Mobilbild

Övre Djupedalsgatan 11C

Linnéstaden | 1906 | Arkitekt Gustaf Elliot

Detta är ett underbart charmigt hem på alla sätt. Högt, fritt och unikt läge mellan den lummiga Kråkängsparken och föreningens innergård. Utsikt ända ner till hamnen och över Linnéstadens takåsar. Den stora balkongen har västerläge och lägenheten, som ligger på gaveln av huset, har fönster i tre väderstreck. Alla ytskikt är omsorgsfullt renoverade och trivselfaktorn är hög. Dessutom har Brf Kråkängen mycket god ekonomi och erbjuder till och med sina medlemmar en gästlägenhet. Ej hiss.

Högsta bud: 3 225 000 kr

Budhistorik

Bud
Budgivare
Datum
3 225 000 kr
Budgivare 3
20/02 08:20
3 200 000 kr
Budgivare 1
18/02 17:29
3 150 000 kr
Budgivare 2
18/02 17:28
3 100 000 kr
Budgivare 1
18/02 17:24
3 075 000 kr
Budgivare 2
18/02 17:23
3 050 000 kr
Budgivare 1
18/02 17:21
3 025 000 kr
Budgivare 2
18/02 17:20
3 000 000 kr
Budgivare 1
18/02 17:16
2 875 000 kr
Budgivare 2
18/02 16:55
2 850 000 kr
Budgivare 1
16/02 13:26
 • Pris: 3 200 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 1 rum och kök
 • Boarea: 39 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 2 364 kr inkl värme och vatten. Balkongtillägg om 96 kr, bredband om 195 kr samt kabel-TV om 61 kr tillkommer.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 172 249 kr
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1906
 • Hiss: Nej, .
 • Lägenhetsnummer: 27 / 1101
 • Andel i föreningen: 1,47089%
 • Andel av årsavgift: 1,35457%
 • Balkong/Uteplats: Ja. Balkong i västerläge
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 2/3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Olivedal 3:26

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Anna-Kajsa Nylander

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0703-95 95 26 | anna-kajsa@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Välkommen till en fantastisk gaveletta med ljusinsläpp från tre väderstreck. Lägenheten ligger väldigt privat och utan insyn. Hörnrummet har utgång till en stor balkong i rätt väderstreck, det vill säga sol från strax efter lunch till kväll. Två stora fönster med utsikt över takåsarna ner mot hamnen, och rakt nedanför har du din "egna" park. Den bär namnet "Kråkängen" och med dess vackra grönska i bakgrunden och den näst intill obefintliga trafiken på gatan utanför är detta en oas mitt i storstadens brus. Här finns prunkande grönska, utemöbler och grill. Det är endast de som bor i husen runt omkring som har tillgång till parken och det är många göteborgare som inte vet om att den finns. Men nu vet du!

Entré

Ett tydligt gångstråk visar vägen fram till husets port. När porten slår igen bakom ryggen tystnar storstadssorlet och man slås av hur oerhört välskött och mysigt allt är. Efter att ha passerat trapphuset i originalutförande så välkomnar hallen och du får genast en känsla av trivsel. Tack vare den genomgående planlösningen och med ljusinsläpp från tre olika väderstreck ges en härlig känsla. Här erbjuds plats för avhängning och att ställa ytterskor. Från hallen når du vardagsrummet till höger och badrummet och köket till vänster.

Allrum

Här finns plats för både soffgrupp och säng. Ljusinsläpp från två väderstreck gör rummet ljust. Två av fönstren, med överljus, vetter mot Kråkängen och det är svårt att inte fastna framför den fantastiska utsikten. För ett par år sedan valde föreningen att sätta in fönster som påminner så mycket som bara är möjligt om originalet.

Härifrån når man den stora balkongen på hela 5 kvm i rakt västerläge, solen kommer runt efter lunch och stannar till kvällen. Ena hörnet av rummet pryds av en vackert bevarad kakelugn (för närvarande ej i bruk). Golvet i hallen och rummet är i form av brädgolv från när huset byggdes.

Kök

Mot innergården är det trivsamma köket beläget. Fönstret i söderläge ger ett härligt ljus större delen av dagen och utsikten är både mot innergård och grönska. Kökets ljusa materialval skapar en harmonisk känsla och läget är rogivande. Vackert rutigt golv, trevlig matplats och smakfullt renoverat med bänkskiva i trä och ett klassiskt vitt kakel i halvt förband ovanför arbetsytorna. Diskmaskin. Mellan hallen och köket finns en praktisk hylla som blir ett utmärkt ställe att förvara sina prylar i.

Badrum

I direkt anslutning till hallen ligger badrummet som förutom en rymlig duschhörna är utrustat med wc, handfat, kommod, spegelskåp och handdukstork. Badrummet är helkaklat.

Övrigt

Till lägenheten finns ett vindsförråd om ca 6 kvm. I föreningen finns två bra tvättstugor. Föreningens medlemmar får lov att disponera en gästlägenhet till självkostnadspris. Cykelrum, barnvagnsrum och soprum med källsortering nås från innergården. Trappstädning sköts av de boende i varje trapphus enligt ett rullande schema. Föreningen har små odlingslotter utanför huvudentrén, så brinner du för odling har du möjlighet att odla blommor och kryddor här.

Fakta

2016 utfördes följande i lägenheten;

- Ny el i hela lägenheten inklusive jordfelsbrytare, nya spotlights i hallen samt passande strömbrytare och vägguttag. Flera med dimmerfunktion.

- Nya tak och golvlister samt spackling och målning/ tapetsering av alla ytskikt.

- I köket slipades och vitbetsades bänkskivan och nytt kakel sattes ovanför arbetsbänken.

- Trätrall lades på balkongen.

- Ny handdukstork i badrummet och badrumsdörren byttes.

2021

- Nya fönster mot parken.

2022

- Ny kyl/frys.

- Nytt spegelskåp, handfat och kommod i badrummet.

2023

Ommålning av vardagsrum samt badrumsdörr.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.