Sanatoriegatan 9

1939, Kålltorp

ALLA BILDER OCH PLANSKISS
Välkommen till denna våning på 130 kvm, fyra rum och kök (tidigare sex rum och kök) och egen uteplats på 25 kvm med utgång direkt från lägenheten. Önskar du bo bland villor, ha tillgång till trädgård, tre sovrum, låg avgift samt plats för många gäster har du hittat hem. Välkommen på visning!

INTERIÖR

På färgpaletten för denna lägenhet samsas lugna kulörer: mjukt blå och rosa, varmt vitt, milt grå och djupt skogsgrön. Ljuset flödar in genom fönster i fyra väderstreck då man disponerar hela våningsplanet i bottenplan på fyra rum och kök helt själv. Detta var tidigare en lägenhet om sex rum och kök, men med bara ett barn behövdes inte alla rum utan säljarna har valt att öppna upp och skapa stora rum med mycket rymd. Det finns så många fördelar med att bo här: med en storlek på 130 kvm känns detta mer som ett hus än som lägenhet, den stora altanen på 25 kvm några trappsteg ner från köket knyter samman inne och utelivet, närheten till spårvagn (utan att den går alldeles utanför dörren), sällskapsytorna samt det stora köket för en matglad familj - och en låg avgift. En minut bort ligger ”Oizo”, ett lokalt, mycket populärt kafé. ”Intill” är en kvarterskrog av det bättre slaget och surdegsbageriet ”Lilla Sur” ligger alla på gångavstånd, tre förskolor likaså.

Lägenheten:

Kök

Ett ovanligt rymligt kök med plats för den stora familjen. Köket går i mjuka toner; vit köksinredning och svalt rosapudrade väggar. Bänkskivan är av carreramarmor och vitvarorna går i rostfritt. Uppvärmningen sker med golvvärme. Här saknas inte förvaring: en vägg består av enbart skåp. Från köket öppnas dörrarna ner mot den stora, egna uteplatsen, en given plats för sommarhäng med vänner.

Vardagsrum/Hall:

Det som tidigare var vardagsrum och separat matsal är idag ett stort rum där soffgrupp och matsalsbord lätt får plats. På golvet ligger parkett som löper fritt mellan vardagsrum och hall och den tidstypiska öppna spisen är i bruk för mysiga höst- och vinterkvällar framför brasan.

Sovrum I:

Detta används idag som föräldrasovrum då det ligger med anslutning till en rymlig klädkammare. Det är ett sommarrum med ljusa blommor som fond, vitmålade väggar och ljust trä på golvet.

Sovrum II:

Detta rum var tidigare delat i två, men idag är det ett enda stort rum med dubbla fönster mot trädgården. Kanske är detta ett framtida master bedroom då det finns gott om plats för garderober längs en hel vägg.

Sovrum III/Kontor:

Direkt till vänster vid entrén ligger det rum som idag används som ateljé för den kreativa textilkonstnär som bor här. Detta fungerar utmärkt som sovrum med inte mindre än tre garderober. Trägolvet har tagits fram och slipats.

Badrum:

Helkaklat badrum med klassiskt schackrutigt golv, vitkaklade väggar och fönster. Det finns tvättmaskin, WC, kommod och duschkabin.

Förråd:

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

FÖRENINGEN: Brf Kolletorp

Föreningen bildades 2018 och består av ett flerfamiljshus byggt 1939 i funkisstil i två våningar, ett inrett vindsplan och källare. Föreningen äger sin mark och består av tre lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt en lägenhet i källarplan som är hyresrätt (två rum och kök). I källarplan finns två garage, tre förråd, och hyreslägenheten om 50 kvm.

Renoveringar

Fastigheten genomgick en omfattande renovering 2016-2017. Taket besiktigades och tilläggsisolerades och fasaden putsades där det behövdes och målades. Fönstren renoverades/målades alt byttes ut mot nya. Ny elcentral för yttre och inre. Då skicket bedöms som gott planeras inga större renoveringar under de närmsta åren.

Mindre, planerat underhåll är olja/måla garagedörrar, laga fundamentet i entrétrappan och vid grinden samt så nytt gräs på framsidan.

Ekonomi

Avgifterna har varit orörda sedan ombildningen 2018. Föreningen har en intäkt idag på 96 000 kr/år för hyreslägenheten utöver avgifterna, och amorterade under det gångna året 56 000 kr.

Gemensamma utrymmen

Förråd (ett/bostadsrättslägenhet), två garage, p-plats och gemensam trädgård.

Övrigt

Parkering: Föreningen hyr ut två garage och en p-plats för 500 kr/mån, samt att det är gratis parkering på gatorna.

Trappstädning och trädgårdsskötsel: Sköts gemensamt av de boende.

TV och bredband: TV via bredband/mobilt bredband, tecknas separat.

Informationen har stämts av med medlem i styrelsen 2019-08-20.

Budgivning

Högsta bud: 6 100 000 kr

KOMMANDE VISNINGAR

KONTAKTA MÄKLARE FÖR
MER INFORMATION

 • Pris: 6 200 000 kr (utgångspris)
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Rum: 4 rum och kök
 • Area: 130 kvm
 • Avgift: 4 861 kr/månad inkl. värme och VA
 • Byggår: 1939
 • Driftskostnad: 7 800 kr/år

Ansvarig mäklare

Christina Arnesdotter

Christina

Arnesdotter

Reg. Fastighetsmäklare

0731-58 65 55

christina@alvhem.com

 • Lägenhetsnummer: 1 (1001)
 • Energiförbrukning: 142 kWh/år
 • Byggnadstyp: 2,5-plansvilla med källare
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Fastighetsbeteckning: Kålltorp 76:8
 • Våning: 1 av 3, ej hiss

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!