Mobilbild

Övre Majorsgatan 4B

1903 | Arkitekt Justus Andersson

Underbar trea med gavelläge i vackert sekelskifteshus. Stora fönster åt tre väderstreck, insynsskyddad balkong samt kök, badrum och ytskikt i toppskick. Lägenhetens läge mot den stora och öppna innergården är knäpptyst och södersolen kan njutas i stort sett hela dagen. Här finns golvplankor i original i nästan alla rum och tidstypisk takhöjd. Stabil brf som precis avslutat relining av VA-stammarna.

Högsta bud: 5 850 000 kr

Budhistorik

Bud
Budgivare
Datum
5 850 000 kr
Budgivare 1
24/05 18:15
 • Pris: 5 850 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 74 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 4 449 kr Inkl värme, vatten och kabel-tv. Obligatoriskt tillägg för balkong tillkommer på 44 kr och bredband 165 kr.
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 740 094 kr
 • Byggnadstyp: Sekelskifteshus
 • Byggår: 1903
 • Våning: 2 av 4
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 15 / 1201
 • Andel i föreningen: 5,42734%
 • Andel av årsavgift: 5,4274%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Olivedal 13:16

Visning

torsdag 1 juni 17:0017:30

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Tony Henschel

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0766-44 66 13 | tony@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Det är lätt att förstå varför Linnéstaden är en så populär del av Göteborg. Linnégatan är stadsdelens pulsåder. Stenfasader från förra sekelskiftet kantar den breda gatan som invigdes år 1900 och då betraktades som Göteborgs paradgata nummer ett.

Bara en 50-meterspromenad bort från myllret kan vi nu bjuda in till charmiga tre rum och kök med brädgolv, stuckatur, söderbalkong och möjlighet till ytterligare en uteplats. Gårdsläget är optimalt och du som letar efter en inflyttningsklar trea behöver inte leta mer! Lägenheten är i jättefint skick och den sköna stämning som genomsyrar hemmet återspeglas i hela föreningen som både är välskött och har bra koll på ekonomin med stora intäkter från hyresgästen i markplan.

Lägenheten är utrustad med Plejd som gör att du kan fjärrstyra taklamporna i alla rum förutom i kök och badrum.

Hall

Innanför portarna, på föreningens gård blir man stående och lugnet infinner sig direkt. Man kan inte förstå att man är meter från vimlet på Linnéstadens gator! För den som behöver finns här både bra cykelparkering samt ett låst banvagnsrum. Trapporna upp är en lätt match och innanför dörren finns gott om plats för ytterkläder och skor. Hallen binder samman lägenheten på ett fint sätt, med en inre och en yttre del.

Vardagsrum

Hörnläget på vardagsrummet överraskar med många fönster som gör att rummet badar i ljus. Här infinner sig en fantastisk känsla och den fina balkongen har absolut rätt väderstreck och öppenheten och grönskan mot gården ger en härlig luftighet. Rummets utformning gör det lätt att möblera med både soffgrupp och matplats för den som vill. Väggarna är målade i en härlig nyans som fint framhäver stuckaturen och det slipade brädgolvet som tillsammans med de djupa fönsternischerna påminner om husets ålder. I vardagsrummets mitt har det en gång stått en kakelugn. För den som vill finns det möjlighet att åter ta en sådan i bruk med godkännande från styrelsen. Lägg märke till detaljer som elementskydd och hög finish på ytskikt.

Balkong

Med utgång från vardagsrummet nås lägenhetens balkong. Glasade pardörrar, svart smidesräcke och imponerande cirka fem kvadratmeter stort är det extra rummet i bästa solläge. Utsikten över föreningens snart blommande päronträd gör det svårt att tro att Linnégatan brusar bara en kort promenad bort. Balkongerna byggdes 2009 och är ett mysigt vindskyddat uterum om sommaren.

Kök

Välrenoverat och utformat med omsorg. Gott om förvaring finns och för att få till raka väggar har man byggt en vägg framför trapphusets rundning och då fått till djupa skåpsluckor som inte tar upp mer av rummet. Detta är ett platsbyggt kök med gedigen känsla och stram stuckatur och höga fotlister. Invid fönstret finns plats för hela familjen kring matbordet och ut från fönstret finns möjlighet att söka bygglov för egen uteplats. Tidlösa snickerier, bänkskiva i betong, underlimmad diskho och fina detaljer. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, fläktkåpa, kyl/frys och diskmaskin. Sammantaget blir köket mycket praktiskt med massa bra förvaring. Ett kök att trivas i helt enkelt!

Badrum

Åter i hallen har vi ingång till lägenhetens badrum. Väggarna är kaklade och golvet pryds av en smakfull klinker. Dusch med vikbara väggar i glas. Bekvämt med golvvärme och handdukstork. På det hela ett mycket stiligt badrum med bra material och finess. Här finns också gott om plats att installera en tvättmaskin.

Sovrum

Med två höga fönster i öster ligger ett av lägenhetens sovrum. Bevarad originalstuckatur, takrosett och brädgolv ger en känsla från tiden då det begav sig. Sovrummet rymmer en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Längs med den ena väggen finns flera bra garderober (Elfa-system).

Sovrum / arbetsrum

Barnrum, arbetsrum eller gästrum? Valet är ditt. Detta är ett rum med många möjligheter och ett fönster med överljus i söder ger ljuset spelrum. Inbyggda garderober har nyligen byggts och i en nisch där man en gång i tiden satt igen en gammal ingång ger idag plats för en charmig, platsbyggd, skrivbordshörna. På golvet ligger ett brädgolv och väggarna är målade i pudrig rosa som framhäver stuckaturen på ett vackert sätt.

Övrigt

Till lägenheten medföljer ett vindsförråd. I markplan finns en lättbokad och välutrustad tvättstuga med två nya tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp. I föreningen finns också ett cykel- och barnvagnsförråd.

I området gäller boendeparkering. P-plats i närliggande garage kostar ca 1 000 - 1500 kr/månad.

På den mysiga och skyddade innergården i söder finns en stor gemensam terrass med utemöbler och grillmöjligheter. Innergården är en verklig idyll mitt i storstan!

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.