Nordhemsgatan 65A

1904-1907

ACCEPTERAT PRIS Välkommen till både och! Välkommen till underbart charmigt sekelskifte med fungerande kakelugn, knarrande brädgolv, höga fönster och fantastisk takhöjd. Och välkommen till vindsvåningslugn, putsade murstockar, blottade takbjälkar och takåsvyer. Här på Nordhemsgatan 65A finns en perfekt familjefyra med tre sovrum, två möjliga vardagsrum, två badrum och ett väldigt rymligt kök. Lägenheten har en ingång på varje våningsplan och är optimal för familjen med lite äldre barn. Ej hiss.

 • Pris: 6 600 000 kr (accepterat pris)
 • Antal rum: 4.5 rum och kök
 • Boarea: 118 kvm
 • Areakälla: Faktisk uppmätn norm SS 021054
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 6 681 kr Inkl värme och va. Obligatoriskt tillägg för bredband, tv och telefoni 305 kr.
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1904-1907
 • Våning: 4 av 4
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 6508 / 1301
 • Andel i föreningen: 5,43%
 • Andel av årsavgift: 5,43%
 • Balkong: Nej
 • Energiförbrukning: 144 kWh/år
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Olivedal 7:5

Visning

söndag 4 december 15:0015:30

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Anna-Kajsa Nylander

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0703-95 95 26 | anna-kajsa@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Utanför porten finns det mesta! Perfekt placerad i Nordhemsbacken, lagom högt upp i backen för att få lugnet men inte så högt upp så man blir andfådd. Femtio meter ner korsar Nordenskiöldsgatan, här finner du en välsorterad matbutik med en bra delikatessavdelning. Fyra av stans bästa italienska restauranger ligger på samma gata och skulle du tröttna på det har du klassiska rätter på Manfreds där Wienerschnitzel är ett måste.

Några snabba steg upp i Nordhemsbacken ligger Brf Smugglaren 2003, som äger husen på Nordhemsgatan 65 och 67. Sedan föreningen tog över fastigheten 2008 har många stora renoveringar klarats av och de boende kan numera stoltsera med ett vackert och välmående sekelskifteshus. Väl innanför den tunga röda träporten som tystar sorlet från gatan, välkomnas du av en prydlig innergård i etage. Här finns plats för både cykelförvaring och trivsamma grillkvällar. Ryktet säger dessutom att ett av områdets bästa plommonträd växer här. Samtliga trapphus har genomgått en varsam renovering i tidstypisk stil.

Via den tidstypiska portiken på nummer 65, in i ett välbevarat trapphus och upp till högsta våningsplan. Nu är du hemma. Nej, det finns ingen hiss, men du behöver å andra sidan inte oroa dig över att du inte får till din vardagsmotion.

Hall

Här hänger du av ytterkläder och parkerar skor. Denna hall binder ihop det nedre våningsplanets rum. På golvet ligger rustika plank, väggarna är målade i en behaglig grön ton och du känner direkt en känsla av hemtrevnad.

Vardagsrum

Rakt fram från hallen och entrén ligger det härliga vardagsrummet. Det första du noterar är ljuset från två höga fönster, ett ljus man bara får om man befinner sig högst upp i huset. Takhöjden här är ca 2,8 meter, på golvet ligger originalplank som är minst 115 år gamla och i ena hörnet står en vacker kakelugn som fungerar utmärkt att elda i. Här möblerar du lätt med soffgrupp och livets rekvisita.

Livsnjutarens rum

I fil med vardagsrummet ligger nästa rum av typisk sekelskifteskaraktär. Här finns plats för livsnjuteri oavsett om du använder det som en förlängning av vardagsrummet eller som sovrum. Här inne har du härligt ljus från ett högt fönster, plankgolv enligt beskrivningen ovan och samma ljuvliga takhöjd. Om du eldar i kakelugnen kan du se och höra den sprakande elden även hit in.

Kök

Tillbaka via hallen nås köket. Ett rymligt rum med plats för ett stort matbord. Här kan man ha många gäster både till frukost och middag. Fint massivt plankgolv, snickerier och arbetsytor i vinkel samt helt kyl och frys.

Badrum ett

På nedre plan finns ett av hemmets badrum. Vitt kakel på väggarna, grå klinkers på golvet. Handfat, dusch och wc.

Nästa vardagsrum

Ligger på våning två. Spiraltrappan som tar dig upp är nätt och luftig. Här uppe på etaget är takhöjden till nock riktigt bra och det ligger ett fint plankgolv på hela våningsplanet. De gamla takbjälkarna är blottade och smälter med sin vitmålade yta in fint i allt det ljusa. Rummet här används idag som arbetsrum, men kan lika gärna rymma ytterligare en soffgrupp och till exempel användas som tv-rum. Här kommer man in om man använder lägenhetens andra entré. Ungdomarna som växt upp i detta hem har verkligen tyckt att det är toppen. Ett helt våningsplan för sig själva, komma och gå som man vill och så vidare.

Sovrum två

Plats för dubbelsäng, takåsvyer och ett riktigt stort takfönster. Att ligga här och se ut över en stad som slumrar eller titta på stjärnhimmeln får man kalla vardagslyx.

Sovrum tre

Det största av sovrummet har plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang och ändå yta över till annat. Kanske får yogamattan ligga permanent utrullad? Längs med ena väggen finns flera garderober. Takhöjden är toppen och utsikten likaså.

Badrum två

Ytterligare ett badrum, kan det stämma? Ja! Helkaklat i vitt, grå klinkers på golvet, golvvärme, tvättställ, tvättmaskin och torktumlare samt dusch. Toppen helt enkelt.

Förråd

Lägenhetens oerhört praktiska förråd nås direkt från lägenheten.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.