Nordenskiöldsgatan 18

1949

Vad sägs om en tvåa på högsta ordinarie våningsplan med hiss, fransk balkong och öppen spis? Det är senfunkis i sin finaste form på en av Linnéstadens mest centrala gator. Öppet mellan kök och vardagsrum, fina originaldetaljer och ett alldeles underbart ljus. Mycket välskött fastighet och bostadsrättsförening i kvarteren vid Slottsskogen. Låg avgift.

Högsta bud: 3 820 000 kr

Budhistorik

Bud
Budgivare
Datum
3 820 000 kr
Budgivare 1
31/01 13:14
 • Pris: 3 950 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 58 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 2 790 kr Inklusive värme, vatten, kabel-tv. Obligatoriskt tillägg om 100 kr för fiberbredband tillkommer.
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 299 221 kr
 • Byggnadstyp: Funkishus
 • Byggår: 1949
 • Våning: 5 av 6
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 14
 • Andel i föreningen: 4,89694%
 • Andel av årsavgift: 4,87884%
 • Balkong: Ja. Fransk balkong
 • Energiförbrukning: 115 kWh/år
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Olivedal 12:11

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Anna-Kajsa Nylander

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0703-95 95 26 | anna-kajsa@alvhem.com

Byggnadsstilen

Funkis, 1930-tal

Få arkitektoniska stilar har fått ett sådant genomslag som funktionalismen. Även om flera inriktningar återspeglades inom konsten och…

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Först måste vi reda ut vem den där Nordenskiöld var. Fakta i frågan är att Adolf Erik Nordenskiöld som förste polarforskare åren 1878-1880 seglade Nordostpassagen från Europa via Norra Ishavet till Asien med fartyget Vega.

Dåså.

Om du vill bo lugnt och tyst mitt i Linné och uppskattar funkisarkitekturens raka arkitektur, ja då har du nu hittat ett boende som infriar alla dina önskningar. På femte våningen förmedlar vi nu denna tvåa om 58 kvadratmeter i utmärkt skick. Perfekt för dig som helt enkelt vill bo riktigt bra.

Den goda känslan infinner sig redan ute på gatan. Nordenskiöldsgatan löper som en lunga genom Linnéstaden från Sveaplan i väster till Vegastaden i öster och bara ett halvt kvarter från närmaste spårvagnshållplats på Olivedalsgatan.

Adressen är bästa tänkbara och femte våningsplanet garanterar ljuset, himlen, tystnaden. Både fastighet och förening är extremt välskött. Brf Nordenskiöldsgatan 18 har alltid tagit väl hand om sina fastigheter och styrelsen är ambitiös.

Närservicen är extremt bra tack vare läget mitt i Linné. Närmaste deli, Bodega Nord, hittar du faktiskt i huset! Och en större livsmedelsbutik är Hemköp tvärs över gatan. Kring Linnégatan finns såväl kaféer, apotek, träningscenter, färsk fisk och systembolag. Till Slottsskogen är det bara en kort promenad och för dig som går på Handelshögskolan blir det nära till plugget. Studerar du vid Göteborgs universitet, Chalmers eller Sahlgrenska är läget också ypperligt tack vare bra kommunikationer med buss och spårvagn. När du kliver ut så hittar du Brunchoteket runt hörnet och populära Egg&Milk hittar du vid Sveaplan, där den piazzaliknande uteserveringen på sommaren bidrar till den sköna stämningen på gatan.

Vi sammanfattar: ett osedvanligt vackert hem i Göteborgs just nu mest attraktiva stadsdel. Dessutom: förutom en lägenhet i toppskick, så har du här chansen att bli medlem i en välskött förening som har tagit mycket väl hand om sitt hus.

Inne på föreningens innergård slås man av lugnet. Trots fastighetens läge några kvarter från Linnégatans brus, så kan man verkligen inte tro att man befinner sig mitt i rikets andra stad.

Redan i trapphuset slås man av hur välbehållet huset är. Det är varsamt och tidstypiskt renoverat. Kliv in genom träporten ta hissen så högt upp du kommer och säg hej till det sena 40-talet då folkhemsarkitekturen stod i zenit.

Hall

I hallen finns en klädkammare med skjutdörr rakt fram, en snygg tapet, tidstypisk hatthylla och det gamla elskåpet är finurligt omgjort till ett nyckelskåp. Via ett stort valv i original (ja, välvningen på valvet är faktiskt också original) kliver du in i vardagsrummet.

Vardagsrum

Detta är ett stort sällskapsrum med många möjligheter att variera sig i möbleringen. Ett stort fönsterparti i burspråksform gör att sikten blir fri ner mot Linnégatan och ända upp mot Slottsskogen. Mot just Linnégatan och östersolen har du dessutom en fransk balkong. Här finns en öppen spis i funktion, som höjer stämningen under vinterhalvåret. Väggarna är vackert tapetserade med ett klassiskt mönster från Stig Lindberg och övriga ytor målade i Stockholmsvitt. Också här finns flera bevarade tidstypiska detaljer i form av djupa fönsternischer med tjocka stenskivor och stavparkett i holländsk läggning.

Sovrum

Här finns plats för en stor dubbelsäng med tillhörande sängbord och mycket förvaring. Den mycket snygga och tongivande tapeten har Josef Frank ritat för Svenskt Tenn.

Kök

Så bra det blev när väggen mellan kök och vardagsrum togs ner en bit! Luckor målade i en gröngrå nyans som vi kallar gråpäron, snickerierna är från Puustellikök med inbyggda vitvaror från AEG och Electrolux spis- och JA, diskmaskin finns också. Tidstypiska beslag och tapet som är designad av Stig Lindberg. Praktiskt skafferi.

Badrum

Badrummet är helkaklat i vitt med grå klinkers på golvet. Dusch, handfat, tidernas coolaste badrumsskåp och wc-stol. Plats finns för tvättmaskin, om man vill installera det.

Fakta

Hall: Tapet "Berså" Stig Lindberg 1947, från utställningen för NK Bo. Väggfärg Caparols "Curry 110".

Vardagsrum: Tapet "Poem d’amour" Stig Lindberg 1947, från utställningen för NK Bo

Sovrum: Tapet "Eldblomman" Josef Frank för Svenskt Tenn ,1940-tal

Kök: Tapet "Pottery" Stig Lindberg 1947. Luckfärg i nyansen "Gråpäron".

Badrum: Vintage badrumsskåp, Vetta Brevettato C.M Torino Italien 1950-tal

Vit färg, genomgående 0502Y "Stockholmsvit" (förutom takfärg som är standard vit takfärg)

Övrigt

Till lägenheten medföljer ett förråd. I källaren finns en välutrustad tvättstuga.

På baksidan av fastigheten finns en gemensam innergård som används flitigt av de boende i huset. Innergården är öppen och rymlig med stor altan, gräsmatta, diverse planteringar, utemöbler, grill mm. Dessutom finns här cykelställ och miljöstation med källsortering.

Fastigheten är ansluten till bredbandsnät. I området gäller boendeparkering (boendekort M) eller så får man ställa sig i kö till p-plats i närliggande garage med priser från ca 1000 kr/månad (Vegagaraget är närmst).

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.