Kålltorp

Stadsdel

Kålltorp är en lummig och ljus stadsdel som präglas av en familjär och gemytlig stämning. Området består av blandad bebyggelse med såväl villor, radhus, klassiska landshövdingehus, och funkisbyggnader vilket ger området en charmig och ombytlig karaktär.

Där en omtyckt plats att bo på för gammal som ung, och anledningarna till det är många. Området är lättillgängligt oavsett om du färdas med bil, cykel eller spårvagn, och närheten till all önskvärd service är omedelbar. Under de senaste åren har området verkligen blivit en egen liten ”stad i staden”, där små verksamheter som sätter guldkant på vardagen poppat upp både här och där. Missa till exempel inte Portens Bageri, Café Oizo, Ölstugan Tullen, surdegsbageriet Lilla Sur eller restaurang Intill. Vill du hellre laga mat och baka hemma storhandlar du smidigt på ICA Munkebäck, som är en av Göteborgs bästa matbutiker. Björcksgatans fina lekplats är omåttligt populär bland Kålltorps yngsta invånare. För dig som uppskattar motion och friluftsliv finns Skatås och Delsjöns vidsträckta naturområde på behändigt avstånd.

Här kommer lite mer detaljerad information om våra favoriter:

PORTENS BAGERI

Har både god lunch, fika och bröd som bakas på plats. Deras frukostar är supermumsiga och på deras hemsida, portensbageri.se, ser du vilka dagar som deras olika brödsorter bakas. Kan vara värt att ha koll på!

Adress: Munkebäckstorget
portensbageri.se

OIZO

Här kan du äta spännande pizzor med lite annorlunda ingredienser, käka lunch och fika samt mumsa frukost på helgerna. Har även ett bra sortiment av naturviner och hantverksöl och bjuder på ett riktigt härligt häng, framför allt på deras välbesökta uteservering.

Adress: Munkebäcksgatan 30

LILLA SUR

Ett litet hantverksbageri som bakar allt bröd för hand direkt på stenhäll. Under semmelsäsongen vallfärdar folk hit för att knipa deras kremlor, en delikat hybrid mellan kanelbulle och semla.

Adress: Solrosgatan 11
lillasur.se

"

INTILL

Restaurang Intill beskriver sig såhär: En meny av ”social” mat. Att träffas och umgås kring. Smaka av. Smaka på. Smårätter för den som bara vill ha något litet och större skrovmål som mättar den riktigt hungrige.

Adress: Kyrkåsgatan 13
intill.se

Fler artiklar

Stadsdel

Bagaregården

Stadsdel

Landala Egnahem

Stadsdel

Johanneberg