Nordhemsgatan 50

1904

Sekelskiftestrea belägen högst upp i huset med balkong i friaste västerläge och många soltimmar. Stora rum i fil, gamla brädgolv, pardörrar och ett oöverträffat ljus. Två utmärkta sovrum, platsbyggda garderober och tvättmaskin i badrummet. Den låga avgiften skvallrar om en välskött förening med god ekonomi. Välkommen till en drömlägenhet i populära Nordhemsbacken.

 • Pris: 5 800 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 81 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 3 780 kr inkl värme, VA
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 545 443 kr
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1904
 • Våning: 4 av 4, Tre trappor upp
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 0007
 • Andel i föreningen: 4,98388%
 • Andel av årsavgift: 4,98387%
 • Balkong: Ja
 • Energiförbrukning: 130 kWh/år
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Olivedal 15:4

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Sara Wibréus

Fastighetsmäklare i Linnéstaden samt villor

0766-44 66 15 | sara@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Nordhemsgatan är en av ytterst få gator som har en obruten rad av stenfastigheter från förra sekelskiftet. Här står välbevarade hus i långa led från hamnen ända upp till Slottsskogen. I populära Nordhemsbacken har vi nu nöjet att visa en ovanligt stor fin och personligt inredd trea om på cirka 81 kvadratmeter.

Handen på hjärtat, hur ofta dyker den här kombon upp: högsta balkong, brädgolv, låg avgift och en av stadsdelens allra bästa utsiktslägen! Välkommen till Linnéstaden och ett luftigt hem som har allt det där du förväntar dig av en lägenhet från början av 1900-talet. Lägenhetens planlösning är klassisk med vardagsrum och sovrum ut mot gatan medan köket och det andra sovrummet vetter mot gården - och minsann ett badrum med tvättmaskin. Känner man för att sitta ute en stund är balkongen ut mot Nordhemsgatan stor nog att rymma alla middagsgästerna. Läget är rakt västligt och solen - när den väl skiner - är med från lunch och fram till sena kvällen. Titta norrut och du ser vackra stenhus, hamnen och till och med en skymt av härliga Hisingen. Söderut klättrar de vackra fasaderna upp mot Nordhemsskolan och mot väster är mest bara himmel.

Här har du dessutom chansen att bli medlem i en stabil och välmående förening. Brf Kråkberget har tagit mycket väl hand om sin fastighet och det både syns och känns att här är grannsämjan god. De låga avgifterna skvallrar om en välskött bra ekonomi.

Hall

Från det tidstypiskt renoverade trapphuset, där hantverkarna har gått mycket varsamt fram och många äldre detaljer är bevarade, kommer vi in i hallen. När du gläntar på dörren möts du av en ljus lägenhet med bra rymd. Alldeles innanför ytterdörren ligger klinker som sedan övergår i brädgolv. Här finns plats att hänga jackan och gott om dold förvaring i de tre platsbyggda garderoberna som nuvarande ägare låtit bygga i den inre hallen. Ett städskåp finns också alldeles utanför badrummet längre in i den inre hallen.

Vardagsrum

Läget på fjärde våningen gör att ljuset härskar med oinskränkt makt och takhöjden om nära 2,90 meter ger ett luftigt intryck. Originalgolv, en stram stuckatur, väggar i en fin ljus ton och fönster mot väster. Rummet är i stort sett kvadratiskt, vilket gör det lätt att möblera. En glasad dörr leder ut till balkongen.

Balkong

Är det Linnéstadens allra bästa balkong? Mycket tyder på det. Läget är högt och väderstrecket är västligt, vilket ger bra med både dag- och kvällssol. Utsikten sträcker sig längs Nordhemsbacken i söder och hela vägen ner till hamninloppet i norr. Balkongen är rymlig och den absolut perfekta platsen för en ljummen sommarkväll! En markis finns för den som tycker att det blir FÖR ljust.

Sovrum

Ligger i fil med vardagsrummet. Pardörrar skiljer av och även här är golvet från 1900-talets början i allra bästa form: slipat och vaxat med hårdvaxolja. En framtagen tegelvägg berättar också en del av husets historia. Tapet från Morris - ursnyggt! Här finns gott om plats för garderober om så önskas - eller också är du en av dem som gärna skulle planera ett framtida kök här istället?

Arbetsrum / sovrum

Lägenhetens andra sovrum - även det stort nog åt dubbelsäng. Plankgolv, tapet signerad William Morris på väggarna och ett tyst och ett lugnt läge mot gården.

Kök

Byggt i vinkel och renoverat 2007. Vita, släta luckor, massiv bänkskiva i ek och rostfria vitvaror. Vid matbordet finns plats för hela familjen.

Badrum

Renoverat 2007 i grått och vitt. Utrustat med wc-stol, kommod, duschhörna, vattenburen handdukstork och tvättmaskin. Torktumlaren som syns på bilden har gått sönder och därmed tagits bort.

Övrigt

Till lägenheten medföljer två vindsförråd om ca 6 kvadrat vardera. Hiss finns ej i huset. Föreningens tvättstuga ligger i källarplanet och har tre maskiner.

Fiber finns draget in till varje lägenhet, men medlemmarna får själva stå för abonnemanget.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.