Skanstorget 3A

1887-1907

ACCEPTERAT PRIS. Socialt planerad sekelskiftestrea med fritt läge och två balkonger, varav en med utsikt mot Skansen Kronan i väster. Stora ljusa rum & charmiga sekelskiftesdetaljer bevarade i form av generös takhöjd, stuckaturer, originalbrädgolv och två kakelugnar. Modernt kök med öppen planlösning mot vardagsrummet, två sovrum i knäpptyst gårdsläge och helrenoverat badrum från 2018 med badkar och tvättmaskin. Allt detta i en välskött förening med låg belåningsgrad, stora hyresintäkter och två hyresrätter kvar.

 • Pris: 6 100 000 kr (accepterat pris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 94 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 4 673 kr inkl värme, VA och kabel-tv. Ett obligatoriskt tillägg om 100 kr/mån för 1000 mb/s fiber tillkommer.
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1887-1907
 • Våning: 1 av 5, En hel trappa upp
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 68 / 1102
 • Andel i föreningen: 1,97946%
 • Andel av årsavgift: 1,97282%
 • Balkong: Ja
 • Energiförbrukning: 150 kWh/år
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Annedal 23:28

Visning

tisdag 6 december 17:3018:00

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Sara Wibréus

Fastighetsmäklare i Linnéstaden samt villor

0766-44 66 15 | sara@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Få platser i Göteborg är så starkt förknippade med historia som området vid Skanstorget. Med rötter från 1600-talet och ståtliga kulturminnet Skansen Kronan i blickfånget, är området en välkänd plats för alla göteborgare. Torget binder samman stadsdelarna Linné, Haga och Vasastaden, och de som bor längs Skanstorget har nära till restauranger, inredningsbutiker och blomsterhandel. Utanför porten finns pasta-krypinet Benne och Burgersson med ambitiöst tillagade hamburgare. Några snabba steg bort ligger nyöppnade Skanshof och på andra sidan gatan omåttligt populära Mestiza - för att bara nämna några av gatans trevliga restaurangutbud.

Mitt i allt detta har vi nu nöjet att presentera en pampig sekelskiftestrea om 94 kvm med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, fritt soligt läge mot Skansberget, två balkonger, två kakelugnar och en mängd vackra sekelskiftesdetaljer. Detta hem har också många höga fönster åt inte mindre än tre väderstreck varav tre vackert välvda blickar ut mot Skansberget och Skansen Kronan, medan övriga vetter åt den lugna innergården.

Hall

En trappa upp, via det vackra trapphuset som även har en snabbgående hiss, välkomnar en stor hall med gott om plats för avhängning, hallmöbel, spegel och garderober om man så vill. Ljust gråmålade väggar matchas med stora linoleumplattor i ett klassiskt schackrutigt mönster och taket ramas fint in av en stuckatur. Från hallen når man samtliga rum i lägenheten och ljuset strömmar in från flera håll.

Vardagsrum med utgång till balkong

Till höger om entrén och med ett rejält fönster med rundad båge och vy mot Skansberget, erbjuder det öppna vardagsrummet gott om plats för social samvaro. Öppenheten mot köket gör att gränsen suddas ut och vännerna kan umgås både i soffan och runt middagsbordet med gott om svängrum. Sekelskiftescharmen gör sig väl påmind i form av takhöjd på över tre meter, vacker stuckatur, takrosett och djupa fönsternischer. På golvet ligger ett vitmålat originalbrädgolv som ramas in av höga fotlister. Väggarna är målade i vitt och tillsammans med det vita golvet erbjuds en neutral bas att inreda. En vacker kakelugn pryder ena hörnet av rummet (ej i bruk). Med utgång från vardagsrummet nås även en av de två balkongerna som tillhör lägenheten. Balkongen är belägen i väster och kan stoltsera med härlig eftermiddags- och kvällssol. Balkongen är inbyggd i huset och är skyddad från vind och regn. Här finns plats för både utemöbler och växter och på golvet ligger trätrall.

Kök

Stort sällskapskök i öppen planlösning med vardagsrummet och två vackert välvda fönster ut mot Skanstorget i väster. Modern, vit köksinredning breder ut sig längs ena väggen och erbjuder gott om förvaring och arbetsyta. Här ryms en rejäl matplats och den öppna planlösningen mot vardagsrummet blir optimal även för större middagssällskap. Den maskinella utrustningen består av en induktionshäll med en ovansittande fläkt, integrerad diskmaskin, inbyggd mikro och varmluftsugn i praktisk brösthöjd, kombinerad kyl/frys samt en nätt liten vinkyl. Kökets väggar är målade i vitt och taket pryds av bevarad fin stuckatur och takrosett som matchar brädgolvet i original.

Badrum

I anslutning till hallen ligger badrummet som helrenoverades så sent som december 2018. Klassiskt stilrent med vita helkaklade väggar och gråspräckligt stengolv med golvvärme. Här ryms både badkar, handdukstork, tvättmaskin med ovansittande skåp, handfat med kommod och ovansittande brett spegelskåp samt wc-stol. Dimbara spottar ger bra belysning vid alla tillfällen.

Sovrum 1

Vidare från hallen når man det största av de två sovrummen. Detta lämpar sig perfekt som master bedroom med gott om plats för både dubbelsäng, nattduksbord, läshörna, byrå och litet skrivbord. Sekelskiftescharmen är välbevarad med generös takhöjd, stuckatur, takrosett, höga fotlister och en vacker kolonnkakelugn (ej i bruk). Ett stort fönsterparti släpper in dagsljuset och ger en fin vy ut över balkongen mot den tysta gården. Ljust målade väggar och massivt brädgolv i original som vitmålats.

Walk in-closet med utgång till balkong

Den äldre jungfrukammaren har byggts om till en lyxig walk in-closet med vackra profilerade pardörrar och smart inredning hela vägen upp till tak. Golvet pryds även här av vitmålat brädgolv och här finner du också en av de två utgångarna till balkongen mot innergården.

Sovrum 2 med utgång till balkong

Ett lugnt och rofyllt sovrum med fönster mot innergården. Idag används detta rum som arbetsrum men här finns gott om plats för dubbelsäng och garderober om så önskas. Även i detta rum pryds golvet av originalbrädor som målats vita och ljusgrå väggar med fina listverk och stuckatur. Med utgång även från detta rum nås balkongen mot gården. Här kan man vädra duntäcket eller bara njuta av morgonsolen. Balkongen breder ut sig i vinkel åt nordost och här ryms flera sittplatser.

Övrigt

Till lägenheten medföljer ett rymligt vindsförråd som nås via trapphuset.

Gemensam tvättstuga finns i gårdshuset på gården intill (nr 4/5). Där finns fyra tvättmaskiner, två torktumlare och två torkskåp.

Föreningen har också ett eget återvinningsrum för återvinning av tidningar, flaskor, batterier med mera.

Fastigheten har tillgång till kabel-tv genom Canal Digital. Grundutbudet av TV-kanaler ingår i avgiften.

Föreningen har ett eget fibernätverk för bredband som levereras av Ownit. För ett obligatoriskt avgiftstillägg om 100 kronor per månad har alla medlemmar tillgång till 1000 mb/s. Föreningen har också ett förmånligt avtal med Ownit gällande IP-telefoni.

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser. Däremot finns möjlighet att ansöka om boendekort (M5), för mer information se; www.goteborg.se/trafikkontoret. Skanstorget mittemot huvudentrén erbjuder bra parkeringsmöjligheter.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.