Övre Olskroksgatan 28A

Olskroken | 1943

Härligt ljus och luftig gaveltvåa med balkong som badar i sol. Hela bostaden är i fint skick, med stiliga funkisdetaljer bevarade såsom fiskbensparkett, stengolv, och maffigt djupa fönsterbänkar. Läget är tyst och ostört. Mycket gott om förvaring i bostaden. Flera naturliga lösningar finns för att göra om lägenheten till en trea om så önskas, ta gärna en titt på de alternativa planlösningarna. Föreningen är välskött, med god ekonomi och låg belåningsgrad. Här är snabbt tillträde möjligt för den som vill. Hjärtligt välkommen på visning!

 • Pris: 2 650 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 58 kvm
 • Areakälla: Föreningens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Olskroken
 • Månadsavgift: 3 453 kr inkl värme, VA, kabel-tv. Obligatoriskt tillägg för fiber om 85 kr/mån.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 301 542 kr (Baserat på årsredovisningen för 2023.)
 • Byggnadstyp: Funkishus
 • Byggår: 1943
 • Våning: 2 av 6
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 132
 • Andel i föreningen: 1,37313%
 • Andel av årsavgift: 1,35711%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (frånluft)

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Ann Stenmark

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0766-44 66 03 | ann@alvhem.com

Byggnadsstilen

Funkis

Få arkitektoniska stilar har fått ett sådant genomslag som funktionalismen. Även om flera inriktningar återspeglades inom konsten och…

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Längs Övre Olskroksgatan står de stiliga stenhusen på rad, och på nummer 28 står detta hem nu redo för sin nästa ägare. Den här gavletvåan ligger med ett helt ostört läge och balkong i soligt läge. Hela bostaden är i fint skick, och det går utmärkt att flytta rakt in utan att lyfta ett finger. Karaktärsdragen av 1940-talets funktionalism finns tydligt kvar, och planlösningen låter alla kvadratmetrar komma till användning på bästa sätt. Likaså är tidlösa originaldetaljer bevarade – stengolvet i hallen, som är i samma sten som de djupa fönsterbänkarna, och fiskbensparketten i vardagsrummet är lika rätt nu som för de nästan 80 åren sedan då huset uppfördes. Tack vare gavelläget finns flera naturliga lösningar för att förvandla den här lägenheten till en trea - kasta ärna ett getöga på de alternativa planlösningarna för inspiration.

Brf Pellerins är en välskött bostadsrättsförening, där styrelsen aktivt arbetar med att förvalta huset och föreningen. Bland annat har stora extraamorteringar på lånen gjorts under 2018 och 2019, och dolda tillgångar i form av tre kvarvarande hyresrätter kommer att stärka föreningens ekonomi ytterligare den dagen de säljs.

Husets läge, där det står med en fot i Bagaregården, och en i Olskroken, är toppen av många anledningar. Några minuters promenad bort ligger Redbergsplatsen med alla dess spårvagnar och bussar. Den bilburna tar sig snabbt ut på lederna, och det finns även utmärkta cykel- och promenadvägar in till Göteborgs allra centralaste delar. Området bjuder på många smultronställen. Missa inte Redbergsparken (sommartid ett riktigt picnicparadis med Göteborgs kanske bästa utsikt), det ekologiska surdegsbageriet Cum Pane nere vid Olskrokstorget (där all annan önskvärd service också finns), eller den georgiska restaurangen Stumari i sina spännande lokaler.

Hall

När man öppnar ytterdörren möts man direkt av utsikt och ljus - köksfönstret i på andra sidan hallpassagen linjerar nämligen perfekt med ytterdörren. Det är en rymlig hall med förvaringsutrymmen utöver det vanliga. Förutom självklar plats för öppen avhängning och sittbänk finns en hel vägg med garderober som sväljer allt. Stengolvet i original är en väldigt trevlig detalj. Väggarna är målade i vitt.

Kök

Köket är välplanerat, och rymmer allt det väsentliga. Vita skåpsluckor kombineras med mörk bänkskiva och stänkskydd av ljusgrått kakel. Den maskinella utrustningen består av spis/ugn, fläkt, diskmaskin, samt kyl/frys. Naturlig plats finns för en mindre matplats, och vid större middagar slår sig sällskapet med fördel ned i vardagsrummet istället. På golvet ligger ljust laminatgolv, och väggarna är målade i vitt.

Vardagsrum

Ett rejält stort rum som badar i ljus från fönster i två väderstreck. Den fördelaktiga formen gör att det med lätthet ryms flera funktioner såsom matsalsbord och en rejäl soffgrupp. Fiskbensparketten är i original sedan byggåret, och ger rummet ett tjusigt intryck. Hög takhöjd och vita väggar förstärker känslan av rymd. Från de båda fönstren har man en trivsam utsikt över närområdet, och trädens grönska silar ljuset och ger insynsskydd. Från vardagsrummet nås den härliga balkongen.

Balkong

Soldränkt balkong som blir den självklara platsen att spendera vackra dagar. Här finns plats för ett bord och två stolar, och några krukor för blomsterprakt och odling.

Badrum

Badrummet är fräscht och snyggt. Här ryms WC, handfat med kommod, tvättmaskin, och duschhörna med invikbara glasdörrar. Väggarna är helkaklade i vitt, och golvet är belagt med ljusgrå klinkers. En stor, inkaklad spegel skapar rymd.

Övrigt: Bostadsrättsinnehavaren nyttjar ett vindsförråd.

Tillträde: Enligt överenskommelse. Snabbt tillträde är möjligt.

Område

Området kring Redbergsplatsen

Redbergsplatsen är idag en av Göteborgs knutpunkter och binder ihop Bagaregården, Lunden och Olskroken. Under de senaste åren har området blommat upp med nya restauranger som gör att området lever även kvällstid.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.