Nordhemsgatan 72B

Linnéstaden | 1905

Drömtvåa om 76 kvm från sekelskiftet med högt läge där ljuset strömmar in genom stora, vackra fönster. En extra rymlig balkong i sydvästläge erbjuder solchanser i princip hela dagen. Lägenheten erbjuder luftig takhöjd, vackra brädgolv, stuckaturer, spegeldörrar, serveringsskåp och en vit kakelugn. Dessutom finns det platsbyggd förvaring och ett stort kök som vetter mot en vacker innergård. Detta är en kommande försäljning, men det går bra att anmäla ert intresse till ansvarig fastighetsmäklare redan idag.

 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 76 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 5 075 kr inkl värme, VA, kabel-tv
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1905
 • Våning: 3 av 4
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 7212
 • Andel i föreningen: 2,51%
 • Andel av årsavgift: 2,77%
 • Balkong/Uteplats: Ja. Stor balkong i sydvästlig riktning
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 2-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Olivedal 13:12 & 13:13

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Andreas Lundberg

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0766-44 66 13 | andreas@alvhem.com
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

På omåttligt populära Nordhemsgatan har vi nöjet att presentera ett hem som överträffar det mesta - en imponerande och hemtrevlig tvåa på hela 76 kvadratmeter. Vi välkomnar er till ett av stadsdelens absolut bästa lägen och ett vackert hem där stor omsorg lagts på att bevara sekelskifteskaraktären. Pardörrar, höga fotlister, takrosetter, stuckatur, kakelugn, klädkammare, serveringsskåp och platsbyggda garderober - allt är välbevarat och noggrant renoverat. Dessutom finns ett rymligt, renoverat kök och helkaklat badrum. Den stora smidesbalkongen i soligt läge fungerar som ett extra uterum och bidrar till hemtrevnaden. Är detta en av Linnéstadens bästa tvåor? Mycket talar för det.

Eftermiddagssolen strömmar in genom de öppna balkongdörrarna, och solkatter dansar över de vitlaserade golvplankorna i sovrummet. Här uppe på höjden omdefinieras verkligen begreppet LJUST. Ett besök i denna lägenhet ger ofta första intrycket: Vilken rymd! Vilken skön atmosfär! Tvåan är välplanerad och planlösningen tillsammans med de vita väggarna gör att lägenheten känns större än sina 76 kvadratmeter. Vardagsrummet och sovrummet vetter mot gatan och har stora fönster som släpper in rikligt med ljus. Balkongen är tillräckligt stor för att rymma alla middagsgäster när man vill sitta ute.

Hall

Välkommen upp till ljuset på 3. Vi öppnar dörren och möts av hundraåriga vita plankor och tapetserade väggar med Hanna Wendelbos tapet "Poppy" för Midbec ur senaste kollektionen "Lyckebo" - det här börjar bra! Precis innanför dörren ligger en ljusgrå hexagonklinker från designtrion Claesson Koivisto Rune och alldeles till vänster i entrén finns en inbyggd klädkammare som rymmer mer än man tror. Perfekt om man inte vill ha skor och ytterkläder framme. Hallen utnyttjas smart genom ännu mer förvaring i form av bevarade serveringsskåp med plats för allt från dammsugare till golfbag. Ett gammalt tidstypiskt fönster i svart mellan kök och hall släpper fint in dagsljuset och binder fint ihop de båda rummen. I taket sitter infällda spotlight med dimmerfunktion. Häng av dig jackan och följ med vidare in i lägenheten.

Kök

Stort renoverat kök i vinkel från Marbodal med dovt målade, profilerade skåpsluckor med halvmåneformade handtag. Ovan arbetsbänken av granit sitter ett vitt kakel och den maskinella utrustningen består av induktionshäll, rostfri kyl/frys och integrerad diskmaskin, allt från Siemens. Köket rymmer ett stort bord med plats för alla gästerna intill det höga fönstret i sydost. Längs väggen runt bordet har en smart förvaring platsbyggts i form av bänkar. Golvet pryds av samma ljusbehandlade originalbrädgolv som i övriga rum och väggarna är målade i vitt. Halva väggen har klädd med brästpanel som målats in i samma färg som köket. I ena hörnet finns ett gammalt serveringsskåp bevarat som bidrar till sekelskifteskänslan och skänker ytterilgare förvaring.

Badrum

Badrummet renoverades i december 2013 med tidlösa materialval så som gråa klinkerplattor, vitt kakel och infällda spotligths i taket. Duschhörna och elegant handfat med kommod med plats för bardrumspryttlarna. Golvvärme och handdukstork? Självklart!

Vardagsrum

Dubbla spegeldörrar välkomnar in till det tidiga 1900-talet. Rummet är en ljus dröm, personligt inrett med generös takhöjd och närkontakt med himlen tack vare det höga läget. Från de båda fönstren har man utsikt mot himlen och grannhusens takåsar och de optimala västerläget gör att eftermiddagssolen ständigt är närvarande. Vitlaserade plankgolv, ljusgråa väggar och stuckatur med takrosett. Precis som det ska vara i ett hus från 1905. I ena hörnet finns en bokylla i form av öppna hyllplan som målats in i samma nyans som väggfärgen. Vardagsrummet är stort nog att utan problem rymma en soffgrupp med fåtöljer, soffbord och en tv-möbel.

Sovrum

Via dubbla spegeldörrar nås ett stort kombinerat sov- och arbetsrum som har släta gråmålade väggar, originalbrädgolv, höga fotlister, stuckatur och takrosett. Stort fönster med överljus vetter ut mot gatan. I sovrummet finns också en oerhört vacker platsbyggd garderob som är genomtänkt i minsta detalj med inredning i ek och tidstypiska beslag. En tillhörande stege gör att man utan problem kommer åt skåpen som går hela vägen upp till taket. Garderoben är målad i en något ljusare nyans än väggarna och träder på så vis fram som en ovanligt vacker möbel. Här finns plats för både dina och din partners kläder. I ett av hörnen finns en kakelugn (ej i bruk) Vi sparar det bästa till sist - nu är det dags att gå ut på balkongen.

Balkong

Fem kvadratmeter frihet med högsta och bästa läge. Svart smidesräcke ramar in extrarummet som ligger i sydväst med sol från lunch till en bit in på kvällen. Vad ser man då från balkongen? Den som är svag för vackra hus blir inte besviken: här är vyn fri mot nationalromantiska ikonbyggnader som Naturhistoriska museet i söder och pampiga Nordhemsskolan i norr. Välkommen, du kommer att gilla detta!

Övrigt

Föreningen har två renoverade innergårdar med flertalet utemöbler, grönska, grillmöjligheter, soprum och cykelställ. Till lägenheten medföljer ett källarförråd om ca 4 kvadratmeter. Föreningens tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Det finns även ett styrelserum och cykelförråd i föreningen. Kabel-tv via Comhem (basutbudet) ingår i månadsavgiften.

Boendeparkering gäller i området (www.trafikkontoret.goteborg.se).

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.