stram takrosett finns givetvis även i denna del av lägenheten. Två fönster bjuder in ljuset.

Kök

Köket renoverades av de tidigare ägarna och umgänge tycks ha varit ledordet vilket avspeglas i köksmaskinernas disposition längs med två av långsidorna. Här finns gott om utrymme för flera kockar och matlagningen blir lätt en syssla som engagerar hela familjen. Både över- och underskåp är vita och de övre skåpen har infällda downlights som fint lyser upp det vita kaklet och bänkskivorna av massivt trä. Den maskinella utrustningen är inbyggd och består av gasspis med elektrisk ugn, kyl och frys i fullhöjd, fläktkåpa, inbyggd micro samt integrerad diskmaskin. Intill de glasade balkongdörrarna finns en matplats för fyra personer. Kökets väggar är nymålade i Jotuns Blek sand och även denna nyans gör sig väldigt bra ihop med det mörkbetsade brädgolvet.

Balkong

Denna lägenhet är en av få som kan stoltsera med inte bara en utan två balkonger! En hög balkongdörr i vitt, med fina snickerier och glas hela vägen ner, leder dig ut till den större balkongen i fritt söderläge, uppförd 2007. Ytan är väl tilltagen och ger gott om plats för trivsamma middagar i den ljumma sommarsolen som får fritt spelrum över den stora innergården. Balkonggolvet utgörs av träplank som känns mjukt mot bara fötter och det täckande räcket ger både fin inramning och skydd från insyn. El är dragen hit ut vilket gör att du kan nyttja balkongen långt in på sena kvällar.

Barnkammare/Arbetsrum

I anslutning till köket ligger ett litet rum med många möjligheter. De nuvarande ägarna disponerar det som barnrum, någon annan ser kanske möjligheten att skapa ett arbetsrum eller gästrum. Möjligheterna är många och behovet får styra valet. Väggarna är nymålade i Jotuns Space och golvet utgörs av mörkbetsade brädor liknande de i köket. Ett smalare fönster bjuder in söderljuset. Som i många andra lägenheter från förra sekelskiftet har väggen som vetter ut mot trapphuset fått en karaktäristisk rundning, vilket ger en fin charm åt rummet. Direkt till höger om den vackra spegeldörren som delar av rummet från köket finns har ägarna skapat extra förvaring i form av platsbyggda hyllor.

Sovrum 2

Längst in i lägenheten, avskilt från de andra gemensamhetsutrymmena, ligger ett rogivande sovrum. Atmosfären är avspänd med ljusmålade väggar, ljust golv och ett brett fönster i söder med utsikt mot innergårdens grönska. Längs ena väggen finns förvaringsmöjligheter i form av en garderob med skjutdörrar.

Badrum

I förlängningen till hallen ligger det nyrenoverade badrummet. Det man slås av är inte bara hur smakfullt det är utan också hur stort det är för att tillhöra en sekelskifteslägenhet. Hör finns plats för både dusch, förvaring och tvättpelare. Väggarna är kaklade med vita stora kakelplattor och golvet pryds av ljusgrå klinker med underliggande golvvärme. Ena hörnet utgörs av en dusch med vikbara duschväggar av glas och i det motsatta hörnet står en pelare med tvättmaskin och torktumlare. Separat från själva duschavdelningen finns en wc-stol och en extra bred vit kommod med handfat och på väggen sitter en handdukstork. Taket pryds av infällda dimbara spotlights för bästa belysning.

Övrigt

Som ett komplement till tvättmöjligheterna i lägenheten, finns en rymlig välutrustad tvättstuga på innergården. Den är stor och erbjuder många olika tvättpass tack vare ett elektroniskt bokningssystem. Kabel-tv från Com Hem ingår i avgiften och bredband finns indraget i fastigheten via Com Hem. Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser. Däremot har de nuvarande ägarna en garageplats i ett närliggande garage som eventuellt kan övertas, kostnad 1000 kr / månad. Det finns också möjlighet att skaffa boendekort för ca 600 kr/mån, om man skriver sig på adressen.