Nordhemsgatan 67A

Linnéstaden | 1904-1907 | Arkitekt Karl Hansson

Drömlik sekelskiftestrea med balkong och social planlösning. Fantastiskt kök, matplats för många, vackert brädgolv, stuckaturer, takrosett, spegelpaneler och höga fönster. Utmärkt och lugnt läge i Linné, lagom många steg upp i nordhemsbacken.

Högsta bud: 5 850 000 kr

Budhistorik

Bud
Budgivare
Datum
5 850 000 kr
Budgivare 1
19/02 11:41
 • Pris: 5 850 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 82 kvm
 • Areakälla: Faktisk uppmätn norm SS 021054
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 4 827 kr inkl värme, VA, kabel-tv. Obl. tillägg är 305kr för bredband och 159kr för balkong.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 600 986 kr
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1904-1907
 • Våning: 2 av 5
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 6703 / 1102
 • Andel i föreningen: 2,85%
 • Andel av årsavgift: 2,85%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 2-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Fastighetsbeteckning: Olivedal 7:6

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Anna-Kajsa Nylander

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0703-95 95 26 | anna-kajsa@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Linné är en stadsdel som berör och få är de som inte blir förälskade i dess gemytliga miljö. Här avlöser barnvagnsrullare och hundrastare varandra. Hela stadsdelen genomsyras av en trygg och avkopplande atmosfär och det är lätt att fatta tycke för dess genuina charm. Här finner du det mesta, allt i från nybakat bröd till heminredning och blommor. Alldeles runt hörnet från lägenheten breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har används till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla dess åldrar. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt vindlar sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg.

Att huset ligger mitt i den berömda Nordhemsbacken, Linnéstadens egna "San Fransisco ", är knappast en nackdel. Innanför dörren är storstadspulsen som bortblåst och bara några meter ner nås Nordenskiöldsgatans rika utbud med restauranger, matbutiker och caféer. Väl innanför den tunga röda träporten som stänger ute sorlet från stadspulsen välkomnas du av en prydlig innergård i etage. Här finns plats både för cykelförvaring och trivsamma grillkvällar. Ryktet säger även att ett av områdets bästa plommonträd växer här, men också vinbärsbuskar och andra planteringar. Den röda porten öppnas automatiskt med hjälp av en portkod och välkomnar dig in i portgången som leder vidare till uppgång A. Trapphuset är extra brett och rymligt med spår från förra sekelskiftet. Rustika trappor av mörk sten med svartmålade smidesdetaljer.

I denna idyll har Alvhem nu nöjet att erbjuda en fin sekelskiftestrea med balkong i tyst läget mot den lummiga innergården. Detta hem har dessutom ett härligt kök med köksö. Samt all bevarad gammal charm från 1900-talets början. Detta är en underbar lägenhet som måste upplevas!

Hall

Innanför den röda entrédörren möts du av en trevlig och praktisk hall med både garderob och klädkammare. Hallen leder vidare till de sociala ytorna rakt fram. Ett vackert plankgolv original följer dig in. Man slås redan i hallen av den näst intill perfekta rumsdispositionen. Ett eller två separat tyst belägna sovrum direkt till höger och rakt fram umgängesytorna. Mittemellan ligger badrummet. Kanske är det den genomtänkta planlösningen som gör att lägenheten känns större än sina 82 kvm?

Kök

Lägenhetens stora kök är fantastiskt. Förmiddagssolens strålar slår in genom de höga fönstren som vetter åt Nordhemsgatans lugn. Här finns gott om förvaring och härliga arbetsytor. Den stora köksön är en självklar samlingpunkt både till frukost och middag. Kökssnickerierna har en ljuvligt lindblomsgrön färg och man märker att stor möda har lagts vid detaljer. Fin bänkskiva i stenkomposit, underlimmad diskho, infälld spishäll, vackra mässingsbeslag och rektangulärt kakel satt i halvförband. Integrerad diskmaskin, fristående kyl och en klassisk fläktkåpa.

Matsal eller vardagsrum och arbetsrum

Via en stor öppning nås rummet i fil med köket. Idag är rummet snyggt uppdelat mellan matsal och extrarum/ arbetsplats med en glasvägg med svarta spröjs. Rummet har en mängd bevarade detaljer från det förra sekelskiftet. Höga fotlister ramar fint in brädgolvet i original. En generös takhöjd ger tillsammans med alla höga fönster mot Nordhemsgatan ett luftigt intryck. Det vita taket pryds av en charmig stuckatur och takrosett. Matbordet här kan vara riktigt stort. Vill man använda rummet som vardagsrum kan glasväggen enkelt flyttas. Det måste understrykas att detta rum är en dröm för de som har ett rikt socialt liv med många middagar hemma.

Badrum

Från hallen nås badrummet. Stilen är tidlös med klassiska materialval. Väggarna är kaklade med vita kakelplattor och golvet pryds av grå klinker med underliggande golvvärme. Förutom wc så erbjuder det också ett handfat med kommod och översittande spegelskåp, badkar, tvättmaskin, handdukstork och bra förvaring. I taket sitter infällda spotlights med dimmer för en behaglig belysning.

Allrum/ sovrum

Efter att man passerat hallen och den stora klädkammaren nås ett rum som idag används som allrum. Tyst och lugnt beläget mot gården och perfekt rymligt att möblera med soffmöbel. Fönstret släpper in grönska och ljus. Jag tycker att detta rum absolut skulle kunna användas som master bedroom. Se den alternativa planlösningen.

Sovrum med balkong

Sovrummet är också det tyst beläget med fönster och balkong mot den lummiga innergården. Här ryms gott och väl en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och längs ena väggen finns en stor garderob med med goda förvaringsmöjligheter. Det tysta läget gör att man utan problem kan sova med fönstret öppet utan att störas av storstadens brus. Balkongen blir ett extra rum under varma sommarkvällar och det är en fröjd att blicka ut över den mysiga innergården. Här känns det skönt att sätta sig ostört med en bra bok och njuta av tystnaden som den här sidan av fastigheten har att erbjuda.

Övrigt

Föreningen äger en välskött och trivsamt anlagd innergård i två nivåer. Här finns både grönskande växtlighet i form av träd och dekorativa planteringar samt en stilren och praktisk stenläggning. För den som vill umgås finns utemöbler och grillmöjligheter. I källaren på Nordhemsgatan 65 C ligger föreningens gemensamma tvättstuga. Välutrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, en centrifug, två torkrum samt en kallmangel. Cykelförvaring under tak finns inne på gården på Nordhemsgatan 67. I markplan i uppgång 65 B finns ett kombinerat cykel- och barnvagnsrum. Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.