Mintensgatan 5B

Lunden | 1945

En stor och härligt ljus trea på fjärde våningen (hiss finns i huset) i föredömligt välskötta Brf Minten. De 84 kvadratmetrarna rymmer luftigt vardagsrum med utgång till eftermiddags- och kvällssolig balkong med maffig utsikt, två stora sovrum, kök (med möjlighet till öppen planlösning till vardagsrum), och ett nyligen renoverat badrum med tvättmaskin. Gott om förvaring såväl i bostaden som i rymligt förråd. Låg belåningsgrad (endast 3323 kr/kvm) avspeglar sig i den låga månadsavgiften. Det här är en kommande försäljning, men du är varmt välkommen med din intresseanmälan redan nu.

 • Pris: 4 800 000 kr (pris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 84 kvm
 • Areakälla: Föreningens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Lunden
 • Månadsavgift: 3 941 kr inkl. värme, VA. Obligatoriskt tillägg för bredband och telefoni tillkommer med 220 kr/mån.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 249 205 kr
 • Byggnadstyp: Funkis
 • Byggår: 1945
 • Övriga utrymmen: Två förråd (vind och entréplan). Tvättstuga, barnvagnsförråd och cykelförråd ligger alla i anslutning till entrén. Gemensam uteplats med grill.
 • Våning: 4 av 6
 • Hiss: Ja, Hiss till halvplanet nedanför samt ovanför.
 • Lägenhetsnummer: 32
 • Andel i föreningen: 2,87315%
 • Andel av årsavgift: 2,82104%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Uppvärmning: Fjärrvärme

Visning

söndag 26 maj 15:3016:00

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Ann Stenmark

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0766-44 66 03 | ann@alvhem.com

Byggnadsstilen

Funkis

Få arkitektoniska stilar har fått ett sådant genomslag som funktionalismen. Även om flera inriktningar återspeglades inom konsten och…

Läs mer
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

Hissen stannar på varje halvplan. Traska en halvtrappa upp, och kliv in hallen. Här finns gott om plats för avhängning, och förvaring i garderober. Golvet som möter här är parkett som behandlats med pigmenterad hårdvaxolja, och flyter vidare in i vardagsrum.

Vardagsrum

Genom pardörrar med etsat glas kliver vi in i vardagsrummet. Ett riktigt rymligt rum som har plats för såväl matbord som större soffmöbler. Stort ljusinsläpp tas emot väl av det ljusa golvet, och väggar målade i vitt. Här finns utgången till den härliga balkongen. Inbyggd förvaring i en djup klädkammare med hyllsystem från 2021.

Balkong

Balkongen bjuder på en maffig utsikt, med Karlatornet åt ena hållet, och St. Pauli-kyrkan åt det andra. Nordvästligt läge innebär eftermiddags- och kvällssol, och därtill en utsikt över otroliga solnedgångar. Storleken är bra, och ger plats åt både bord och stolar och krukor för odling och blomsterprakt.

Sovrum 1

Ett lyxigt stort sovrum där det blir gott om plats över även när det möblerats med en större dubbelsäng. En hel garderobsvägg ger förvaring utöver det vanliga (Ikea-stommar, med luckor och överskåp från Fronts by Sweden). Här är väggarna målade i en dov, rosa nyans, och golvet är slipat och behandlat med lut och såpa.

Sovrum 2

Även detta rummet är ordentligt stort. Här är väggarna målade i ljusgrönt. Det finns exempel i föreningen där man skapat en fyra genom att dela av detta rummet och slå ut väggen mot klädkammaren.

Kök

Köket är renoverat ca 2012, med skåpsinredning från Noblessa. Köket har en klassisk form med en arbetsdel, och matplats vid fönstret. En spännande möjlighet är att öppna upp köket mot vardagsrummet för att kunna ha ett riktigt stort matbord och en social planlösning där man enkelt umgås mellan rummen (nedtagning av väggar kräver styrelsens tillstånd, kontakta mäklaren för mer information). Kökets maskinella utrustning består av spishäll och ugn (Constructa), kolfilterfläkt, diskmaskin (Bosch), samt kyl och frys (Electrolux, ca 2017).

Badrum

Badrummet totalrenoverades 2021 i ett lyxigt utförande. På det uppvärmda golvet ligger ljusgrå klinkers i kalkstensimitation (Bera & Beren Light gray). Klinkersen klär även del av väggarna, och bryts sedan av med vitt kakel. Duschar gör man bakom invikbara väggar i klarglas, och handdukstorken levererar torra och varma handdukar. Handfat, skåp, spegel, och spegelbelysning kommer från Vedum, och är i färgen Linnebeige. Tvättmaskinen (Electrolux Perfect Care 600) underlättar vardagen.

Förråd: Bostadsrättsinnehavaren nyttjar två förråd. Ett större på vinden, och ett i markplan.

Område

Örgryte med omnejd

Örgryte med omnejd består till största delen av flerfamiljshus, radhus och villor uppförda mellan 1920 och 1950. Sankt Sigfridsgatan kantas av vackra trähus i 20-talsklassicism, ett resultat av stadsarkitekt Albert Lilienberg.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.