Nordhemsgatan 72A

1905

Totalrenoverad sekelskiftestrea med två soliga balkonger, en i öst och en i väst. Brädgolv överallt, skön färgsättning, stuckatur, pardörrar, klädkammare och kakelugn. Badrum med tvättmaskin, kök med alla bekvämligheter. Högt och mycket ljust läge i populära Nordhemsbacken. Blir det bättre? Bästa sättet att bilda sig en uppfattning är att klicka på Bokavisning!

 • Pris: 6 800 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 91 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 5 837 kr inkl värme, VA, kabel-tv
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 547 959 kr
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1905
 • Våning: 3 av 5
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 7205 / 1202
 • Andel i föreningen: 2,89%
 • Balkong: Ja
 • Energiförbrukning: 127 kWh/år
 • Fönster: 2/3-glas isoler
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Olivedalsgatan 13:12

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Tony Henschel

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0766-44 66 13 | tony@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

På tredje våningen i sekelskifteshuset på Nordhemsgatan 72 finns en drömtrea med en av Linnéstadens allra vassaste vyer. För dig som går igång på kyrkspiror, röda tak och diverse vattentorn är detta rätt plats på jorden. Härifrån kan man följa storstadslivet från ovan.

Väderstrecken är öst och väst, vilket gör detta hem extremt ljust från morgon till kväll. På detaljnivå finns många plus: superfina hårdvaxoljade brädgolv, alla ytskikt nyligen genomgångna, stuckatur, nyligen renoverat kök och bra förvaring.

Väggar, golv, tak och snickerier är renoverade med stor hänsyn till det tidiga 1900-talets ideal. Färgsättningen är minst sagt harmonisk och ändå kontrastrik mot lister och stuckatur.

Låt oss stanna vid detta med golv och tak: hur otroligt skönt är det inte med lägenheter där all takhöjd är intakt, där flera lager plastmattor är borttagna så att originaltiljorna får komma fram i öppen dager? Här på Nordhemsgatan 72 är allt detta gjort. Skönt.

Låt oss också gå in lite närmare på balkongerna. Läget på båda är rätt: köksbalkong i sydost som är perfekt för frukost i morgon- och förmiddagssolen - och stor balkong i sydväst från ett av de två rummen mot gatan. Du riskerar aldrig att vara utan sol här!

Hiss finns i 74:an. Då trycker man på våning 6 och tar korridoren på vindsplanet och därefter ner två trappor till lägenheten. Smidigt!

Nordhemsgatan har på senare år seglat upp som en av de allra mest populära gatorna i Linnéstaden. Anledningarna till detta är flera, men här är några:

* Här står sekelskifteshusen i långa led från hamnen ända upp till Slottsskogen.

* Gatans supercentrala - men ändå så lugna - läge ett snäpp in från Linnégatan.

* Närservicen är bra. Man behöver inte gå långt för att hitta fik, bagerier, nöjen, krogar, spårvagnar och sånt som gör livet lite enklare.

Brf Nordhemsgatan 72-74 är en av de större i Linnéstaden med sina 42 lägenheter. Under 2022 ombildades en av föreningens hyresrätter till bostadsrätt, vilket inbringade 4,3 mkr till kassan. Denna försäljning syns inte i den bifogade årsredovisningen, ny årsredovisning kommer längre fram i vår och där framgår att kassan uppgå till cirka 9 mkr. Den kommande reliningen av vatten- och avloppsstammar med start i november är således finansierad.

Hall

Två trappor upp välkomnar en vitmålad hall med goda avhängningsmöjligheter i form av en klädkammare till vänster innanför dörren. Golvet består av brädor i original. Hallen fungerar som lägenhetens nav där du når lägenhetens alla rum.

Vardagsrum

Ett stort och luftigt rum som andas sekelskifte med stuckatur, takrosett, höga fotlister och djupa fönsternischer. Vardagsrummet rymmer en soffa, tv-möbel, bokhylla och ett middagsbord för den som vill. Ett stort fönster med överljus samt glasad balkongdörr ger solen spelrum. Väggarna är släta och målade i en varmgrå kulör. På golvet ligger bevarat originalbrädgolv.

Balkong

Svart smide och ett trägolv ramar in balkongen som bjuder på ett högt och fritt läge mot väster mitt i San Fransisco-backen. Att sitta här kvällstid och blicka ut mot Slottsskogen i söder och Nordhemsskolan i norr, är riktigt gött!

Matsal/Sovrum

Högt i tak, stuckatur, takrosett och en vackert bevarad kakelugn (fungerar, men behöver godkännas av brandmyndigheten). Detta rum har alla de detaljer man eftersträvar i ett hem från förra seklet. Väggarna går i behagligt varmgrått och på golvet löper det enhetliga brädgolvet vidare. Två höga fönster i djupa fönsternischer med överljus vetter ut mot Nordhemsgatan och kontakt med pulsen utanför. Stort och rymligt med möjlighet till många funktioner; arbetsrum, barnrum eller sovrum. Valet är ditt.

Kök

Byggt i vinkel med fin kontrast mellan brädgolven och de släta, moderna köksluckorna. Inget annat än underbart ljus mot innergården. Köket renoverades i sin helhet 2016 och resultatet är lyckat. Induktionshäll, inbyggnadsugn, integrerad diskmaskin, vitt rektangulärt kakel och bänkskicka i komposit. Glasade pardörrar leder ut till den skyddade balkongen i sydöst. När träden på innergården slår i blom förvandlas dörrarna till en grönskande tavla och gränsen mellan inne och ute suddas effektivt ut.

Balkong

Kryp upp med en filt intill den varma huskroppen och njut av morgonkaffet serverat med utsikt över taken i vårt goa Göteborg. Husets höga läge mitt i backkrönet ger fin vy mot Norra Guldheden samt bort mot Vasastaden. Även här går stilen i klassiskt sekelskifte med svart smidesräcke och trätrall i form av sibirisk lärk.

Sovrum

Här finns plats för både dubbelsäng, nattduksbord, arbetshörna och kanske en fåtölj. Ett stort fönsterparti ut mot en av föreningens lugna innergårdar skänker harmoni åt rummet. Även i detta rum består golvet av vackert originalbrädgolv. Väggarna är grå och stuckaturen löper som en ram runt taket och en rosett förstärker karaktären. Förvaring genom en stor garderob med skjutdörrar.

Badrum

Färgvalen är klassiska med vita kaklade väggar och mörkgrått klinker med underliggande värme. Wc-stol och handfat med vit kommod. Duschhörna med vikbara glasdörrar och både handdusch- och taksil. I taket sitter infällda spotlights med dimmer och över handfatet sitter en spegel med belysning. Tvättmaskin (Bosch) hjälper dig med tvätten, samtidigt som det är bekvämt avstånd till föreningens gemensamma tvättstugor för större tvättar.

Övrigt

I föreningens register står lägenheten angiven som 89 kvm, men en uppmätning av auktoriserad firma visar 91 kvm. Mätprotokoll finns.

Till månadsavgiften kommer tillägg för balkong om 37 kr.

Föreningen har två nyrenoverade innergårdar med flertalet utemöbler, grönska och grillmöjligheter. Det medföljer ett källarförråd till lägenheten om cirka 7 kvadratmeter. Föreningen har två tvättstugor, en på varje innergård. 72:ans tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Det finns också ett cykel- och barnvagnsförråd i föreningen. Kabel-tv och bredband finns att tillgå via Comhem.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.