Mobilbild

Norra Liden 6

Kungshöjd | 1947

I vitputsat funkishus signerat 1947 finns ett enastående härligt hem med alla rätt till salu. Luftiga och välplanerade 93 kvadratmeter med ljus från två väderstreck, stora rum och en väl tilltagen takhöjd om 276 centimeter. Välbevarad charm från husets byggår där kronan på verket är en fungerande öppen spis. Unik och svårslagen takterrass med eftermiddags- och kvällssol ger guldkant på tillvaron och en magnifik utsikt över Göteborgs ikoniska hamninlopp. Välkomna på visning och välkomna hem!

 • Pris: 5 200 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 93 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Kungshöjd
 • Månadsavgift: 5 933 kr Inklusive Värme och Vatten + 371 kr obligatorisk tillägg för TV, Telefoni och Bredband
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 583 363 kr
 • Byggnadstyp: Funkishus
 • Byggår: 1947
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 601 / 1001
 • Andel i föreningen: 2,091%
 • Andel av årsavgift: 2,091%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Fastighetsbeteckning: Inom Vallgraven 64:28

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Åke Åkerman

Fastighetsmäklare på Kungshöjd och inom vallgraven

0766-44 66 14 | ake@alvhem.com

Byggnadsstilen

Funkis

Få arkitektoniska stilar har fått ett sådant genomslag som funktionalismen. Även om flera inriktningar återspeglades inom konsten och…

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Som boende på Norra Liden 6 har ni extremt kort gångavstånd till allt ni behöver i livet och även det som bara sätter lite guldkant på tillvaron. Att promenera omkring på Kungshöjd inger en alldeles speciell känsla. De branta och snirklande gatorna, kantade av små mysiga caféer, originella butiker och restauranger, leder er tryggt runt i stadsdelen som utgjort en del av Göteborgs historia ända sedan grundläggningen. Runt Esperantoplatsen lockar trendiga restauranger som Schnitzelplatz Lagerhuset, Barabicu och Zamenhof. Det omfattande restaurangutbudet i Linné, de många affärerna och det rika utelivet i Vasa och inte minst den mysiga cafékulturen i Haga nås med lätthet. Järntorget, som är en knutpunkt för kollektivtrafiken, nås på bara några minuters promenad. Är det avkoppling och grönska ni söker finns både Slottsskogen och Kungsparken inom räckhåll och det är badrockavstånd till Stenpiren där ni kan hoppa på båten ut till öarna eller över till Eriksberg och Lindholmen. På Magasinsgatan hittar ni stans bästa kaffe, foodtrucks och även Tavolo som intagit de gamla Artilleristallarna.

Hall

En rejäl trappa upp från éntren välkomnas ni in i denna ljuvliga funkisdröm. En delvis möblerbar och gedigen hall med väl tilltagen klädkammare erbjuder förvaring utöver det vanliga. Från hallen når ni bostadens samtliga rum och ges en fin överblick över rumsdispositionen.

Vardagsrum

Med sina 26 kvadrat blir vardagsrummet en given samlingsplats när man har vänner och familj över. Hösten och vintern blir varm och mysig tack vare den öppna spisen, den värmer både kropp och själ och det är här man slår sig ner efter en lång dag. I rummet ryms också en rejäl soffgrupp, tv-hörna och matsalsmöbel med plats för många. Det är här på första parkett mot hamninloppet man dukar upp för de stora middagarna med en riktig Göteborgsutsikt.

Terrassen

Detta blir verkligen ett extra rum och en skyddad oas där himmel och hav möts i en underbar mix. Under vår- och sommartid står terrassdörren öppen och känslan blir nästan som att äga ett litet radhus mitt i stan. Nu när värmen har kommit och sommaren gör comeback så står grillen redo, varför inte ihop med ett glas vin och en solnedgång som färgar himlen blodröd. Det är här ute livet pågår med frukost, kaffe och glass för barnen men också lunch och middag. För den odlingsintresserade är detta en ren dröm - här ute trivs växter, kryddor och blommor alldeles utmärkt, det blir som en liten köksträdgård. Den vidsträckta utsikten har en stark Göteborgskaraktär- här ser ni kranarna, hamnen och vidare bort mot Hisingen och Karlatornet som ploppat upp i blickfånget. Ytan man får lov att inreda sträcker sig 3,1 meter ut från huslivet.

Kök

Stort och fint sällskapskök perfekt placerat mellan de båda sovrummen. Köket renoverades 2023 med ny kyl/frys, ny diskmaskin, ny diskbänk, ny blandare, ny köksfläkt, ommålade köksluckor och lådor, nytt kakel och ny parkett. Här finns gott om förvaring och bra med arbetsytor och även plats för ett rejält matbord. Ljuset strömmar in från sydost genom generösa fönster. Utanför fönstren råder lugnet och stillheten även om en och annan fågel kan kvittra till i träden mittemot.

Sovrum 1

Båda rummen är väl tilltagna och det största sovrummet är ca 14 kvadrat stort. Här ryms dubbelsäng med tillhörande nattduksbord samt garderober och skrivbord för den som önskar. Det lugna läget i området borgar för en god natts sömn.

Sovrum 2

På andra sidan köket ligger det som idag är barnrum, men de dryga 12 kvadraten kan användas lika bra för tonåringen eller kombinerat gästrum/kontor. Precis som övriga rummen åt gatan färdas ljusinsläppet in via stora fönster från sydost.

Badrum

Trevligt och fullt utrustat badrum med tvättmaskin/torktumlare som underlättar vardagsbestyren samt badkar. Nyligen byttes blandare och badrumsskåp.

Övrigt

Föreningen har en mycket uppskattad gästlägenhet med pentry, dusch och flertalet sovplatser.

Detaljplanen som tidigare vunnit laga kraft som innebär att det skall bygga bostäder på Skeppsbron har pausats enligt denna länk, https://goteborg.se/wps/portal/start/goteborg-vaxer/hitta-projekt/stadsomrade-centrum/sodra-alvstranden/skeppsbron. För mer information kring eventuell byggnation kontakta Göteborg stad.

Område

Kungshöjd

Många bor länge på Kungshöjd och det är inte konstigt. Stadsdelen är såväl vibrerande, med trendiga restauranger och butiker, som rofylld med småskaliga och familjära kvarter. Majoriteten av byggnaderna har nationalromantisk arkitektur men det finns också ett och annat funkishus.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.