Nordhemsgatan 70A

1904 | Arkitekt Justus Andersson

Supersmart planerad familjefyra från sekelskiftet med tre bra sovrum, brädgolv, Kvänumkök och kakelugnar. Högt och ljust läge med utsikt. Bygglov för redan betald balkong är klart. Planerad byggstart 2024. Allt detta på toppadress i Linnéstaden. Ej hiss.

 • Pris: 5 500 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 4 rum och kök
 • Boarea: 97 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 7 862 kr inkl värme, VA, fiberbredband
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 561 845 kr
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1904
 • Våning: 4 av 5
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 7 / 1301
 • Andel i föreningen: 11,86%
 • Andel av årsavgift: 12,7%
 • Balkong/Uteplats: Nej
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 2-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Fastighetsbeteckning: Olivedal 13:14

Visning

söndag 24 september 12:0012:30

måndag 25 september 17:0017:30

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Tony Henschel

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0766-44 66 13 | tony@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Vilken gata i Linnéstaden har en obruten rad av stenfastigheter från förra sekelskiftet? Svaret är Nordhemsgatan! Här står välbevarade hus i långa led från hamnen ända upp till Slottsskogen. Nästan uppe på toppen av backen visar vi nu en ovanligt välplanerad fyrarummare om 97 kvadratmeter. Utsikten från kök, hall och vardagsrum är inget annat än underbar med Skansen Kronan, Citygate och Landalabergen i blickfånget. Balkong med färdigt bygglov planeras att byggas från vardagsrummet under 2024. Säljarna har betalat för balkongen och detta ingår i köpet.

Läget är centralt i Linné och godbitarna finns inom promenadavstånd: saluhallen Briggen med delikatesser från jordens alla hörn, Linnégatan med alla krogar och kaféer, och Slottsskogen och Änggårdsbergen med möjligheter till rekreation. Innergården delas med grannföreningen i nummer 68 och är en grön och kuperad trädgård. Grillplatser, bärbuskar och gräsmatta gör gården till en dold liten fristad där grannar umgås.

Välkommen tre trappor upp till en smart planerad familjelägenhet. Handen på hjärtat: hur ofta hittar man en sekelskifteslägenhet med tre klockrena sovrum - utan att göra avkall på de gemensamma ytorna? Här finns alltså chansen för tonårsfamiljen - eller för paret som helt enkelt vill ha riktigt gott om plats. Ett av de tre sovrummen kan då användas som tv-rum eller matsal. Köket är från Kvänum, trägolv i alla rum, tre kakelugnar och även förvaringen är genomtänkt.

Hall

Väl tilltagen och bjuder på en skön takhöjd och gott om plats för avhängning. Väggarna är vita och på golvet ligger nylagd kalksten. Ett brett fönsterparti upptar ena kortsidan och ger en fin vy ut över innergården och bort mot Landalabergen. Runt entrédörren har konstnär Ida Gudmundsson dekorationsmålat lövverket av en björk, vilket ger hallen en alldeles speciell karaktär.

Vardagsrum

Lägenhetens mittpunkt, det stora sällskapsrummet med relativt nylagt brädgolv, stuckatur och takrosett är intakt. Väggarna är vita och släta. Lägenhetens tre kakelugnar (varav en i vardagsrummet) är inte i bruk, men förstärker hemmets goda känsla. Storleken på rummet gör att soffgrupp, hyllor och en mysig skrivbordshörna får plats. Härifrån har man fri sikt ut över Göteborgs innerstad. Sämre kan man ha det!

Kök

Här har mycket energi lagt på att skapa ett modernt och extremt funktionellt kök i sekelskiftesmiljön. Köket är byggt i vinkel och ger gott om plats både för kocken och vännerna. Arbetsbänk i rostfritt stål med droppkant, precis som det var förr. Vitvaror från Husqvarna med induktionshäll, diskmaskin och kyl/frys ger ett sobert kök utan avkall på det praktiska.

Sovrum mot gården

Här bodde jungfrun när 1900-talet var ungt. I dag kan detta rum med fördel användas som arbetsrum, hemmakontor, eller varför inte som extra sovrum när gästerna är långväga - eller när festen blev ovanligt sen? Vita väggar och brädgolv.

Stora sovrummet mot gatan

Så stort, så sobert och smart inrett. Vi befinner oss högt över Nordhemsbacken och läget i väster ger bra ljus och sol på eftermiddagen. Dubbelsäng med nattygsbord, flera garderober, vita väggar, nytt massivt brädgolv och kakelugn gör detta till ett harmoniskt rum.

Sovrum mot gatan / matsal

Ett mysigt rum för de minsta i familjen? Eller matsal när gästerna är många? Det är upp till er att bestämma. Även här finns en kakelugn, takhöjd på ca tre meter och brädgolv.

Badrum

Helrenoverat för bara några år sedan. Klinker på golv med värme under, kakel hela vägen upp till tak. Allt utfört av fackman (våtrumscertifikat finns). Handfat med kommod och duschväggarna är svängbara.

Övrigt

Två förråd ingår, ett på vinden och ett i källaren.

Gemensam tvättstuga finns i källaren.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.