Nordhemsgatan 31A

1910

Renoverad och mycket charmig 2,5:a med en mängd vackra sekelskiftesdetaljer bevarade. Brädgolv, stuckaturer och profilerade dörrar. Renoverat kök och badrum i gammal stil. 70 yteffektiva kvadratmeter - perfekt för dig som behöver ett extra litet rum för barn eller familj på besök! Lugnt och fritt läge utan någon byggnad mittemot. Genomgående planlösning och högt i tak. Egen entré från portgången. I avgiften ingår förutom ett trivsamt boende både bredband och kabel-tv.

 • Pris: 4 500 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2.5 rum och kök
 • Boarea: 70 kvm
 • Areakälla: Faktisk uppmätn norm SS 21054
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 3 982 kr inkl värme, vatten, kabel-tv, bredband (fiber) & bostadsrättsförsäkring (bostadsrättstillägg)
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 421 475 kr
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1910
 • Våning: 1 av 4
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 1 / 1001
 • Andel i föreningen: 4,53261%
 • Andel av årsavgift: 4,52764%
 • Balkong/Uteplats: Nej
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 2-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag
 • Fastighetsbeteckning: Olivedal 2:8

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Sandra Guerrero

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0766-44 66 11 | sandra@alvhem.com

Extra kontakt

Tony Henschel

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0766-44 66 13 | tony@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

I kvarteret mellan Plantagegatan och Prinsgatan, i ett välhållet hus från förra sekelskiftet, har Alvhem nöjet att presentera denna renoverade och ytterst kvadratsmarta 2,5:a. Perfekt för dig som behöver det där extra lilla sovrummet men som kanske inte vill lägga pengarna som en stor trea kräver. Extrarummet i detta hem erbjuder många funktioner - barnrum, hemmakontor eller gästrum! Dessutom huserar lägenheten ensam på våningsplanet och kan skryta med en egen ingång och möjlighet att njuta av en uteplats utanför. Lägenheten har genomgått en renovering av både kök, golv och ytskikt och den generösa takhöjden ger tillsammans med höga fönster åt två håll och fritt läge en mycket trivsam känsla.

Sammanfattningsvis är detta ett osedvanligt vackert hem i Göteborgs just nu mest attraktiva stadsdel. Dessutom: förutom en lägenhet i toppskick, så har du här chansen att bli medlem i en bostadsrättsförening med bra koll på fastighet och finanser.

Hall

Läget i Linné gör att allt det goda finns nära till hands, men på Nordhemsgatan 31 råder lugnet. När du klivit in i föreningens port och tagit en titt på den välskötta innergården så är chansen stor att någon granne tar igen sig på de gemensamma utemöblerna vilket kan ge upphov till en trevlig pratstund. Detta unika hem ligger ensamt på sitt våningsplan med egen ingång vilket tyder på att det för 113 år sedan troligtvis utgjorde vaktmästarbostaden. När man öppnat dörren så leder en trappa dig upp i hallen. Väggarna är målade i Jotuns "Devine" och längs båda sidor finns plats för både yttekläder och skor. Ljuset strömmar in från både köket och vardagsrummets öppningar och man vill genast se mer!

Vardagsrum

Ljust och mycket fritt beläget vardagsrum tack vare avsaknaden av byggnader mittemot. Utanför fönstren som vetter åt öster finns träd och grönska och en bit bort kan man skymta Linnégatan och storstadslivets puls. Det är unikt att bo i Linné och inte ha någon som bor mittemot. Dessutom sluttar gatan utanför och det gör att våningsplanet känns ännu högre. Rummets väggar är målade i Jotuns "Tidlös" och taket ramas in av vacker stuckatur med takrosett. Golvet pryds av originalbrädor som slipats och vitpigmenterats. Detta rum är som gjort för socialt umgänge med plats för både soffgrupp, tv-möbel och rejält matbord. Takhöjden om ca tre meter förstärker sekelskifteskänslan.

Kök

I mitten av lägenheten ligger köket som renoverats av fackmän 2015 i gammal stil. Vita profilerade luckor och mörk bänkskiva ger tillsammans med en framtagen tegelvägg en ombonad känsla. Den maskinella utrustningen består av en induktionshäll, en varmluftsugn, översittande fläktkåpa och en inbyggd diskmaskin. På motsatt sida finns en fristående kyl/frys i svart från italienska Smeg. En charmig gammal skjutdörr med glasfönster avskiljer köket mot det mindre rummet som ligger intill. Plats för ett mindre matbord finns mittemot själva köksdelen. Är man större sällskap sitter man med fördel i vardagsrummet och intar middagen. Rummets väggar är målade i en bruten vit nyans och golvet består av en schackrutig linoleummatta. Med största sannolikhet finns originalbrädgolv att ta fram. För den som vill ha ett större kök kan väggen in till det mindre rummet enkelt tas ned.

Barnrum/Arbetsrum

Barnrum, hemmakontor eller gästrum? Det är i alla fall ett väldigt bra extrarum som kan fylla många funktioner. Detta rum gör att bostaden kan användas som en mini-trea!. Ljuset strålar in genom det höga fönstret i väst läget mot gården gör rummet extra tyst. Väggarna är både målade i en ljusgrå nyans men har även teglet synligt och vitmålat. Golvet består även här av samma schackrutiga linoleummatta som i köket.

Sovrum

Med knäpptyst läge mot innergården erbjuder det smakfulla sovrummet gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Ett högt fönster i väster släpper in ljuset och gör att man kan öppna utan att störas av storstadsbruset under sommaren. Väggarna är målade i Jotuns "Mild", en cremevit nyans som fint framhäver snickerierna och stuckaturen som ramar in taket. Golvet pryds av samma vitpigmenterade originalbrädgolv som i övriga rum. Längs ena väggen finns fem inbyggda garderober med profilerade dörrar som ger en platsbyggd känsla. Här ryms utan problem både hans och hennes kläder.

Badrum

Renoverat tidlöst badrum 2015 av fackmän. Vitkaklade väggar och klinkergolv i samma ljusa nyans med underliggande golvvärme. I ena hörnet finns en dusch som avskiljs med glasade vikbara väggar och mittemot ett rustikt handfat som vilar på en vitmålad antik byrå. En vägghängd wc-stol visar att inget har lämnats åt slumpen och en igensatt gammal ingång har tagits till vara på och erbjuder öppna vita hyllplan med svarta konsoller.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.